تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۸ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۵۴
کد مطلب : 134977
عربستان در کنار طالبان، سایر گروه‏های تروریستی را نیز تمویل میکند

کارشناسان افغان با تایید گزارش روزنامه "نیویارک تایمز" می‏گویند که عربستان سعودی جدا از طالبان، سایر گروه های هراس افگن و تروریستی در افغانستان و خاورمیانه را نیز حمایه مالی و تسلیحاتی می‏کند.
به گزارش خبرگزاری آوا، چندی قبل نیویارک تایمز به نقل از وزیر دارایی طالبان نوشته بود که پادشاه عربستان از حکومت افغانستان پشتبانی میکند؛ اما شیخ های ثروتمند آل سعود با حمایت مالی و تسلیحاتی از طالبان آتش جنگ در افغانستان را روشن نگه‏داشته‌اند.
آغاجان معتصم؛ وزیر دارایی طالبان در گفتگو با نیویارک تایمز گفته بود که وی میان سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷، چندین مرتبه به عنوان زائر به عربستان سعودی سفر کرد، اما هدف اصلی وی افزایش منابع مالی طالبان بود.
او اضافه کرده است که "تنها سعودی‌ها نبودند که به ما کمک می‌کردند؛ مسلمانان دیگر کشورها هم بودند؛ اما عربستان سعودی تنها کشوری بود که من می‌توانستم در آنجا با آنها دیدار کنم".
در همین حال کارشناسان کشور میگویند؛ در اینکه عربستان سعودی به طالبان کمک تسلیحاتی می کرده هیچ تردیدی نیست؛ چون طالبان بدون حمایت و تمویل عربستان نمی توانستند تاکنون در برابر نیروهای امنیتی کشور دوام بیاورند.
سید مظفر دره صوفی، آگاه سیاسی در گفتگو با آوا خاطر نشان کرد که عربستان سعودی، نه تنها به عنوان حامی مهم طالبان در چند سال پسین بوده بلکه به القاعده و سایر گروه تروریستی نیز کمک کرده است.
آقای دره صوفی افزود: مثلاً با مراجعه به کتاب "جنگ اشباح" که توسط یک روز نامه نگار امریکایی نوشته است، در می یابیم که از میان ۱۹ نفر متهم به دست داشتن به حمله تروریستی به سازمان تجارت جهانی۱۵ نفر آن از اتباع سعودی بوده اند.
او علاوه کرد: اسنادی که وجود دارد نشان می دهد که مقام های سعودی در تمویل آنها نقش داشته اند.
دره صوفی اشاره کرد که چند ماه قبل شهروندان امریکایی بازمانده از حمله های تروریستی ۲۰۰۱ برج های اقتصادی در امریکا علیه مقام های سعودی اقامه دعوا کردند و این قانون توسط کنگره امریکا نیز تصویب شد.
این آگاه سیاسی، همچنان دلیل حمایت سعودی ها از گروه های تروریستی در کشور را ترویج مرام های وهابیت عنوان کرد و افزود که نظر به اینکه در شرایط عاری از خشونت کسی مرام های وهابیت را نمی پذیرد از همین رو سعودی ها متوسل به ایجاد خشونت و جنگ میشوند.
این در حالی است که عربستان پیشتر اعلام کرده بود که در نظر دارد تا طالبان را برای شرکت در گفتگوهای صلح با دولت افغانستان متقاعد کند.
ملک‌سلمان پادشاه، عربستان سعودی، در دیدار با رییس اجرایی کشور در ریاض، تاکید کرده بود که سعودی با تمامی امکانات‌اش برای دست‌یابی به صلح در افغانستان در خدمت این کشور است.
دره صوفی اما میگوید که عربستان در صورتی به آمدن صلح در افغانستان کمک میکند که بتواند جایگاه سیاسی خود را در این کشور پیدا کند و وابستگان خود را به کرسی حکومت بنشاند.
آقای دره صوفی یاد آور شد که در غیر آن صورت سعودی به ایجاد صلح در افغانستان هیچگاهی کمک صادقانه نخواهد کرد.
این در حالی است که بسیاری از افغان‌ها معتقدند، سعودی‌ها تمایلی به همکاری در زمینه آوردن صلح در کشور را ندارند.
در همین حال، سید ناصر موسوی، کارشناس سیاسی در گفتگو با آوا عنوان کرد که عربستان از زمان پیدایش گروه طالبان تاکنون جبهه جنگ علیه مردم افغانستان را گرم نگهداشته است.
آقای موسوی اشاره به اظهارات قبلی "سپنتا" مبنی بر اینکه عربستان سالانه ۳۰۰ میلیون دالر به طالبان کمک می‌کند، کرد و افزود: این به معنای کمک به دوام جنگ در افغانستان است.
این کارشناس سیاسی تاکید کرد که تاکنون نقش عربستان در افغانستان همواره منفی و مخرب بوده است.
کارشناسان سیاسی در حالی این اظهارات را مطرح میکنند که طی پانزده سال اخیر حضور نظامیان بین‌المللی به رهبری امریکا در افغانستان، عربستان بارها به حمایت از افراط‌گرایی مذهبی و تندروان اسلامی در افغانستان متهم شده است.
قبل از این نیز ویکی لکس نوشته بود که وزارت خارجه عربستان سالانه دو ملیارد دالر برای تجهیز و تمویل طالبان و شبکه حقانی در افغانستان مصرف می‌کند.
این در حالی است که عربستان سعودی نخستین کشوری بود که حکومت گروه طالبان را در افغانستان به رسمیت شناخت و سفارت‌خانه‌اش را در کابل رسماً بازگشایی کرد.

https://avapress.com/vdciy5azyt1ap32.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما