تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۲ دلو ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۱
کد مطلب : 106257
سطح سواد افغانستان 36 درصد است
معین سوادآموزی وزارت معارف در مراسم کمک ۳ میلیون دالری کشور فنلند به منظور ارتقای سطح سواد حیاتی گفت که سطح سواد کشور ۳۶ درصد است که ۱۲ سال قبل این عدد ۱۰ درصد بود.
به گزارش خبرگزاری آوا، کشور فنلند قراردادی را به ارزش ۳ میلیون دالر به منظور ارتقای سطح سواد حیاتی با وزارت معارف به امضا رساند.
 به موجب این قرارداد، ۵۰ هزار نفر از ولایت های کابل، تخار و سرپل که از نعمت سواد بی بهره مانده اند، شامل کورس های آموزشی می شوند.
دوکتور محمد شفیق صمیم، سرپرست وزارت معارف در جریان امضای این قرارداد، گفت: کشور فنلند سه میلیون دالر برای پیشبرد برنامه سواد آموزی در افغانستان به معینیت سواد آموزی وزارت معارف کمک کرده است که از این پول ۵۰هزار تن در ولایات کابل، تخار و سرپل که از نعمت سواد محروم اند، آموزش داده می شوند."

آقای صمیم افزود که پروژه ارتقای سواد آموزی در افغانستان از طرف کشورهای سویدن و جاپان پیش برده می شود که فعلا کشور فنلند از این پروسه حمایت می کند.
این قرار داد در حالی از سوی وزارت معارف و کشور فنلند به امضا می رسد که طی مرحله های اول و دوم این برنامه بیش از ۴۵۰ هزار تن آموزش دیده اند.
در مرحله سوم این برنامه که از سال ۲۰۱۴ میلادی آغاز شده و اکنون در ۳۰ ولایت جریان دارد، بیشتر از ۶۳۰ هزار تن که ۶۰درصد آن را زنان تشکیل می دهند از این برنامه مستفید می شوند.
درهمین حال سفیر فنلند در افغانستان نیز تعهد سپرد که کشورش به طور مستمر و دوامدار نظام معارف افغانستان را کمک رسانده و در آینده هم حمایت خواهند کرد.
لازم به ذکر است که کمک های فنی این برنامه را سازمان جهانی یونسکو بر عهد دارد.
برنامه ارتقای ظرفیت سواد حیاتی، از سال ۲۰۰۸ میلادی در کشور آغاز شد و قرار است تا سال ۲۰۱۶ ادامه یابد.
محمدعظیم کربلایی، معین سواد آموزی وزارت معارف گفت: طی دوازده سال گذشته بیش از ۴ میلیون نفر در سراسر کشور از این برنامه مستفید شده اند.
آقای کربلایی اظهار کرد که طبق پلان معینیت سواد آموزی وزارت معارف و هزاره سوم، تا سال ۲۰۲۰ میلادی باید شاخص سواد در کشور به ۶۰ درصد برسد که ۵۰ درصد آنان را باید زنان تشکیل دهند.
بر اساس گفته های وی، هم اکنون سطح سواد در کشور ۳۶ درصد می باشد که ۱۲ سال قبل این عدد ۱۰ درصد بود.
گفتنی است که وزارت معارف طی چند سال گذشته در راستای انکشاف نظام تعلیم و تربیه، آموزش های حرفه ای و سواد آموزی در کشور فعالیت گسترده داشته است.
https://avapress.com/vdciwqazyt1aur2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما