تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۲۸
کد مطلب : 97508
تقلب به روایت نیویارک تایمز
روزنامه‌ امریکایی نیویارک تایمز در گزارشی تازه نوشته که در دور دوم انتخابات افغانستان، ۲.۲ میلیون رای به سود اشرف غنی و ۸۰۰ هزار رای به سود داکتر ‌عبدالله تقلب شده است.
این آمار از سوی «دو تحلیلگر خارجی» که نخواسته اند نام شان افشا شود ارائه شده است.
در این گزارش، ریاست جمهوری نیز به انجام تقلب های بزرگ و سازمان یافته متهم شده است.
بر بنیاد گزارش این روزنامه، ریاست جمهوری در کمیسیون انتخابات افرادی را مقرر کرده؛ تا به سود یک نامزد مشخص کار نمایند. مثلا ضیاءالحق امرخیل، یکی از این مهره ها بود؛ چهره‌ای که از سوی رییس جهمور کرزی «بردارزاده» خوانده شد.
عادله راز؛ معاون سخنگوی رییس جمهور کرزی این ادعاهای نیویارک تایمز را رد کرده‌است.
در این گزارش ادعا شده که فضل احمد معنوی؛ رییس پیشین کمیسیون انتخابات و از مشاوران انتخاباتی ارشد داکتر عبدالله تقلب‌های سازمان یافته را به سود آقای عبدالله انجام داده است.
این یکی دیگر از گزارش های جنجال برانگیز روزنامه امریکایی نیویارک تایمز در باره انتخابات افغانستان است؛ این در حالی است که هنوز پس لرزه های جنجال آفرینی چندروز پیش این روزنامه در افغانستان، فروکش نکرده؛ اقدامی که منجر به دریافت کارت سرخ خبرنگار نیویارک تایمز از سوی دادستانی کل افغانستان و اخراج دایمی او از کشور شد.
نیویارک تایمز براساس گزارش پیشین، از قول مقام های امنیتی کابینه کرزی، مدعی شده بود که اگر جنجال های انتخاباتی به زودی پایان نیابد آنها خود وارد عمل خواهند شد و در اثر کودتا قدرت را به دست گرفته، اداره موقت تشکیل داده و انتخابات زودهنگام برگزار خواهند کرد.
این گزارش خشم شدید حکومت افغانستان را برانگیخت.
یکی از نقاط کور آن گزارش، عدم افشای نام کسانی بود که مبنا و چارچوب این گزارش براساس نقل قول هایی از آنها بنا یافته بود.
دولت می گوید نیویارک تایمز دروغ گفته و آنچه در آن گزارش آمده، خیال بافی های شخصی خبرنگار اخراجی این روزنامه بوده است؛ اما مقام های امریکایی، نماینده سازمان ملل و... از او دفاع کرده اند.
در این میان، انتظار می رود در اوج تنش های ناشی از انتشار گزارش اول نیویارک تایمز، گزارش دوم، آتش تنش های جاری را تندتر کند و به موضع گیری های متقابل، دامن بزند.
در گزارش تازه نیز نیویارک تایمز، ادعای خود را به اظهارات و آمارهای «دو تحلیلگر خارجی» مستند کرده که نخواسته اند نامی از آنها برده شود و همین امر، پرسش های جدی تری را در خصوص صحت و سقم این گزارش، مطرح می کند.
نیویارک تایمز مدعی است که این روزنامه نمی تواند به لحاظ حرفه ای، نام کسانی را که نخواسته اند نام شان افشا شود، ذکر کند؛ اما دولت افغانستان می گوید هیچ شاهد و مدرکی در خصوص صحت این نقل قول ها وجود ندارد.
در این میان، ناظران می گویند که هر رسانه ای به لحاظ رازداری رسانه ای، حق دارد و مسئول است، در صورت عدم تمایل طرف مصاحبه، هویت او را محفوظ نگهدارد؛ اما پرسش این است که آیا وقتی پای دادستانی به میان می آید و امنیت ملی یک کشور به خطر می افتد نیز این اصل همچنان پایدار، معتبر و لازم الرعایه است؟
صرف نظر از این مساله، طیف رویکرد رسانه ای روزنامه های غربی به ویژه نیویارک تایمز در خصوص افغانستان - شاید متاثر از تنش های جاری میان رییس جمهور کرزی و امریکا- بی طرفانه و غیر جانبدارانه نیست و گزارش های این رسانه ها، غالبا اصول و رؤوس حاکمیت، امنیت و منافع ملی افغانستان را آماج قرار می دهند و همین امر نیز اصل بیطرفی این رسانه ها را عمیقا مخدوش کرده است.
در هر حال، انتشار گزارش تازه نیویارک تایمز در آستانه بزرگترین تحول انتخاباتی در افغانستان که انتظار می رود دو نامزد، گام مهمی را در راستای پایان بحران چندماهه انتخاباتی بردارند، ضربه سنگینی به این روند به حساب می آید و اما و اگرها و تردیدهای تازه ای را در برابر این روند قرار می دهد.
از جانب دیگر، وقتی همه حرف های گفته و نگفته در خصوص مسایل مهم ملی، همواره از زبان رسانه های خارجی به سمع و نظر مردم می رسد، این امر، به اعتبار و استقلال نهادهای مهم ملی آسیب می زند و فاصله میان آنها، رسانه های داخلی و طیف مخاطبان مردمی این رسانه ها را بیش از پیش افزایش می دهد.
با اینهمه برخوردی مسئولانه و مبتنی بر منافع ملی با شبهه پراکنی های مسموم و هدفمند رسانه های خارجی از جانب نهادهای داخلی، شبیه آنچه در برابر خبرنگار نیویارک تامیز انجام شد، شاید بتواند در برابر خطرات و آسیب های ویرانگر این موج مهیب هجمه تبلیغاتی خارجی، کارساز واقع شود.
https://avapress.com/vdcivwa3.t1ayu2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

نفرین ملت افغانستان همیشه پشت سر شماست من نمیدانم شما چطور میخواهید بمیرید یا اصلا به مردن و اون دنیا اعتقاد دارید ؟؟!
این نیویورک تایمز را باید کلا از پایه دفترش را از افغانستان جمع کرد تا این کثافتا از این گوه خوری ها نکند برای ما مهم نیست که خارجی ها چه حرفی میزنند.