تاریخ انتشار :پنجشنبه ۹ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۱۷
کد مطلب : 117002
ما پیروز شدیم، دشمن شکست خورد؟
مقامها اعلام کرده اند که کنترل بخشهای مهم قندوز را سه روز پس از افتادن شهر به دست طالبان،پس گرفته اند.
مقامها گفتندکه عملیاتی که در طول شب شروع شد به بازپسگیری مراکز دولتی و واردشدن "تلفات سنگین" به تروریست ها منجرشده است.
وزارت دفاع گفته که دراین عملیات،۱۵۰مخالف مسلح کشته و ۹۰نفرشان زخمی شده اند.
سید سرور حسینی؛سخنگوی پولیس قندوز هم گفت که ارتش دفاتر دولتی،دفتر رئیس پولیس و ساختمان امنیت ملی را پس گرفته و افزود که "اجساد اعضای طالبان پراکنده است."
در روزهای اخیر همچنین گزارشهایی از نبرد در ولایت بغلان وجود داشته،طوری که گفته شد یک مقر سابق ناتو هدف حمله قرار گرفته است.
همچنین گزارشهایی از درگیری در چند نقطه ولایت تخار درشرق قندوز میرسد. طالبان هم چنین مدعی اشغال ناحیه ای در ولایت فراه شدند.

کارشناسان مسایل نظامی می گویند که هرگز انتظار نمی رود آنچه در قندوز و به تبع آن در ولایت های همجوار آن مانند تخار و بغلان و نیز فراه از سوی گروه طالبان شاهد بودیم، صرفا از سوی شبه نظامیان آموزش ندیده و آماتور این گروه، طراحی و اجرا شده باشد.

طالبان به شیوه ارتش های کاملا آموزش دیده و حرفه ای عمل کردند. آنها از تاکتیک هایی بهره گرفتند که ویژه نیروهای حرفه ای و کارآزموده است. به عنوان نمونه آنها همزمان با تحکیم سیطره خود بر شهر قندوز، در ولایت های بغلان و تخار نیز جبهه های جداگانه ای را گشودند تا به این ترتیب، توان و توجه نیروهای امنیتی دولتی را از آنچه بر سر قندوز آمد، منحرف کنند.

آنها حتی کاروان های نظامی که از مرکز به مقصد قندوز در حرکت بودند را در منطقه ای در بغلان، به نبردی تازه واداشتند تا جبهه قندوز همچنان ضعیف و تحت سلطه طالبان باقی بماند.

با این حساب، به عقیده تحلیلگران مسایل نظامی، اکنون که دولت مدعی است بخش های مهم شهر قندوز را از اشغال طالبان خارج کرده و دوباره به دست گرفته است، این بدون تردید یک پیروزی نظامی مهم برای دولت و نیروهای امنیتی محسوب می شود.
این پیروزی البته کاملا قابل انتظار می نمود؛ زیرا این یک شکست سخت سیاسی برای حکومت وحدت ملی در یکسالگی آن بود که یکی از شهرهای مهم که دروازه امنیتی شمال کشور نیز محسوب می شود، در کنترل دشمن باشد و دولت در کابل همچنان ادعای سلطه و حاکمیت کند.

از سوی دیگر، حتی اگر دولت اقدام به بازپس گیری شهر قندوز نمی کرد، هزاران شبه نظامی وابسته به فرماندهان پیشین مجاهدین از کابل تا سراسر شمال کشور، آماده اعزام به جبهه قندوز بودند؛ زیرا سقوط قندوز، کلید سقوط دومینویی شهرها و ولسوالی های دیگری در شمال کشور محسوب می شود و این چیزی نیست که برای فرماندهان مجاهدین، قابل تحمل باشد.

بنابراین، دولت حتی اگر نمی خواست امتیاز سلطه طالبان بر قندوز را از آن گروه بگیرد، بی تردید تمایل نداشت، در خلأ قدرت دولت، سلطه همه جانبه و بلامنازع مجاهدین بر قندوز و در پی آن، بر سراسر شمال را شاهد باشد و تحمل کند.

با این حال، پیروزی به دست آمده در قندوز، برخلاف آنچه تصور می شود، شیرین نیست؛ زیرا به باور کارشناسان، این پیروزی برخلاف تعریف و برداشت معمولی که از مفاهیمی مانند پیروزی و شکست در جبهات نظامی داریم، لزوما به معنای شکست دشمن نیست. دولت اعلام کرده که فقط «بخش های مهم» شهر قندوز را از طالبان پس گرفته است؛ با این حساب، هنوز بخش های دیگری از شهر در اشغال طالبان باقی است
https://avapress.com/vdciuyazrt1azu2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما