تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۴ حوت ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۲۵
کد مطلب : 108002
مردان چادری‌پوش به خشونت علیه زنان نه گفتند/چادری پوشیدم تا حس زنانه‌بودن را درک کنم

تعدادی از فعالان مدنی به مناسبت فرا رسیدن روز هشت مارچ (روز جهانی زن) با پوشیدن چادری (برقع) با زنان اظهار همدردی کردند.
به گزارش خبرگزاری آوا، این مردان اظهار می کردند که پوشیدن لحظه ای چادر نیز می تواند حس عجیبی داشته باشد که سراسر از رنج و محنت می باشد.
بصیر، فعال مدنی و یکی از اشتراک کنندگان این برنامه به خبرگزاری صدای افغان گفت: امروز خواستیم با پوشیدن چادری حس زنانه بودن را درک کنیم.
این کار فعالان جامعه مدنی با واکنش هایی از طرف شهروندان مواجه شد، برخی از آنان این عمل را مغایر با شئون اسلامی بیان کردند و نوعی کشف حجاب خواندند.
محمدعلی، کارگر می گوید که این عمل فعالان جامعه مدنی یک پروژه است برای به دست آوردن پول و بدنام کردن فرهنگ اسلامی ما.
او گفت که چادری داشتن برای زنان هیچ حس بدی ندارد که مردان بخواهد این حس را تجربه کند.
اما بصیر، فعال جامعه مدنی گفت که ما هیچ نوع مخالفت و موافقتی با حجاب و پوشش زنان نداریم و تنها خواستیم تجربه کنیم حس چادری پوشیدن زنان را.
از سوی دیگر برخی از زنان نیز پوشیدن چادری را حجاب نمی داند و یک فرهنگ سنتی و غلط بیان می کنند.
زرغونه، خبرنگار؛ اظهار می کند که زنان بدون چادری می توانند بسیار خوب حجاب داشته باشند و در شهر گشت و گذار نمایند.
این خانم خبرنگار علاوه کرد که باید چنین فرهنگ های غلط و ناپسند از جامعه برچیده شود.
آمنه زن میانسالی است که سال هاست چادری بر سر می کند و در شهر گشت و گذار می کند. وی اما ابراز می کند که با چادری هیچ حس بد و زندانی بودن نمی کند و خیلی هم راحت می باشد.
این عمل فعالان مدنی با واکنش های متفاوتی در فضای مجازی نیز روبرو شده است.
محمد امین در صفحه فیس بوک خود نوشته است: افغانستان سرزمین شگفتی هاست، جایی که همه چیز به سخریه گرفته می شود.
او نگاشته است که اینجا حیثیت انسانی به بهانه های مختلف قربانی می شود. گاهی حرمت زن به بهانه اعتراض از عمل کرد مرد چهره در نقاب عدم می پوشاند و گاهی حیثیت انسانی مرد، به بهانه دفاع از حریم حرمت زن به مسلخ سیه روزی جان می بازد.
محمد امین نوشته است، حرکت نمادین کبرا خادمی و مردان چادری پوش را می توان از یک چشم انداز اعتراض علیه هویت و ارزش های مسلط جامعه توجیه کرد.
اینجا کرامت انسانی مفهوم اعتباری است که گاهی جنسیت به آن رنگ و معنا می بخشد و گاهی هم مفاهیمی چون مذهب، تبار، ثروت و مکنت محور شناسایی انسان تعریف می شود.
اما برخی دیگر این عمل فعالان مدنی را توجیه پذیر می دانند و اظهار می کنند که زنان با پوشیدن چادری زجرهای فراوانی می کشند.
عبدالخالق گفت که چادری علاوه بر ایجاد مشکلات برای زنان می تواند در انتحاری ها و استتار دشمنان کشور نیز اختلال های به وجود آورد.
گفتنی است که در طی ماه اخیر حرکت کبرا خادمی فعال مدنی و این فعالان مدنی جنجال های را بر سر زبان و فضای مجازی به وجود آورده است.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdciuvazrt1auu2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما