تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۳
کد مطلب : 142004
سید ابراهیم رئیسی:

اولویت ما در سیاست خارجی ارتباط با کشورهای همسایه است

ادامه کارزارهای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در ایران
اولویت ما در سیاست خارجی ارتباط با کشورهای همسایه است

در ادامه کارزارهای انتخاباتی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در ایران، نامزدهای مختلف با حضور در برنامه های مختلف تحلیلی و خبری صدا و سیمای این کشور، به بیان برنامه ها و همچنین راهکار مشکلات و چالش های پیش رو پرداختند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، حجت الاسلام و المسلمین، سید ابراهیم رئیسی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری، شب گذشته در برنامه تبلیغاتی "با دوربین" شبکه یک سیمای ایران، تأکید کرد که در حوزه سیاست خارجی، اولویت او ارتباط با کشورهای منطقه است و کشورهای جهان فقط شامل چند کشور نمی شود.

رئیسی خاطرنشان کرد: "اولویت ما در سیاست خارجی ارتباط با کشورهای همسایه است و معتقدیم هم اکنون باید در این ارتباط تجدید نظر کرد، چرا که ما می توانیم ارتباط بسیار گسترده‌ای در حوزه مناسبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی با همسایگان برقرار کنیم".

به گفته او، کشورهای جهان فقط شامل چند کشور نمی شوند، کشورهایی در حوزه آمریکای لاتین، افریقا و آسیا و اروپای شرقی وجود دارند، لذا او و تیم همراهش بنا دارند با مجموعه کشورهایی که بتوانند با ما ارتباط برقرار کنند، بر اساس اصل عزت ارتباط داشته باشند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تأکید کرد که نباید سیاست خارجی را جدای از اولویت های این کشور تعریف کرد، بلکه وظیفه وزارت خارجه تنظیم روابط خارجی با دیگر کشورهاست.

او تأکید کرد که وزارت خارجه نیز باید برای افزایش صادرات کالاهای ایرانی بازاریابی کند و این در حالی است که ایران امروز شاهد کاهش ۱۰ درصدی صادرات غیرنفتی خود است.

از سوی دیگر، به باور رئیسی، یک مشکل مهم در نگاه مدیریتی ایران، ناشی از نگاه امید به توانایی خارج از مرزها است .

رئیسی افزود: "این نگاه که دیگران گره از مشکلات ما بگشایند و باید منتظر سرمایه گذاری خارجی و اراده بیرون از مرزها و منتظر حل مشکل از خارج کشور ماند، آسیبی است که باید نوع نگاه مدیریتی کشور حتما متحول شود" .

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت: "باید حتما در مدیریت اجرایی کشور و مدیریت در حوزه های مختلف یک تحول به وجود بیاید" .

از سوی دیگر، محمد باقر قالیباف، دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری ایران، در یک گفت‌وگوی اختصاصی با خبرگزاری صدا و سیمای این کشور، از سوءاستفاده ها در بخش اقتصادی در این کشور انتقاد کرد و خاطرنشان کرد: "تجربه نشان داده است که برخی افراد در جامعه هستند که با قانون شکنی و با استفاده از خلاهای قانونی و رانت، فرصت های بزرگی را به دست می آورند و منفعت های بزرگی به چنگ می آورند".

وی گفت: این عده موجب می شوند تا حق و حقوق بخش عمده ای از مردم از بین برود.

نامزد دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت که در دولت او، کاهش فاصله طبقاتی را اجرایی خواهد کرد؛ گرچه این کار هزینه های سنگینی را در پی خواهد داشت.

اسحاق جهانگیری، معاون رییس جمهور کنونی ایران نیز که در کنار حسن روحانی، به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری حضور دارد، در گفتگوی اختصاصی با کانال گفتگوی ویژه خبری در شبکه پیام رسان سروش، درباره انصراف خود از انتخابات گفت: "انتخابات ساز و کار خودش را دارد. در انتخابات ائتلاف شکل می‌گیرد و افراد هم‌جهت با یکدیگر مذاکره می‌کنند."

وی افزود: "ما هنوز ابتدای کار هستیم، شاید بقیه به نفع ما کنار رفتند".

برخی رسانه ها و آگاهان در ایران، از نامزدی آقای جهانگیری، به عنوان یک حضور "پوششی" و یا "حمایتی" از دکتر حسن روحانی یاد می کنند و این احتمال را مطرح می کنند که او به نفع روحانی کنار برود یا ائتلاف تشکیل دهد.

سید مصطفی میرسلیم، دیگر نامزد دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری ایران، با اشاره به وضعیت اقتصادی مردم، توجه به محرومان را لازم و ضروری دانست و با توجه به فعالیت های خود در ۳۸ سال گذشته، تصریح کرد که می داند چگونه باید این مشکلات را حل کرد.

میرسلیم افزود: تبعیض فراوان بین گروه های اجتماعی یکی از مشکلات برای استقرار عدالت اجتماعی و این اختلاف طبقاتی بسیار خطرناک است و قابل قبول نیست.

وی گفت که باید به محرومان رسیدگی شود و بعد با وضع مالیات برای ثروت های هنگفت، سعی شود اختلاف طبقاتی موجود را از بین ببرد.

دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در روز جمعه ۲۹ ثور ۱۳۹۶ برگزار می گردد و همزمان، پنجمین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز برگزار خواهد شد. پس از اعلام نام نامزدهای تأیید صلاحیت‌شده، ایشان از ۸ تا ۲۷ ثور و به مدت ۲۰ روز، برای تبلیغات انتخاباتی فرصت دارند.

https://avapress.com/vdciuraz5t1a5u2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما