تاریخ انتشار :جمعه ۱ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۸
کد مطلب : 136902
رویکرد طالبان، نسبت به رسانه ها و خبرنگاران به صورت منفی تغییر کرده است

نجیب شریفی؛ رییس کمیته مصونیت خبرنگاران افغان اظهار داشت: با وجود دست آوردهای چمشگیر در عرصه آزادی بیان و توسعه رسانه ها طی ۱۵ سال گذشته در افغانستان، اما هنوز هم به دلیل سنتی بودن جامعه، نا امنی ها، و تغییرات پالیسی گروه های هراس افگن نسبت به رسانه و آزادی بیان ، چالشهای زیادی در این عرصه وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری آوا ، آقای شریفی گفت: از سال ۲۰۱۲ تاکنون قتل خبرنگاران و موضع گیری های منفی در برابر رسانه ها سیر صعودی را طی کرده است و تنها در پنج سال اخیر در سراسر افغانستان ۲۸ خبرنگار به قتل رسیده است.

شریفی در گفتگو با آوا اظهار ابراز داشت: در سال ۲۰۱۲ -۲ تن، در سال ۲۰۱۳ -۲ تن ، در سال ۲۰۱۴ – ۷ تن، در سال ۲۰۱۵ -۴ تن و در سال ۲۰۱۶ -۱۳ تن خبرنگار به قتل رسیده است.

وی، دلیل عمده افزایش خشونت علیه خبرنگاران و موضع گیری های منفی در برابر رسانه ها را تغییر پالیسی و رویکرد طالبان نسبت به رسانه ها و خبرنگاران و همچنین افزایش بی ثباتی و نا امنی در کشور عنوان کرد.

به گفته شریفی؛ با وجود اینکه امروز رسانه ها و گزارشگران یکی از پایه های مهم و قدرت توسعه بخش آگاهی دهی اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در جهان به شمار می روند، اما در افغانستان هنوز هم دیدگاه های منفی نسبت به آن وجود دارد.

به گفته او، افراد کوتاه فکر و محدود و سنت گرا، از پیشرفت تکنالوژی و امکانات روز هراس دارند، لذا تلاش می کنند تا از هرطریق ممکن در برابر آنچه پیشرفت و ترقی محسوب می شود به زعم اینکه سوغات غرب می باشد ایستادگی کنند.

به عقیده شریفی افغانستان کشوری است که در آن افراد و اشخاص با دیدگاه های متفاوت زندگی می کنند و علاوه بر گروه های تند رو و جریانهای افراطی مانند داعش، طالب، القاعده و مانند آن، دسته های دیگری نیز وجود دارد که با تکنالوژی عصر و امکانات روز که نیاز امروزی بشر است سر ناسازگاری دارد.

از طرفی هم به گفته او، شدت نا امنی ها و بی ثباتی سیاسی در کشور به صورت نا خواسته سبب بروز بسیاری از قیودات علیه توسعه آزادی بیان و پیشرفت رسانه ای در کشور می شود.

آقای شریفی اضافه کرد: بنا بر این، به صورت یکجانبه و بدون در نظر داشت چالشهای موجود در افغانستان رشد رسانه ها و آزادی بیان مشکل خواهد بود.

 شریفی همچنان گفت: خشونت علیه خبرنگاران و موضع گیری در برابر رسانه ها در افغانستان ارتباط مستقیم به امنیت و ثبات دارد.

 نظر به پیش بینی این کارشناس رسانه ای، در سال ۲۰۱۷ این خشونت ها علیه خبرنگاران افزایش پیدا خواهد کرد، زیرا تهدیدات گروه های هراس افگن مانند طالب، داعش و سایر جریانهای افراطی و نا امنی در سطح کل در حال افزایش است.

به گفته او، با وجود اینکه از سوی دولت حمایت از خبرنگاران در سطح بلندی قرار دارد و رییس جمهور تنها در سال ۲۰۱۶ پنج حکم را در قسمت آزادی بیان، حفاظت از رسانه ها و مصونیت خبرنگاران صادر کرده است و افزون بر آن شورای امنیت نیز مقرراتی را نسبت به امنیت خبرنگاران در مرکز و ولایات تصویب کرده است، اما متاسفانه مشکل در سطح پایین و فرهنگ عمومی وجود دارد که باید رفع شود.

به گفته او، تا زمانی که تغییر در رویکرد و امنیت بوجود نیاید تهدیدات همچنان علیه خبرنگاران و رسانه ها وجود خواهد داشت.

https://avapress.com/vdciuqazrt1ap32.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما