تاریخ انتشار :پنجشنبه ۶ میزان ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۴۵
کد مطلب : 49600
دولت آستانه لغو ویزا برای اتباع افغانستان و قزاقستان را بررسی می کند
وزیر تجارت قزاقستان در دیدار با وزیر تجارت کشورمان از احتمال لغو ویزا برای اتباع دو کشور وجود دارد.

به گزارش فارس، در پنجمین جلسه کمیسیون همکاری‌های اقتصادی و تجارتی افغانستان و قزاقستان در آستانه عنوان شد: از بین بردن مشکلات ویزا را عامل موثری برای توسعه روابط اقتصادی و افزایش میزان مبادلات کالا بین دو کشور می باشد.

 مبادلات مالی با قزاقستان تا کنون حدود 250 میلیون دالر بوده و در صورت برقراری قانون لغو ویزا این میزان افزایش بسیاری خواهد یافت. 

در همین حال، "گیرت سری‌بای" معاون وزیر امور خارجه قزاقستان با استقبال از پیشنهاد وزیر تجارت کشورمان مبنی بر لغو ویزا برای اتباع دو کشور، از تصمیم دولت آستانه برای بررسی امکان قانون لغو روادید با افغانستان خبر داد و گفت: نهادهای دولت قزاقستان با جدیت روی این پیشنهاد کار می‌کنند، اما این مسئله نیاز به هماهنگی سازمان‌های مختلف داشته و بررسی آن زمان بر خواهد بود. 

"ولادیمیر بوژکو" وزیر حالت‌های اضطراری قزاقستان نیز در این کمیسیون با ارائه طرح‌هایی در زمینه توسعه همکاری با افغانستان اظهار داشت: قزاقستان به عنوان کشوری که در آسیای مرکزی نقشی مهم دارد با راهیابی به بازار افغانستان چشم انداز اجرای طرح‌های روابط خارجی خود را روشن‌تر می‌سازد. 

ولادیمیر بوژکو"، موافقتنامه میان جمهوری قزاقستان و جمهوری افغانستان را در جهت ترویج و حمایت از سرمایه گذاری مشترک که در حاشیه نشست آستانه به امضا رسید، گام موثری در ایجاد زمینه رشد روابط دو جانبه دانست. 

بنا به گفته منابع رسمی بررسی مسائل آموزش و تبادل متخصصان، از دیگر موضوعات محوری در مذاکرات هیئت‌های رسمی 2 کشور بود.
بنا به آمار اعلام شده در این نشست، در حال حاضر حدود 600 دانشجوی افغان در دانشگاه و دانشکده‌های کشور قزاقستان به تدریس مشغولند. 

این در حالی است که دولت قزاقستان با پشتیبانی از برنامه بین‌المللی کمک به طرح‌های اقتصادی و اجتماعی افغانستان، سالانه حدود 150 بورس آموزشی برای جوانان این کشور تخصیص می‌دهد.


منبع : خبرگزاری آوا_ کابل
https://avapress.com/vdciuqa5.t1a3u2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

باتقدیم احترامات ! جهان یک دهکده است . انسانها حق دارد مطابق قوانین طبعی زنده گی کند . و قوانین وضعی باید غرض سهولت انسانها باشد : اورپا و حهان پیش رفته اقتصادی و همکاری به کشورها و انسانیت رهنمایی میکند. اما در اسیا برخورد تعصبانه صورت میگیرد بخصوص در مورد افغانها که بدون هندوستان در مقابل افغانها برخورد انسانی هموپوتیک دارد . افغانهای مظلوم 40 سال درگیر جنگ و افراطیت استعماری چپی و راستی مصنوعی غرض استفاده ظالمانه ابر قدرت هاشده و انسانیتدر مقابل ان چپ است . حتی حق رفتن قانونی به سایر نقاط جهان ندارد. این ظلم بشری نیست؟ که هست ایا به راهای انسانی حقوق طبعی بشر مردم امروزی جهان حق کایل است یا خیر ؟ و این اصطلاح غرض الوده استعماری تروریزم کی ایجاد کرده و منضور ش استعمار جدید و نقض حقوق بشر نیست...؟