تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۴ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۲۶
کد مطلب : 124905
فرار سربازان؛ ادعایی که نه ترک می‌شود نه تأیید
شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی از افزایش فرار سربازان ارتش افغانستان از میدان نبرد خبر می دهد.

این رسانه امریکایی اعلام کرده است که میزان فرار سربازان از صفوف نیروهای امنیتی در تناسب با میزان مرگ و میر در میدان‌های نبرد بیشتر شده است.

سی‌ان‌ان مدعی شده است که نفوذ طالبان در افغانستان گسترش یافته؛ اما فرار سربازان نیز بیشتر شده است.
این شبکه به نقل از برخی مقام‌های پولیس ملی در ولایت هلمند گزارش داده که حداقل پنج منطقه به گونه کامل در این ولایت زیر اداره طالبان قرار دارد.

همچنین سی‌ان‌ان ادعا کرده كه فرار از خدمت سربازان ارتش ملی افغانستان نسبت به میزان مرگ و میر در میدان های جنگ بیشتر شده است.

این گزارش در حالی به نشر می رسد که سرپرست وزارت دفاع ملی، سقوط ولایت هلمند به دست گروه طالبان را رد کرده است.

وی تاکید کرده که اگر این ولایت سقوط کند از سمتش استعفا می دهد.

اینگونه ادعاها پیش از این نیز بارها در رسانه های غربی مطرح شده است؛ اما مقام های دولت افغانستان همواره مفاد این گزارش ها را رد کرده اند. با این وصف، با ابراز این مطلب که این امر به اندازه ای جدی نیست که کلیت ارتش را با خطر مواجه سازد، وجود این عارضه را به صورت تلویحی پذیرفته و مورد تایید قرار داده اند.

با اینهمه به باور کارشناسان نظامی، این امر از آن میزان اهمیت برخوردار است که با توجه به آن، می توان واقعا نسبت به آینده وضعیت امنیتی کشور عمیقاً نگران بود.

ارتش افغانستان همواره یکی از نیروهایی بوده که در برابر طالبان و دیگر گروه های تروریستی، کمتر آسیب پذیر بوده و مبارزات این نیرو، بازدهی مطلوبی در پی داشته است.

میزان رضایت مردم و شهروندان نیز از کارکرد اردوی ملی افغانستان بسیار بالاست و به نظر می رسد تشکل، انسجام و انگیزه ای که در این نیرو وجود دارد،‌ در سال های گذشته، بیم ها و نگرانی ها نسبت به احتمال افزایش ناامنی ها را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

با اینهمه فرار سربازان از صفوف ارتش ملی یکی از عمده ترین نگرانی هایی بوده که در سال های پیش نیز بارها عنوان شده و به نظر می رسد این رسانه های غربی و عمدتاً امریکایی و انگلیسی بوده اند که اغلب این ادعا را مطرح کرده اند.

اما تاکنون گزارش قابل توجهی در خصوص وجود فساد در بدنه ارتش ملی افغانستان منتشر نشده؛ اما این امر به معنای عدم آغشتگی بخش هایی از وزارت دفاع به فساد نیست؛‌ زیرا نمی توان انکار کرد که ماجرای بازسازی شفاخانه سردار داود یکی از پرونده های قطور فساد به حساب می آید؛ اگرچه هنوز در میانه اصرار امریکایی ها و انکار مقام های وزارت دفاع، صحت و سقم آن در هاله ای از ابهام قرار دارد.

با اینهمه اگر ادعای تکراری رسانه های امریکایی و انگلیسی در مورد فرار سربازان اردوی ملی، درست باشد، پس باید منتظر روزهای بدتر امنیتی در افغانستان بود؛ زیرا ضعف نیروهای امنیتی به ویژه ارتش ملی افغانستان به صورت مستقیم به قدرت گیری تروریزم بین المللی منجر شده و آینده امنیتی کشور را در هاله ای از هراس و ابهام قرار می دهد.

انتظار می رود مقام های وزارت دفاع با وجود آنکه این گزارش ها را تأیید نمی کنند، نسبت به شیوه جلب و جذب افراد، تقویت روحیه و انگیزه نیروها،‌ توانبخشی و تقویت حس وفاداری، میهن پرستی و تعهد ملی سربازان و همچنین تقدیر و ستایش از مبارزات و دستاوردهای آنان،‌ خطر فرار سربازان را به حداقل ممکن برسانند و به این ترتیب از حجم آسیب پذیری این نیروی مهم امنیتی بکاهند؛‌ در غیر آن،‌ گسترش و افزایش این عارضه، سبب تقویت تهدیدهای طالبان و در نتیجه بالا رفتن گراف ناامنی ها در افغانستان خواهد شد و در نهایت،‌ چشم انداز وضعیت امنیتی را بیش از پیش تیره و تار خواهد کرد.

صرف نظر از این، کارشناسان اعتقاد دارند که انتشار این گونه ادعاها فارغ از اینکه درست و مطابق با واقع هستند یانه، آثار نامطلوبی روی روحیه نیروهای امنیتی می گذارد و انگیزه آنها برای مبارزه ای میهن پرستانه با تروریزم و دشمنان این آب و خاک را تحلیل می برد.

در جانب دیگر ماجرا نیز انتشار اینگونه گزارش ها، موجب تقویت موضع، روحیه و موقعیت تروریست ها خواهد شد.

با این حساب، لازم است که دولت و مقام های وزارت دفاع، با رسیدگی جدی به این گونه ادعاها، حقیقت را روشن ساخته و زمینه های بهره گیری تروریست ها از آن را از میان بردارند.
https://avapress.com/vdciu5azwt1ar32.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما