تاریخ انتشار :دوشنبه ۸ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۵۲
کد مطلب : 130223
تک کرسی شدن حوزه های انتخاباتی، امتیاز دهی برای زورمندان محلی است

فعالان مدنی و شهروندان کشور می‏گویند که طرح تک کرسی شدن حوزه های انتخاباتی به نفع کشور نبوده و این طرح کشور را به بحران می برد.

آنان تاکید دارند که این طرح به معنای امتیاز دهی برای زورمندان محلی بوده و نمی تواند اصلاحات نام گذاری شود.

احمد ذکی، فعال مدنی در گفتگو با خبرگزاری صدای افغان(آوا)، طرح تک کرسی شدن حوزه های انتخاباتی را یک طرح کوچک و پیش پا افتاده خوانده خاطر نشان کرد که عملی شدن این طرح مشکلات فراوانی در انتخابات کشور پدید خواهد آورد.

آقای ذکی افزود: بر اساس این طرح، افراد با نفوس و زورمندان محلی توانایی مطرح شدن در حوزه خودشان را پیدا میکنند و میتوانند تا فرصت را از افراد تحصیل کرده‏ که شهرت و پول ندارند، بگیرند.

براساس گفته های این فعال مدنی، طرح تک کرسی شدن حوزه های انتخاباتی ضمن این که یک طرح پیچیده، پر مصرف و زمانگیر است، در شرایط امروز کشور غیر قابل تطبیق نیز می‏باشد.

عین الدین بیگ، فعال مدنی دیگر نیز حکومت را متهم به بی پروایی و غفلت در امور اصلاحات انتخاباتی کرده می‏گوید که حکومت اراده‏‌ی اصلاحات انتخاباتی را ندارد.

او تاکید دارد که برای شفافیت در پروسه انتخابات به جای تک کرسی شدن حوزه های انتخاباتی به اصلاح کمیسیون های انتخاباتی بپردازد.

در همین حال شهروندان کشور نیز با انتقاد از ارایه چنین طرحی می گویند؛ این طرح نه تنها که مشکلات مردم را حل نمی سازد، بلکه دامنه مشکلات را بیشتر از پیش گسترش خواهد داد.

احمد حسینی باشنده کابل به آوا گفت که نهایی شدن این طرح از سوی حکومت زمینه راه یافتن زورمندان محلی در انتخابات را بیشتر فراهم و پروسه مردم سالاری در کشور را نیز به چالش مواجه خواهد کرد.

آقای حسینی تصریح کرد که اين طرح فرصت انتخاب شدن را از اقليت ها و جوانان مي گيرد.

پیش از این نیز بسیاری از فعالان مدنی و سیاسیون کشور بشمول سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری گفته که این طرح از نگاه حقوقی، تخنیکی، عملی و تطبیقی با موانع و چالش هایی مواجه است.

اخیراً کمیته تدقیق و بررسی قانون انتخابات، طرح پیش نویس "تک کرسی شدن" حوزهای انتخاتی در انتخابات پارلمانی را ترتیب و جهت تصویب به ریاست جمهوری پیشکش کرد.

براساس سیستم انتخابات تک کرسی، هر ولایت افغانستان براساس جمعیت به حوزه‌های انتخاباتی تقسیم می‌شود و شهروندان هر حوزه به نامزد همان حوزه رای خواهند داد.

افزایش بیست و پنج درصدی سهم زنان در شوراهای ولایتی و شوراهای ولسوالی ها، جا دادن یک کرسی در مجلس نمایندگان به شهروندان هندو و سیک، افزایش مجازات به جرایم تخطی های انتخاباتی بخش هایی از این طرح هستند.

گفته می‌شود که يکي از مهمترين مزاياي تک کرسي سازي حوزه هاي انتخاباتي پاسخگو سازي نمايندگان مجلس در قبال موکلين شان است؛ اما با توجه به وضعيت فعلی کشور، عملي سازي اين طرح در حال حاضر با چالش هاي زيادي روبرو است و مي تواند مشکلات زيادي را به بار آورد و حتي ضريب فساد در انتخابات را افزايش دهد.

https://avapress.com/vdciruazpt1apr2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما