تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۶ جدی ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۶
کد مطلب : 136623
افزایش رذائل اخلاقی به جای فضائل، یکي از بحرانهای اجتماعی در افغانستان

رذائل اخلاقی که نقطه مقابل فضائل اخلاقی می باشد، امروز در افغانستان به خصوص در میان قشر جوان در حال افزایش بوده و مولد یک بحران عظیم اجتماعی گردیده است.
مطلب فوق توسط حجت الاسلام و المسلمین سید شیر حسین سجادی؛ استاد حوزه علمیه کابل در گفتگو با آوا، عنوان شد.
آقای سجادی همچنان گفت: رذیلت که یک پدیده منفی، ضد ارزشی و برخواسته از ضعف فرهنگ عمومی و بی اعتنایی به ارزشهای دینی می باشد، همواره سبب می شود که احترام متقابل در جامعه از بین برود.
به گفته او، رذائل اخلاقی یا صفتهای نکوهیده و ناپسند، مانند خود خواهی، ذلت و خواری، تملق و چاپلوسی، کبر، خشم، بی غیرتی، افشاگری، غیبت، نمامی، چشم پوشی از حق، فحاشی و ده ها مورد دیگر افزون بر اینکه مانع شناخت حقیقی خداوند می شود حرمت ها را می شکند و باعث بسیاری از ناهنجاری ها در جامعه می شود.
به گفته ی وی، یکی از مصادیق عمده رذائل اخلاقی فحاشی و ناسزا گویی است که امروز متاسفانه در جامعه افغانستان به خصوص در میان جوانان شکل عادی را به خود گرفته است.
به گفته این عالم دینی، امروز در افغانستان حرمت شکنیها در حال افزایش است و به نظر می رسد که رذائل اخلاقی ۹۰ در صد جای فضائل را گرفته است و این بیماری عظیم روحی سبب شده است که بسیار از جوانان حتی به خود باور نداشته باشند تا چه رسد به دیگران و حفظ حرمت همنوعان خود.
سجادی در ادامه تصریح کرد: امروز از طریق فضاهای مجازی، شخصیتها توهین می شوند و ملیت ها به بدترین لحن تحقیر می شوند، حتی به اسلام و ارزشهای دینی دهن کجی صورت می گیرد، اما هیچ قوه ی باز دارنده و مرجع پاسخگو و مسوول وجود ندارد تا جلو این لجام گسختگی ها را بگیرد.
به گفته او، فضاهای مجازی مانند فیسبوک، تویتر، یوتیوب و مانند آن امروز تبدیل شده است به صفحات نشر رذائل و توسعه پدیده های منفی و ضد ارزشی.
به باور سجادی، مردم افغانستان افزون بر اینکه با مشکلات عمده ی سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی دست و پنجه نرم می کنند با بحران عظیم اجتماعی نیز رو برو هستند.
به گفته ی آقای سجادی، هر چند فضای پر از خشونت و جوّ نا مناسب حاکم در کشور طی چند دهه اخیر، روی اخلاق عمومی تاثیر منفی گذاشته و مردم را تا جای وادار کرده است تا به رذالت ها رو بیاورند، اما انتظار نمی رفت که اینقدر گسترده شود و همه چیز را تحت تاثیر قرار دهد.
آقای سجادی همچنان اظهار داشت: هر چند تغییر ساختار اجتماع افغانستان و عوض کردن اخلاق، رفتار و کردار مردم در کوتاه مدت کار دشوار است، اما حداقل نهادهای اجتماعی، علما و دانشمندان می توانند در محافل و سمینارهای ویژه و از طریق آگاهی دهی راه رفتن به سوی فضیلت و انسانیت را برای عوام الناس ترسیم کنند.
آقای سجادی به راه برون رفت از این معضل اجتماعی نیز اشاره کرد و گفت: شناخت ارزشها و فضیلتها، اندیشیدن به عواقب رذائل، مبارزه با رذیله و اصلاح امر آخرت می تواند به انسان کمک کند تا خود را از لجنزار رذالت برون کرده و در جاده انسانیت گام بر دارد.

https://avapress.com/vdcirqazpt1apq2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما