تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۶ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۲
کد مطلب : 129720
سید بصیر و سید محمد، دو عضو یک خانواده چهار سال در برابر هم جنگیدند

سید بصیر و سید محمد، دو عضو یک خانواده، که مدت‌ها دور یک دسترخوان باهم غذا می‌خورند؛ می‌خندیدند؛ می‌گریستند و احساسات مشترک داشتند، در دو صف جداگانه، چهار سال باهم جنگیدند.

حالا سید بصیر، فرمانده پولیس محلی، خوشحال است که سید محمد را از صف طالبان به صف نیروهای دولتی کشانده است و هر دو در کنار هم در ولسوالی قیصار ولایت فاریات در برابر طالبان می‌جنگند.

این دو تن بارها کوشیدند که یکدیگر را بکشند، اما نتوانستند؛ شاید باهم بودن، باهم غذاخوردن، باهم گریستن، دستان این دو را لرزانیده باشد که نتوانستند یکدیگر را بکشند.

داستان از کجا آغاز شد؟
سید محمد ۲۵ ساله، چهار سال پیش، پس‌از شنیدن تبلیغات ملای محل‌شان از خانه بیرون شد و در برابر سید بصیر و نیروهای دولتی دیگر جنگ‌افزار برداشت. ملای محل دولت و نیرو‌های امنیتی را «کافر» خوانده بود.

سید محمد در یکی از نبردها در جبهه‌یی زخم برداشته بود که سید بصیر در صف نیروهای امنیتی در برابر او می‌جنگید؛ اما سید محمد اکنون از کارکردهایش پیشمان است.

سید محمد، طالب تسلیم‌شده، می‌گوید: «برای من گفتند که این دولت کافر است و بیا با آن جنگ کنیم.»

سید بصر، فرمانده پولیس محلی، اکنون خشنود است که سید محمد از جنگ در برابر دولت پشیمان شده و به خانه برگشته‌است.

فرمانده بصیر می‌گوید که تصمیم داشت با کشتن سید محمد، یک بازویش را فَلَج کند؛ چون به گفتۀ او وظیفه‌اش و کشورش مقدم‌تر است و هر که خلاف کشور و مردمش گام بردارد نابودش خواهد کرد.

سید بصیر می‌گوید: «ما با بودن با طالبان پامال شدیم؛ فرزندان ما پامال شدند؛ جوانان ما را از دست دادیم؛ آنان شهید و زخمی شدند.»

با این حال، نظام‌الدین قیصاری، فرمانده پولیس ولسوالی قیصارِ ولایت فاریاب می‌گوید که در سه ماه گذشته سه گروهی از طالبان در این ولسوالی به حکومت پیوسته‌اند و دلیل این‌که طالبان بیشتر برای تسلیم‌شدن به وی تمایل دارند این است که او طالبان تسلیم‌شده را دوباره با جنگ‌افزارهای خودشان در برابر همسنگران طالب بسیج می‌کند و برای تسلیم‌شدگان امکانات مادی و معنوی فراهم می‌سازد .

نظام‌الدین قیصاری می‌گوید: «ما می‌کوشیم به این افراد تسلیم‌شده امکانات فراهم کنیم و (از بهر کمک به آنان) از هر سو پول گردآوری می‌کنیم. از همین‌رو آنان می‌آیند و با ما می‌پیوندند.»

در همین حال، والی فاریاب می‌گوید که بسیاری از داستان‌های جنگ افغانستان چنین است که اعضای خانواده و یا اعضای یک محل در برابر هم می‌جنگند. والی فاریاب این برخورد‌ها را برخاسته از فعالیت‌های مغرضانۀ بیگانگان، به‌ویژه حلقاتی در پاکستان می‌داند.

سید انور سادات، والی فاریاب، می‌گوید: «ملای محل برایش گفته بود که پدرت کافر شده و فرمانده پولیس محلی است. بنابراین او با ما می‌جنگید.»

در سه ماه اخیر، نزدیک به ۷۰ طالب مسلح در فاریاب به روند صلح پیوسته‌اند که به گفته عبدالنبی الهام، فرمانده پولیس فاریاب، این افراد همه دوباره در پاسگاه‌های امنیتی در برابر طالبان بسیج شده‌اند و این کار بر اوضاع امنیتی این ولایت اثرهای مثبتی گذاشته‌است.

منبع: طلوع

https://avapress.com/vdcir3azut1ary2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما