تاریخ انتشار :يکشنبه ۵ جدی ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۲۱
کد مطلب : 135769
کشف بیش از ۵ هزار آثار باستانی طی یک دهه اخیر در کشور

عبدالقدیر تیموری، رئیس باستان شناسی وزارت اطلاعات و فرهنگ می گوید که در یک دهه اخیر، بیش پنج هزار آثار باستانی در کشور کشف شده است.

به گزارش خبرگزاری آوا،  آثار مکشوفه شامل مجسمه‌های سنگی و گلی، سکه‌های طلا، نقره، برنز و ده‌ها قلم اثر دیگر می‌باشد.

تعداد آثار کشف طی یک دهه اخیر به ۵۲۶۷ می رسد.
این مقام وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور در یک نشست خبری تحت عنوان "دستآوردها و فعالیت های سال گذشته در بخش باستان شناسی" در موزیم ملی کابل گفت:  این آثار به لحاظ تاریخی متعلق به دوره های مختلف و برخی مربوط به زمان ساسانیان (۲۲۴ تا ۶۵۱ میلادی) و کوشانیان ( ۶۰ تا سال ۳۷۵ میلادی) می‌شود.

به گفته او، این آثار، که مجموع آن به ۵۲۶۷ قلم می‌رسد، از سراسر کشور و از جمله از شماری از محلات تاریخی در ولایت‌های مختلف کشف شده است. به عنوان مثال، از ولایت لوگر و به‌ویژه معدن مس عینک ۲۳۹۲ قلم اثر تاریخی به دست آمده است.

این مقام وزارت اطلاعات و فرهنگ تعداد آثار به دست آمده از سایر ولایت‌ها را چنین برشمرد: کابل ۱۶۷ قلم، بلخ ۱۰۳۷ قلم، بامیان ۶۲۲ قلم و میدان وردگ ۵۳۱ قلم و غزنی ۲۲ قلم. این آثار به موزیم (موزه) ملی و سایر نهادهای مشابه تحویل داده شده است.


وی، کمبود پرسنل جهت انکشاف و تثبیت ساحات باستانی، کمبود دفاتر کاری استندرد و کمبود ابزار کاری در ساحات باستانی را از چالش هایی عنوان کرد که سد راه اداره باستان شناسی قرار گرفته است.
کمال سادات؛ معین امور جوانان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این نشست گفت: نبود دانشجویان و متخصصین یکی از چالش ها فرا راه این اداره در شناسایی و تثبیت ساحه باستانی در کشور است.
معین جوانان، از مردم خواست تا در زمینه جمع آوری آثار باستانی با وزارت اطلاعات و فرهنگ همکار باشد.
آقای سادات در پایان با اشاره به تاراج موزه ها در دوران جنگ و انتقال آثار باستانی به خارج کشور، از کشورهای خارجی خواست تا مطابق قوانین جهانی، آثار باستانی افغانستان را بازگردانند.

https://avapress.com/vdciqwaz3t1apy2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما