تاریخ انتشار :شنبه ۸ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۱۳
کد مطلب : 150663
حجت الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری؛

تحولات قبل و از بعد از واقعه عاشورا حول محور جوان می چرخد/ تغییر وضعیت افغانستان نیاز به اقدام انقلابی جوانان دارد

درد امام حسین، خون جوان نیست که خودش به زمین بریزد؛ درد امام حسین درد دین، انحرافات و معضلات اجتماعی و فرهنگی است
تحولات قبل و از بعد از واقعه عاشورا حول محور جوان می چرخد/ تغییر وضعیت افغانستان نیاز به اقدام انقلابی جوانان دارد

رییس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان با اشاره به اهمیت موضوع جوان و این که تحولات پیرامون عاشورا حول محور جوان می چرخد، شرط موفقیت جوانان را نزدیک بودن با خدا خواند و تأکید کرد که امروز تغییر وضعیت افغانستان نیاز به اقدام انقلابی جوانان دارد و این اقدام انقلابی مبتنی بر درک از شور و شعور حسینی و تکیه بر فرهنگ عاشورایی است. وی در بخشی از سخنان خود با انتقاد از جوانانی که خون خود را در عزاداری ها به روی زمین می ریزند، خاطرنشان کرد که درد امام حسین، خون جوان نیست که خود به زمین بریزد، بلکه درد امام حسین درد دین، درد انحرافات و درد معضلات اجتماعی و فرهنگی است که باید در برابر این معضلات، مبارزه و جهاد صورت بگیرد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، در هشتمین روز دهه محرم و عزاداری امام حسین(ع)، مراسم با شکوهی تحت عنوان "جوانان عاشورایی؛ درک درست و اقدام انقلابی"، با حضور علما، روحانیون، دانش آموزان مکاتب، دانشجویان و اقشار مختلف مردم اعم از زن و مرد، از سوی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل در لیسه عالی خصوصی عترت برگزار شد. حجت الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری در سخنانی با موضوع این مراسم، به بررسی و تبیین مولفه های بحث و پیوند آن ها با یکدیگر پرداخت.

وی در ابتدا با اشاره به موضوع جوان و اهمیت آن، خاطرنشان کرد که اگر پیرامون این موضوع از ابتدای محرم تا انتهای ماه صفر بحث صورت بگیرد، هنوز هم کم خواهد بود، چون اتفاقاتی که در ماه محرم به خصوص در روز تاسوعا و عاشورا و بعد از آن صورت می گیرد، حول نیروهای جوان می چرخد.

به گفته این فعال فرهنگی اجتماعی، نقش آفرینی هایی که حول محور تحولات محرم و عاشورا و بعد از آن صورت می گیرد و درس آموزی ی که جوانان در طی این مسیر و این حرکت دارند، موضوعاتی زیادی را ایجاب می کند تا سخنرانان و مبلغین حول آن توجه کنند و در رابطه با روشنگری افکار عامه و متوجه ساختن جوانان به مسوولیت ها و نقش آفرینی های شان، صحبت کنند و از سوی دیگر بزرگان جامعه اسلامی و انسانی را هم نسبت به وظایف شان پیرامون نیروی جوان متوجه بسازند.

جوان، سرمایه انسانی و جامعه ساز و تاریخ ساز است/ شرط موفقیت جوان، خدایی بودن است
وی با بیان این که جوان سرمایه انسانی است و جوان انسان ساز، جامعه ساز و تاریخ ساز است و حتی می تواند افسار هدایت بشری را در دست بگیرد، رسیدن به این مرحله و درجه را مشروط به خدایی بودن و نزدیک بودن جوان به خدا می داند: "هر مقداری که جوان با خدا نزدیک باشد، به همان میزان تأثیرگذاری اش بیشتر می شود، هر مقدار جوان در دایره نفوذ و نظارت خدای متعال قرار بگیرد، به همان میزان نقش آفرین، جامعه ساز و تاریخ ساز می شود و می تواند در راستای ساختن سایر انسان ها اثرگذار باشد".

دبیرکل حزب اسلامی تبیان ادامه داد: "اگر اندکی به خود زحمت بدهیم و در رابطه با نیروهای جوانی که خدایی بودند و خدایی عمل کردند و همچنین مطیع مطلق اوامر پیامبران و اولیای الهی بودند، مطالعه کنیم، خواهیم دید و فهمید که این جوان و نیروی جوان در تاریخ چقدر اثرگذار عمل کرده است".

وی به تحولات صدر اسلام و نقش جوانان در این مقطع از تاریخ اسلام اشاره کرد و خاطرنشان نمود: "از خود پیامبر اسلام(ص) تا حضرت امام علی(ع) که نوجوان است و سپس همه اصحاب پیامبر، جوانترین نیروها حضور دارند و چه عملیات ها و فعالیت های اثرگذاری انجام دادند. علی(ع) به عنوان یک نیروی جوان کاری می کند و عملی انجام می دهد که تا امروز برای بشریت الگوست".

حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری در ادامه به نقش جوانان در محرم به خصوص تحولات روز عاشورا و لحظات نبرد با دشمن اشاره می کند و می گوید: "اگر به شخصیت های جوانان عضو کاروان امام حسین(ع) نگاهی بیندازیم، می بینیم که این ها چقدر کارهای زیبایی انجام دادند تا جایی که زیبایی های عملکرد آنها تا هنوز هم برای ما الگوست، حرکتی که حُر انجام می دهد، حرکتی که حضرت علی اکبر(ع) انجام می دهد و کاری که حضرت ابوالفضل العباس(ع) انجام می دهد، کارهای ساده و سهل و پیش پا افتاده ای نیستند؛ کافی است ما مطالعه اندک و سرانگشتی در رابطه با شخصیت این جوانان و شاخص های آن ها بکنیم".

وی با طرح این سوال که این جوانان چگونه تاریخ ساز، جامعه ساز و انسان ساز شدند؟ ادامه داد: "اگر ما یک مطالعه محدود در رابطه با جوانانی که قبل از عاشورا و بعد از آن نقش آفرینی کردند، بکنیم، به ارزش نیروی جوان و عملکرد آن و به ارزش خدایی بودن نیروی جوان پی می بریم و درک می کنیم که اگر یک جوان خدایی باشد و خدایی بودن را هم از مسیر ائمه معصومین(ع) طی کند، چقدر اثر گذار، نقش آفرین و جهت دهنده می شود که تا ما امروز اثرات عمیق و جهت دهنده‌ آن شخصیت های جوان را

بعد از یک هزار و چهار صد و چند سال احساس می کنیم".

دبیرکل حزب اسلامی تبیان به نقش جوانان به تحولات پس از قیام امام حسین(ع) اشاره کرد و خاطرنشان نمود: "بعد از قیام حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بحث توابین، بازهم حول محور نیروی جوان می چرخد؛ قیام مختار ثقفی بازهم حول نیروی جوان می چرخد؛ نهضت و انقلاب ها و قیام هایی که بعد از این حرکت ها هم صورت می گیرد، بازهم جوانان نقش اثرگذار و جدی دارند".

وی با گذار از نقش جوانان در صدر اسلام و همچنین قبل و بعد از قیام عاشورا به تحولات عصر ما و دنیای امروز، گفت: " سه دهه پیشتر، انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی(ره) با محوریت جوانان به پیروزی می رسد و با محوریت جوانان تداوم پیدا می کند و در نهایت با محوریت جوانان به اقتدار می رسد، امروز هم نظام اسلامی ایران با حضور نیروهای جوان در عرصه و صحنه حاضر است و به عنوان یک قدرت بزرگ دنیا مطرح بوده و ایفای وظیفه می کند".

شهید محسن حججی، جوان نمونه ای است که در راه خدا گام برداشت و از ولی امر اطاعت کرد
این فعال فرهنگی اجتماعی در مورد تأثیرگذاری جوانان در شرایط کنونی به عنوان مثال به محسن حججی که چند وقت پیش در سوریه به شهادت رسید اشاره می کند و می گوید: "بیایید حول شخصیت شهید حججی کمی مطالعه کنیم که این آقا چه کاره بود؟ چه شخصیتی داشت؟ چه کاری کرد که امروز در ایران غوغا به پا می کند؟، تشییع جنازه‌یی که برای این جوان می شود، بعد از تشییع جنازه حضرت امام خمینی(ره) اصلا سابقه ندارد. شخصیت های بزرگ دیگری در ایران از دنیا رفتند ولی یک چنین تشیع جنازه ای مشاهده نگردید؛ اما این جوان سرباز ساده‌ معمولی چه کار کرده بود که این همه تأثیر گذار شد و باعث گردید حتی جناح های مختلف ایرانی مشکلات خود را کنار بگذارند و بیایند در کنار هم، زمینه های وحدت ملی را در ایران فراهم کند".

وی با اشاره به شهید محسن حججی تأکید کرد که "قدرت تاثیرگذاری شهید محسن حججی برجامعه ایرانی از این ناحیه است از مسیر اهل بیت عصمت و طهارت(ع) وارد شد تا از طریق اطاعت از ولی امر خود به خدا برسد" به گفته حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری، "پیرامون شهید محسن حججی، تنها بحث جامعه‌ ایرانی مطرح نیست؛ بلکه اگر امروز نگاهی به دنیای اسلام انداخته شود، اثری از حضور معنوی این شخصیت شهید مشاهده می کنید که حتی دشمنان زبان گشوده و به تحسین این شخصیت مطلب می نویسد؛ رسانه های استکباری، رسانه های کشورهای بزرگ غربی که علیه نظام جمهوری اسلامی ایران همواره زهر می پاشیدند و با نیشخند مطلب می نوشتند، در رابطه با این شهید، با تعجب و حیرت مطلب می نویسند".

رییس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان با مثال شهید حججی و پیرامون نقش جوان در جامعه امروز اسلامی، چنین نتیجه گیری می کند که "اگر نیروی جوان خدایی شود و محو جمال و جلال و اهداف الهی شود و برای خود چیزی نبیند و چیزی نخواهد، بلکه هرچه می خواهد برای خدا بخواهد، از سوی دیگر، در هر مسیری که می رود، مطابق امر ولی امر خود و به صورت مطلق تسلیم باشد، سرنوشت ساز بوده و برای ما الگو است".

جهاد اسلامی در افغانستان در محور جوانان شکل گرفت/ تلاش هایی برای محدود کردن نیروی جوان وجود دارد
اما در بحث افغانستان به گفته حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری، "جهاد اسلامی ما با محوریت جوانان شکل گرفت؛ اکثر رهبرانی که شما حالا می بینید، آن زمان ها خیلی جوان بودند؛ همچنین بسیاری از شخصیت هایی که امروز نیستند و وفات یافتند و یا شهید شدند، خیلی جوان بودند".

وی ادامه داد: "در دوران جهاد و در ولایات مختلف و ولسوالی های گوناگون، نیروهای جوان وارد صحنه شده و با توجه به دستورات الهی در عرصه جهاد حضور پیدا کردند و در نهایت جهاد را به پیروزی رساندند". این فعال فرهنگی اجتماعی افزود: "جوانان مسلمان افغانستانی تا زمانی که در عرصه‌ دین قرار داشته و هدفشان الهی و خدایی و رضایت خدای متعال بود، دیدیم که با قوت و قدرت در صحنه حضور یافته، در برابر بزرگترین قدرت نظامی دنیا ایستادند".

دبیرکل حزب اسلامی تبیان با بیان این که در آن زمان شوروی سابق از نگاه نظامی نسبت به امریکا و کل غرب قدرت مند بود، خاطرنشان کرد که "همین مردم با محوریت و رهبری جوانان و همچنین حضور جوانان در صحنه، شوروی آن زمان را از پا انداختند و کمونیسم و مارکسیسم را به زباله دان تاریخ فرستادند؛ امپراتوری شوروی از بین برداشته شد و جهاد به پیروزی رسید".

وی در ادامه گفت، اگرچه آن گونه که جوانان در عرصه جهاد حضور داشتند، در تحولات بعد از پیروزی جهاد حضور نداشتند، اما با آن هم، اگر تا حالا در افغانستان رگه هایی از دین و دین داری مشاهده می شود، با حضور و نقش آفرینی نیروهای جوان مسلمان از همه اقوام است. اگر تا حالا جوانان مسلمان مبارز و مجاهد در صحنه نمی بودند، فاتحه اسلام در عرصه های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و دینی خوانده شده بود".

حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری با توجه به این نقش و تأثیرگذاری نیروی جوان در افغانستان تصریح کرد: "در افغانستان از آن ظرفیتی که نیروی جوان دارد، استفاده نشد، اگر از تمام ظرفیت جوانان استفاده می شد، امروز افغانستان اگر به عنوان الگو در کل دنیا مطرح نمی شد حد اقل به عنوان یک قدرت منطقه ای تبارزپیدا می کرد، اما متاسفانه با حرکت های سازمان یافته‌ دشمنان، روندی در برابر جوانان قرار داده شد تا جوانان از آن تأثیرگذاری بمانند. معضلاتی فراروی نیروی جوان ما وجود دارد که اگر نمی بود، ما امروز صاحب سرمایه عظیمی می بودیم. اگر این جوانان در صحنه می بودند، با استفاده از تمام ظرفیت های شان، ما امروز مشکلات کنونی را نمی داشتیم".

به

باور ایشان، دشمن از گذشته به این نتیجه رسیده بود که اگر نسبت به مردم افغانستان دست بسته بنشیند و نسبت به جوانان این کشور بی توجه باشد، مردم افغانستان آهسته آهسته قدرتمند می شوند و آن زمان است که یک کشور اسلامی دیگر در کنار جمهوری اسلامی ایران قرار خواهد گرفت که این قدرت و عظمت اسلامی در شرق آسیا، قابل مهار و کنترل نخواهد بود.

این فعال فرهنگی اجتماعی خاطرنشان کرد: "متاسفانه از سال ها پیش به این سو، طرح های مختلفی روی دست گرفته شد تا این که ظرفیت نیروی جوان ما را محدود کند، البته تلاش دشمنان و تصمیم آنها این است که کلا این ظرفیت را منهدم و از میان بردارند تا ملتی کاملا بی اراده و در اختیار کشورهای قدرتمند اسکتباری باشیم، ولی تا هنوز به این توفیق نرسیده اند، اما ضربات خیلی مهلکی بر پیکره‌ نسل جوان ما وارد کردند".

فساد، اولین چالش در برابر جوانان است
رییس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان با بیان توضیحات بالا و نقش و ظرفیت جوانان در جامعه افغانستان، به بیان چالش هایی که امروز در برابر جوانان قرار دارد پرداخت و گفت: "اولین چالشی که سعی کردند در برابر جوانان ما قرار بدهند، بحث فساد است. کشورهای غربی فضایی را در افغانستان به وجود آوردند که در مسیر فاسد کردن جوانان ما اثرگذار باشد؛ فعالیت های مهم رسانه‌یی و همچنین فرهنگی و اجتماعی ی که این ها در داخل کشور دارند و از خارج هدایت می شود، در این راستا صورت می گیرد". وی ادامه داد: "وقتی فردی از نگاه اخلاقی فاسد می شود، آهسته آهسته در مسیر انحرافی حرکت می کند و از آن ظرفیت هایی که بایستی استفاده شود، باز می ماند و این جوان فاسد دیگر نمی تواند به عنوان یک نیروی موثر در جامعه نقش بیافریند و نقش آفرینی کند".


پرتوقع بار آمدن جوانان یک چالش جدی است/ جوان پرتوقع به دنبال درآمد نامشروع، مهاجرت و مواد مخدر می رود
حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری افزود: "چالش دیگر، پر توقع بار آمدن جوانان است، سعی شده توقع جوانان را با پخش فیلم های آن چنانی بالا ببرند، زیرا وقتی جوانی یک فلم ترکی یا هندی و امریکایی را با آن وضعیت مجلل و امکانات آن چنانی مشاهده می کند و بعد می آید به وضع زندگی خود نگاه می کند، می بیند که از زمین تا آسمان متفاوت است، غرب در کجا است و ما در کجا هستیم؟! وقتی این مقایسه صورت می گیرد، باید تلاش کند به آن نقطه و مرحله برسد، حالا اگر تلاش از مسیر مشروع باشد، اشکال ندارد، ولی معمولا این چنین نیست".

وی پیرامون پیامدهای پرتوقع بار آمدن جوانان تصریح کرد که از یک سو جوان به سمتی که باید از راه نامشروع درآمد داشته باشد، کشیده می شود، و از سوی دیگر، وقتی این جوان می بیند رسیدن به آن آمال و آرزوها در داخل کشور امکان ندارد، مسیر مهاجرت را در پیش می گیرد.

این فعال فرهنگی اجتماعی پیرامون پیامدهای مهاجرت جوانان ادامه داد: "طی سال های گذشته چند ده هزار نیروی جوان ما مهاجرت نموده و دست مردم را خالی کردند، جوانانی که با امکانات این کشور و با پول بیت المال تحصیل می کنند، لیسانس میگیرند، فوق لیسانس و دکتری می گیرند تا بعداً در همین کشور کار و فعالیت کنند، به فکر این که اگر به کشورهای غربی بروند، به آمال و آرزوهای خود می رسند، کشور خود را رها می کنند و به سمت مهاجرت می روند؛ در حالی که این خواب و خیال باطلی است. وقتی پای جوانان به اروپا می رسد، متوجه می شوند چه غلطی کردند و ای کاش از افغانستان نمی آمدند و پایین ترین کار و خدمت را همان جا می کردند". به گفته وی، "حتی جوانان ما که به جمهوری اسلامی ایران می روند، با مشکلات عدیده ای مواجه می شوند، این در حالیاست که ایران یک کشور اسلامی بوده و نظام جمهوری اسلامی نسبت به مهاجرین بی نهایت تلاش می کند تا خوب و خوش بگذرد، اما با این وجود نیز، ایران، کشور ما نیست و از نگاه سرزمینی و جغرافیایی، خانه‌ کسی دیگری است".

حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری پیرامون سومین پیامد بالا بودن توقع جوانان، خاطرنشان کرد: "وقتی جوان به آن چیزهایی که فیلم های سینمایی و کلیپ های ویدیویی نشان می دهد، نمی رسد و ناکام می شود، افسرده می گردد و زمانی یک انسان افسرده می شود، به خصوص در افغانستان، راحت ترین پناهگاه اش مواد مخدر و اعتیاد است".

ه گفته وی، اگر مطالعه شود، دیده می شود که هزاران نیروی جوان ما امروز معتاد شده اند. بیش از ۹۰ درصد معتادین زیر پل سوخته و سایر مناطق کابل و کشور را جوانان تشکیل می دهد. اما چرا نیروی جوان بیهوده و راحت به مواد مخدر روی می آورد؟ باید گفت که از یک سو بحث مواد مخدر سازمان یافته است و به صورت طبیعی نیست. حتا در همین زیر پل سوخته کابل رسما عناصری وجود دارند که مواد مخدر را برای جوانان آزاد و علنی می فروشند و چه بسا مجانی و راحت در اختیار آن ها قرار می دهند، و اگر این حرکت سازمان یافته نبوده و دشمن در صدد از بین بردن نیروی جوان نباشد، چرا جلو این حرکت گرفته نمی شود؟ چرا در برابر قاچاقچیان مواد مخدر عمل جدی صورت نمی گیرد؟"

دبیرکل حزب اسلامی تبیان با اشاره به تهدیدها و هشدارهای روی آوری جوانان به اعتیاد ادامه داد: "اگر در برابر مواد مخدر اقدامات فوری و جدی صورت می گرفت، ما امروز این وضعیت را نمی داشتیم".

وی در یک جمع بندی در این بخش و پیامدهای توقع بالای جوانان، از رسانه ها، تلویزیون ها،

روزنامه ها و خبرگزاری ها انتقاد کرد که در این رابطه به این موضوع با جوانان صحبت نکرده اند تا جوانان توجیه شده و قناعت پیشه کنند. به گفته این فعال رسانه ای، اگر امروز نیروی جوان در دام های گروه های تروریستی گرفتار می شود، به خاطر این است که چند افغانی پول به دست بیاورد، حتی برخی از جوانان حاضر اند خودشان را به کشتن بدهند تا از فرمانده تروریست پول به دست بیاورند و این پول را در اختیار خانواده خود قرار دهند تا خانواده آرام باشد و در آسایش زندگی کند. این زیاده خواهی، حتی جوانان را به کام مرگ، نیستی و نابودی می کشاند.

 

افراط و تفریط، معضل سوم فرا راه جوانان/ ترویج وهابیت به اوج خود رسیده است
به گفته رییس عمومی خبرگزاری صدای افغان(آوا)، معضل سوم که فرا راه جوانان قرار دارد، بحث افراط و تفریط است؛ به خصوص زمینه افراط گرایی که امروز در جامعه ما و در سطح مردم اهل سنت وجود دارد، بحث وهابیت است: "امروز ترویج وهابیت به اوج خودش رسیده است. در کابل گروه های مختلف وهابی از سنگرهای مساجد و مراکز دینی استفاده می کنند، در ولایت بلخ و در کوچه و پس کوچه های این ولایت، وهابی ها مدرسه هایی را با عنوان آموزش قرآن بنیان گذاشته اند؛ بچه های کوچک و نونهال را جذب می کنند و به بهانه آموزش قرآن، وهابیت را آموزش می دهند. هرات مرکز و خاستگاه وهابیت است، در ولایت قندوز وهابیت امروز رویکرد خود را عوض کرده است، وهابیت قبلا مخالف زن بود و برای حضور زن در صحنه سهم قایل نبود، اما امروز از قندوز می شنویم که مدارس مخصوصی برای زن ها ایجاد کرده، هزاران زن را جذب نموده و وهابیت را آموزش می دهند. در سایر ولایات نیز همین گونه است. در ننگرهار شاهد هستید که حتی دانشجویان به صورت علنی به حمایت از داعش تظاهرات کردند، معنای این حرکت این است که وهابیت آن قدر نفوذ کرده و جوانان را گستاخ بار آورده که دیگر از اظهار این که من وهابی و حامی گروه های وحشی، منفور و رذل هستم، ابا نمی کند و بالاخره در دانشگاه کابل چنین وضعیتی وجود دارد".

وی پیرامون حامیان وهابیت در افغانستان ادامه داد: "حامی اصلی حرکت وهابیت، یعنی حکومت عربستان با قاطعیت عمل می کند و صد ها میلیون دالر را سرازیر کرده است تا در راستای ترویج و تعمیق اندیشه پلید وهابیت توفیق پیدا بکند. این جای نگرانی است. علما و مردم اهل سنت ما باید متوجه باشند که اگر وهابیت درون مردم ریشه بدواند، آن گاه خود آن ها را هم قبول ندارد، وهابیت همه مسلمانان را مرتد و محدور الدم حساب می کند، هم پیروان حنفی و هم پیروان جعفری را مرتد و کافر حساب می کند و ریختاندن خون این ها را مباح می داند".

شیعه انگلیسی در حال ترویج است/ شیعه انگلیسی دین را از سیاست جدا می داند و در برابر اهل سنت، تفکر افراطی دارد
این عالم برجسته شیعه به ترویج برخی افکار افراطی در میان شیعیان نیز اشاره کرد و گفت: "این طرف و در میان مردم شیعه هم تفکرات شیعه انگلیسی در حال ترویج شدن است. شیعه انگلیسی دین را از سیاست جدا می داند، یعنی سعی می کند جوان ما را از سیاست دور کند، شیعه انگلیسی در برابر اهل سنت، تفکر افراطی دارد، لعن و نفرین را علیه صحابه سه گانه اهل سنت واجب می داند و اگر کسی لعن و نفرین نکند، می گوید این ها بدعت کرده اند". "شیعه انگلیسی، سعی می کند گروه وسیع و گسترده ای از جوانان را در این مسیر قرار بدهد. امروز متأسفانه شاهد حرکت خزنده ی این تفکر در بین جوانان افغانستانی هستیم. این تفکر سعی می کند جوانان را گرفتار و سرگرم خود کند و نگذارد با فکر انقلابی، حسینی و با فکر اصیل عاشورایی وارد صحنه شوند و برای دین، مذهب و مردم مصدر خدمت انقلابی و اسلامی باشند".

حجت الاسلام و المسلمین حسینی مزاری در ادامه پیرامون برنامه شیعه انگلیسی و اهداف آن ها در مورد فرهنگ عاشورا و مراسم های عزاداری امام حسین(ع) صحبت کرد و افزود: "شیعه انگلیسی سعی می کند برنامه هایی را در بین مسلمانان اجرا کند که موجب سرگرمی نیروهای جوان ما شود؛ حتا در بحث عزاداری و محافل دینی، به گونه ای عمل می کند که جوانان جذب این مجالس و محافل شوند، اما به اعتقاد ما، همه مجالس عزاداری، نوحه خوانی و روضه خوانی ها باید ابزاری برای رسیدن به خدا باشد، ابزاری برای دیدن اهداف ائمه معصومین(ع) باشد. برای ما سینه زدن هدف نیست، گریه کردن هدف نیست، عزاداری کردن هدف نیست، حتی قرآن خواندن و امثال این ها هدف نیست، بلکه ما می خواهیم از این طریق به خدا برسیم ولی تفکر شیعه انگلیسی سعی می کند جوانان را به گونه ای بار بیاورد که این مسائل را به عنوان هدف بنگرند".

چرا جوان شیعه خون خود را به زمین می ریزاند؟ امام حسین(ع) درد خون ریزی نداشت، درد دین داشت!
این عالم دینی با انتقاد از برخی عزاداری ها تصریح کرد: "چه معنا دارد که امروز جوان مسلمان شیعه با زنجیرهای تیغ دار و قمه ها و امثال این ها بر سر و صورت و پشت خود بزند و خون خود را به زمین بریزد و هدر بدهد؛ مگر امام حسین(ع) از ما خواسته بود که خود را بزنیم، مگر امام از ما خواسته بود این کاردها و قمه ها را به جای این که به سر و صورت دشمن بکوبیم، علیه خود به کار بگیریم؟! در کجای صحبت های امام حسین(ع) این مسأله مطرح شده؟ در کدام صحبت امام حسین و چه سند و مدرک معتبری وجود دارد؟" به گفته وی، روحانیتی که امروز مردم را به سمت و سوی سبک مذهبی ی مورد نظر شیعه انگلیسی سوق می دهند، چه سند معتبر و مورد وثوق دارند که هزاران جوان شیعه را وارد خیابان می کند و به دست شان زنجیرهای تیغ دار می دهد تا به سر و صورت خود بزنند و خون خود را به زمین بریزانند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری خطاب به جوانان خاطرنشان کرد: "جوانان عزیز، خواهران و برادران، امروز اسلام به خون نیاز دارد که این خون در بدن جوانان باشد، اما این خون را در برابر دشمن اهدا کند و به زمین بریزاند، نباید این خون را خود ما به زمین بریزانیم، امام حسین این درد را نداشت، درد امام حسین خون جوان نیست که به دست خودش به زمین بریزد، بلکه درد امام حسین درد دین است، درد انحرافات است، درد معضلات اجتماعی و فرهنگی است که باید در برابر این معضلات مبارزه و جهاد صورت بگیرد".

وی ادامه داد: "اگر ما امروز مرد هستیم، باید تن، فکر و فرهنگ خود را در برابر دسیسه هایی که علیه ما است، نگه داریم. جوان باید امروز در صحنه حضور پیدا بکند و با فعالیت های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی علیه این همه بی دینی مبارزه کند؛ اقدام به اصلاح گری جامعه نماید. این چه معنا دارد در حالی که در کوچه ها و خیابان های دشت برچی(در غرب کابل) عکس زنان سر برهنه زده است، این همه بی عفتی، بی حجابی، بی غیرتی و بی ننگی وجود دارد، اما به جای مبارزه در برابر آن، خود را برهنه کنیم و برویم سر پل کوته سنگی سینه بزنیم و با زنجیرهای تیغ دار خود را مجروح و زخمی نماییم؟! اگر ما ننگ و غیرت داریم و اگر شعور داریم، باید حسینی مبارزه کنیم، باید روشنگری کنیم، باید فکر و اذهان مردم

را روشن کنیم که دین، این نیست! شمایی که می گویی من حسینی هستم، خانمی که شما می گویید حسینی هستم، اول طرف وضعیت حجاب خود نگاه کن که واقعاً محجب هستی یا نیستی! جوان پسری که می گویی حسینی هستم، اول نگاه کن که نماز سر وقت می خوانی یا نمی خوانی؟! اول نگاه کن که حقوق والدین را رعایت می کنی یا نمی کنی؟!، اول نگاه کن که حقوق همسایه و مردم و دین، مذهب، مکتب و ولایت را رعایت می کنی یا نمی کنی؟! اول نگاه کن که حق و ناحق را می دانی یا نمیدانی؟! اول نگاه کن که حق و باطل را می شناسی یا نمی شناسی؟! بعد از آن بگو که من حسینی هستم! امروز شیعه انگلیسی در این راستا عمل می کند".

این عالم دینی ادامه داد: "شیعه انگلیسی با این نیت دارد کار می کند که تا زمانی که جامعه پر از فساد نشود، اصلاً بحث ظهوری مطرح نخواهد شد، هر زمان جامعه پر از جور، ظلم، ستم و پر از فسق و فجور و فحشا شد، آن زمان است که امام زمان ظهور می کند. اعتقاد شان این است که ما هم باید کمک کنیم تا این که این شرایط در جامعه به وجود بیاید". به گفته وی، "شیعه انگلیسی جوان مبارز تربیت نمی کند، شیعه انگلیسی جوان انقلابی و حسینی تربیت نمی کند، شیعه انگلیسی امروز جوانی تربیه نمی کند که در برابر داعش مبارزه کند، شما ببینید در عراق، سوریه، لبنان، یمن و در جای جای کشورهای اسلامی که خط مبارزه با داعش است، خط جهاد با صهیونیسم جهانی است، کدام جوان پیرو شیعه انگلیسی رفته و آن جا به شهادت رسیده است؟! جوانانی که امروز در صحنه حضور دارند، انقلابی و ضد تفکر شیعه‌ انگلیسی اند! این جاست که این معضل امروز در برابر نیروهای جوان ما قرار دارد و جوانان بایستی در این عرصه هوشیار باشند؛ چه جوانان اهل سنت و چه اهل تشییع باید هوشیار و بیدار باشند که با چنین معضلاتی گرفتار هستیم".

رییس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان چالش دیگر مقابل جوانان را بحث تروریسم بین‌المللی عنوان کرد. وی افزود که چالش‌های مختلف دیگری نیز در برابر جوانان وجود دارد که در یک فرصت مناسبت به بیان آن ها خواهد پرداخت.

وظیفه چیست؟ تغییر وضعیت نیاز به اقدام انقلابی دارد!
اما این که در برابر این چالش ها وظیفه چیست؟ حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری خاطرنشان کرد که از یک طرف وظیفه جوانان است که در این عرصه ایفای وظیفه کنند و از طرف دیگر، وظایف بزرگان، رفع این چالش ها و مبارزه با آن هاست.

وی تأکید کرد: "اول باید امنیت به وجود بیاید. دوم جوانان ما باید امکانات اقتصادی داشته باشند. سوم باید استراتژی فکری وجود داشته باشد که بزرگان جامعه چه در سطح دولت، در سطح حوزه های علمیه، دانشگاه‌ها و مراکز فرهنگی و همچنین خود نیروهای جوان، همه دست به دست هم داده و در رابطه با تأمین این سه موضوع عمل کنند".

این فعال فرهنگی اجتماعی خاطرنشان نمود: "اگر ما به این فکر باشیم که کشورهای خارجی حاضر در افغانستان در راستای تامین امنیت، اقتصاد و استراتیژی فکری برای نجات جوان و جهت دهی آن و به بهره رسیدن ظرفیت های آن عمل می کنند، این خواب و خیال باطلی است، زیرا طی هفده سال حضور نیروهای خارجی، این نیروها علل و عوامل ناامنی را افزیش دادند؛ کشورهای خارجی آمده اند که در راستای برده سازی ما عمل کنند، تمام منابع اقتصادی ما را به یغما ببرند و از افغانستان به عنوان سکوی پرش علیه روسیه، چین، هند و به خصوص علیه ایران سوء استفاده کنند".

وی ادامه داد که نیروهای خارجی برای ارتقای وضعیت زندگی مردم افغانستان نیامده‌اند. حسینی مزاری تأکید کرد که "باید از خواب بیدار شویم، بایستی در عرصه احقاق حقوق امنیتی، سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی خود خوب عمل کنیم، با تکیه به فرهنگ عاشورا و با تأثیرپذیری از شاخصه‌های نیروهای جوانی که در روز عاشورا مبارزه و جهاد کردند، عمل کنیم. اما تا زمانی که جوانان ما روحیه عاشورایی و درک درستی از وضعیت جوانان عاشورایی در سال ۶۱ هجری نداشته باشند، قطعآ نمی توانند اقدام انقلابی کنند".

حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری تصریح کرد: "امروز تغییر وضعیت افغانستان نیاز به اقدام انقلابی دارد، اگر ما امروز بخواهیم وضع را تغییر دهیم، نیاز به اقدام انقلابی دارد و این اقدام انقلابی مبتنی بر درک از شور و شعور حسینی و مبتنی بر فرهنگ عاشورایی است، پس باید سعی کنیم که به خصوص در ایام و لیالی محرم الحرام، نسبت به این فرهنگ توجهی جدی کنیم، تعمق و دقت جدی کنیم، اگر تا هنوز از این فرهنگ برداشتی نداشته ایم، برداشت مثبت کنیم".

دبیرکل حزب اسلامی تبیان در ادامه خاطرنشان نمود که علما جهت تامین امنیت، به دست آوردن اقتصاد پویا و کار روی استراتیژی فکری جهت نجات و پویا ساختن ظرفیت جوان و به کار انداختن آن برای ساختن و مقتدر کردن کشور، در صدر اول این حرکت حضور داشته باشند و در شرایط کنونی، همانند امام حسین(ع) عمل کنند.

وی بیان این که جوانان نسبت به علما شکایت و گلایه دارنند، تصریح کرد: "علما به جای خواهش و تمنای همیشگی باید به صحنه بیایند و فتوا بدهند، چون امام حسین(ع) در صحنه باشند و از دادن جان و از ریختن خون خود نهراسند! علما مردان خدایی و سربازان امام زمان هستند! اینقدر نگویند ای کاش در زمان امام حسین(ع) می بودیم تا در رکاب آن حضرت ایفای وظیفه می کردیم؛ امروز نیز حسین است و خط حسین ادامه دارد. امروز ما امام زمان(عج) را حاضر داریم و باید در رکاب این امام مبارزه و جهاد کنیم و با حضور در خطولایت فقیه در این عرصه باید به وظایف دینی خود عمل کنیم".
۷-۷-۹۶

https://avapress.com/vdciquazpt1awq2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما