تاریخ انتشار :جمعه ۱۰ دلو ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۵۴
کد مطلب : 106167
امنیت غیر نظامیان، اولویت است؟
کشتار غیر نظامیان در افغانستان همچنان ادامه دارد و طبق معمول، مسؤول اصلی بخش عظیمی از این کشتارها، گروه های تروریستی اند.
در تازه ترین رویداد، در اثر یک حمله انتحاری در یک مراسم خاکسپاری در ولایت لغمان در شرق افغانستان، دست ‌کم ۱۲ تن کشته ۳۶ نفر دیگر زخمی شده ‌اند.
مهاجم انتحاری مواد منفجره همراه خود را در میان جمعیت انفجار داده است.
این حمله انتحاری حوالی ساعت ۳ بعد از ظهر روز پنجشنبه گذشته در منطقه ای موسوم به تپه پهلوان بابا رخ داده است.
دفتر مطبوعاتی ولایت لغمان در خبرنامه ‌ای نوشته که این حمله زمانی رخ داد که شماری برای شرکت در مراسم خاکسپاری یک پولیس و سه غیر نظامی در این منطقه جمع شده بودند.
این پولیس محلی و سه غیر نظامی صبح همان روز در انفجار ماین کنار جاده در مربوطات شهر مهترلام؛ مرکز ولایت لغمان کشته شده بودند.
گفته شده که مهاجم انتحاری مواد منفجره همراهش را در میان مردم در این مراسم منفجر کرد.
در بین قربانیان حمله انتحاری، چهار پولیس نیز شامل هستند.
گفته شده که هفت تن دیگر به شمول سه نظامی نیز در این رویداد زخمی شده‌اند.
این در حالی است که به باور ناظران، تصور نمی شود هیچ مقام بلندپایه ای در مراسم تشییع پیکر پولیس و غیر نظامیان بی گناه حضور داشته باشد؛ تا هدف این حمله قرار گیرد؛ بنابراین، روشن است که هدف حمله کننده، از همان اول غیر نظامیان بی دفاعی بوده که بزرگترین گناه آنها شرکت در مراسم خاکسپاری یک پولیس بوده است.
این نشان می دهد که تروریست ها حتی از حمایت مردم از اجساد و کشتگان نیروهای امنیتی نیز هراس دارند.
آماج قرار دادن مردمی که با نیروهای امنیتی خویش اعلام وفاداری کرده و از آنها حمایت می کنند، واکنشی جنون آمیز و ناشی از یک هراس پنهان است؛ هراسی که بر پایه آن تروریست ها از موفقیت طرح دفاع مستقلانه نیروهای امنیتی، بیمناک اند و می دانند که رمز موفقیت این طرح نیز حمایت بی دریغ مردم، از نیروهای امنیتی است.
اکنون نیروهای امنیتی کشور، با وجود کمبود تجهیزات، پرسنل و آموزش های کافی، در کنار مردم خویش و با استفاده از حمایت های وسیع مردمی، می روند؛ تا در نبود نیروهای خارجی، تمرین خودکفایی و مشق استقلال کنند.
فضل الله مجددی؛ سرپرست ولایت لغمان وقوع این حمله انتحاری را محکوم کرده و با خانواده‌های قربانیان این رویداد ابراز همدردی کرده است.
مقام ‌های محلی ولایت لغمان این حمله را کار مخالفان مسلح دانسته است.
مخالفان مسلح دولت، اصطلاحی است که در ادبیات سیاسی دولتمردان افغانستان، طیف وسیعی از گروه های مسلح به ویژه طالبان را شامل می شود.
ولایت لغمان در شرق کشور از ولایت‌ های ناامن است که مخالفان مسلح دولت در بیشتر ولسوالی‌های آن فعالیت دارند.
گفته شده که یک مهاجم انتحاری دیگر پس از وقوع حمله انتحاری در مراسم خاکسپاری از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
به این ترتیب، تروریست ها با درک این موضوع که پشتیبانی مردم از نیروهای امنیتی، حلقه محاصره آنها را تنگ تر خواهد کرد، مستقیما غیر نظامیان را آماج قرار می دهند؛ غیر نظامیانی که اگر آمار تلفات آنها بالا برود به تبع آن، تروریست ها انتظار دارند که حمایت آنها از نیروهای امنیتی نیز کمرنگ تر شده و این بار به زور و با استفاده از خشونت، مردم ناگزیر شوند با تروریست ها همراهی و همکاری کنند؛ اما این به باور تحلیلگران، یک برداشت کاملا غلط است و نتیجه آن به رغم خون ریزی های بیشترهرگز به نفع تروریست ها نخواهد بود؛ زیرا مردم، دو انتخاب بیشتر ندارند: یا تروریست ها و یا نیروهای امنیتی. و با توجه به کارنامه هریک از آنها، مردم دومی را برخواهند گزید؛ زیرا هیچکس تمایل ندارد کشور یکبار دیگر به کام تروریزم سقوط کند.
در همین حال، براساس یک خبر دیگر، مسؤولین ولایت غزنی می گویند که در یک حمله طالبان مسلح، ۱۷ تن از مردم محل که علیه طالبان قیام کرده بودند، کشته و زخمی شده ند.
این حادثه اواخر هفته گذشته در قریه قلعه گردیزی ولسوالی اندر ولایت غزنی به وقوع پیوسته است.
در خبرنامه ای که از سوی مقام های محلی غزنی به نشر رسیده آمده است که طالبان در قلعه گردیزی به قیام کنندگان حمله کردند که در نتیجه ۱۱ قیام کننده کشته و ۶ تن دیگر مجروح شده اند.
خبرنامه می افزاید که بعد از درگیری بین مردم محل و طالبان، نیروهای امنیتی به منطقه رسیده و به طالبان مسلح اقدام به حمله متقابل کرده اند.
بر اساس این خبرنامه گفته می شود که در حمله نیروهای امنیتی، ۷ طالب مسلح کشته و ۶ تن دیگر از آنان مجروح شده اند.
بر این اساس، به گفته ناظران، رویداد غزنی نشان می دهد که تروریست ها، غیر نظامیان را می کشند؛ اما نیروهای امنیتی برای حمایت از جان غیر نظامیان، تروریست های مسلح را آماج قرار می دهند و این امر، رابطه میان نیروهای امنیتی و مردم را هرچه بیشتر، مستحکم تر می سازد و به تروریست ها خاطرنشان می کند که جلب حمایت مردم با استفاده از زور و با تشدید کشتارهای غیر نظامیان، ممکن نیست.
با این حال، نباید فراموش کرد که مردم نیز باید به این جمع بندی برسند که امنیت جان غیر نظامیان، از اولویت های اساسی دولت و نیروهای امنیتی است.
روز پنجشنبه گذشته صدها تن از مردم قندوز به خاطر افزایش ناامنی، سرقت های مسلحانه و اختطاف دست به تظاهرات زدند.
مولوی عبدالغفور؛ یکی از بزرگان که در این تظاهرات شرکت کرده بود گفت:"ما از دولت فعلی می خواهیم که توجه جدی به امنیت قندوز داشته باشد".
وی خاطرنشان کرد که در ۱۳ سال گذشته، قندوز همیشه پایگاه مخالفین بوده و به همین جهت ناامنی و سرقت در این ولایت بیش از دیگر ولایات است.
این اعتراض ها از یکسو نشانه آن است که مردم از نیروهای تروریستی به جان آمده و به دولت و نیروهای امنیتی اتکا و امید دارند و از سوی دیگر، این هشدار ضمنی را نیز با خود به همراه دارد که اگر مردم احساس کنند امنیت آنها، اولویت دولت نیست، این امر، یک مانع جدی فراراه پیشبرد موفقانه مسؤولیت های امنیتی نیروهای داخلی بدون نیاز و اتکا به نیروهای خارجی است.
انتظار می رود دولت نیز به خواسته های مردم، پاسخی مثبت و اطمینان بخش بدهد؛ تا به این ترتیب، با جلب اطمینان و اعتماد آنها، هم موضع تروریست ها تضعیف شود و پشتوانه های مردمی نیروهای امنیتی تقویت گردد.
در همین حال، سید سرور حسینی؛ سخنگوی پولیس قندوز گفته است:«ما کوشش می کنیم که نسبت به گذشته توجه بیشتری به ناامنی های قندوز داشته باشیم و عملیات هایی را هم برای پاکسازی انجام داده ایم.»
وی وعده داد که پولیس در خدمت مردم خواهد بود و امنیت را تامین خواهد کرد.
انتظار می رود وعده آقای حسینی در عمل هم محقق شود و این الگو در سراسر کشور فراگیر گردد؛ تا مردم احساس کنند، اولین و آخرین پشتوانه آنها، دولت و نیروهای امنیتی است؛ نه تروریست ها یا نیروهای خارجی.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - سرویس تحلیل و پژوهش اخبار
https://avapress.com/vdciqqazyt1auz2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما