تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۰۰
کد مطلب : 124167
تجلیل از روز جهانی توبر کلوز در کابل
توبر کلوز یکی از بیماری های چالش زا و عمده صحی در جهان می باشد. 

در سال ۲۰۱۴ حدود ۹ میلیون واقعه جدید توبرکلوز بروز نموده و ۱.۵ میلیون انسان بعلت این مرض جانهای شان را از دست دادند. 
در هر دقیقه تقریبا ۳ شخص از سبب توبر کلوز جانشان را از دست میدهند. 

۲۵ مارچ برابر است با روز جهانی مبارزه با بیماری توبر کلوز که با چند روز تاخیر در کابل از سوی وزارت صحت عامه طی مراسمی تجلیل شد. 

در این مراسم داکتر فیروز وزیر صحت عامه کشور گفت: وزارت صحت عامه در طی سال گذشته گام های عظیمی برداشته و یک سلسله قدم های آن عملی شده است و یک مبارزه جدی ضرورت است که توبرکلوز را در کشور کاملا محو سازیم. 

وی خاطر نشان ساخت که در سال گذشته تعداد واقعات توبر کلوز بالا نرفته بلکه بالعکس، تعداد کشفیات و تشخیص ما بالا رفته و واقعه یابی ما زیادتر از گذشته شده است، این نشان دهنده تشخیص بهتر ما از گذشته است. 

به باور وی، وسعت بخشیدن لابراتوارهای تشخیص در سطح کشور باعث شده است که آمار و ارقام این بیماری زیاد شود. از جمله کارهای سال گذشته را میتوان از فعال کردن این مراکز در زندان ها و زندانیانی نام برد که در معرض این خطر قرار دارند. 

آقای فیروز تأکید کرد: افغانستان در سال گذشته از جمع ۲۲ کشوری که بالاترین آمار توبر کلوز را داشت خارج شد، و این به این معنی نیست که کاملا این مرض محو شده است. 

وی افزود که در سال گذشته، مراکز تشخیص و درمان این بیماری به 1937 مرکز افزایش یافته و تقریبا ۹۷٪ مردم افغانستان از این امکانات بهره مند هستند. 

وی در اخیر گفت: باید اهالی مردم به خصوص اطفال و مادران را در مورد این بیماری آگهی های بیشتر داد و خبر رسانی کرد.

در همین حال سیما سمر رئیس حقوق بشر افغانستان در این رابطه گفت: بیشترین قربانیان توبر کلوز زنان و مادران میباشد که تقریبا ۶۵ درصد آن را زنان تشکیل میدهد. 

وی افزود رسانه ها رول اساسی اطلاع رسانی را برای مردم دارند که تداوی توبرکلوز رایگان است و خاتمه دادن به توبرکلوز یکی از اهداف انکشاف پایدار است. 

قابل ذکر است که هربرت سمیت نماینده USAID که در این مراسم اشتراک کرده بود گفت: بین سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۲ جان ۴۵ میلیون انسان را تحت رهبری USAID نجات داده ایم و حدود ۴۳ میلیون افغان را از طریق پیام های رادیویی آگاه ساختیم. 

نماینده سازمان صحی جهان؛ دوکتور ریچارد پیپرکورن نیز گفت: که این بیماری نگران کننده است و بیشترین قربانیان آن زنان و اطفال هستند. 

او ار مردم افغانستان خواست که از مصرف دواهای بی کیفیت و نادرست خودداری کنند تا مراحل درمانشان به خوبی پیش رود و صحت مند شوند.

طی چند سال اخیر توبرکلوز یکی از چالشهای عمده صحت عامه افغانستان میباشد. 

در سال گذشته ۳۷۰۰۰ وقعه کشف و تحت تداوی قرار گرفت این در حالیست که هنوز هم ۲۳۰۰۰ واقعه تشخیص نشده و تحت تداوی قرار نگرفته اند. 

طی سال گذشته در افغانستان ۱۴۰۰۰ هزار انسان به سبب همین مرض جانهای شرین شانرا از دست دادند و این در حالی است که این مرض قابل پیشگیری و تداوی است و کسانی که تشخیص و تداوی نشده اند ممکن بمیرند و یا هم تداوی نادرست صورت میگیرد که این موضوع میتوان باعث مصاب شدن دیگر اعضای جامعه گردد. این موضوعات باعث شده است تا توجه عاجل و اقدامات جدی برای کشف و تداوی آنها صورت گیرد.
https://avapress.com/vdciq5azyt1arz2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما