تاریخ انتشار :شنبه ۳ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۳۰
کد مطلب : 131132
دو دستگی مجلس بر سر توافق صلح با حزب اسلامی/حکومت حق دادن مصوونیت قضایی به تروریست‌ها را ندارد

اعضای مجلس نمایندگان در مورد توافق صلح حکومت با حزب اسلامی گلبدین دیدگاه‌های متفاوت دارند؛ شماری از آن استقبال می‌کنند و شمار دیگر، نسبت به آن بدبین هستند.

به‌گزارش خبرگزاری آوا، لالی حمیدزی، حمیدالله توخی و برخی نمایندگان دیگر از توافق صلح دولت با حزب اسلامی استقبال کرده و از حکومت و گلبدین حکمتیار به خاطر رسیدن به یک توافق نهایی اظهار سپاسگزاری کردند.

در این میان نمایندگانی نیز هستند که از توافق صلح با حزب اسلامی حمایت نمی‌کنند.

شکیبا هاشمی، نماینده مردم قندهار در مجلس گفت که او برخلاف تعدادی نمایندگان براین باور است که توافق صلح با حکمتیار منجر به برقراری صلح در افغانستان نمی‌شود.

خانم هاشمی افزود: این توافقنامه برای این امضا شده که زمان کار رئیس جمهور ختم شده و با این کار آقای غنی می‌خواهد رقبای سیاسی اش از جمله عبدالله عبدالله را تضعیف کند و عملی کردن تعهدات خود در توافقنامه سیاسی تشکیل حکومت سرباز زند.

به گفته او، گلبدین حکمتیار به دستور امریکا تن به صلح داده است.

در همین حال، ریحانه آزاد، عضو دیگر مجلس نمایندگان گفت که حکومت وحدت ملی حق ندارد به کسی مصوونیت قضایی بدهد.

خانم آزاد افزود: هیچ کس حق ندارد به تروریست‌هایی که تمام مردم افغانستان را به خاک و خون کشیدند و دنیا را به خطر انداختند، مصوونیت قضایی بدهد.

حکومت وحدت ملی تعهد کرده است که برای گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی مصوونیت قضایی می‌دهد و از سازمان ملل درخواست می‌کند تا نام وی از فهرست سیاه این سازمان حذف شود.

بااین حال، رئیس مجلس نمایندگان توافق صلح با حزب اسلامی را به مردم، حکومت و رهبری حزب اسلامی تبریک گفت و از طرفین(حکومت و حکمتیار) سپاسگزاری کرد.

آقای ابراهیمی ابراز امیدواری کرد که هر دوطرف به تعهدات شان استوار و پایدار باشند.

رئیس مجلس در پاسخ به نگرانی برخی نمایندگان گفت: اینجا خانه ملت است. ما و شما نمایندگان منتخب مردم افغانستان هستیم؛ با احترام به خواست مردم و به احترام به حکم قران کریم، باید از این صلح حمایت کنیم.

وی با بیان اینکه «تبصره در باره صلح قطعا به شخصیت حکمی نمایندگان و این خانه سازگار نیست»، گفت: نباید ناامید باشیم. امیدوار باشیم که بقیه گروه های مخالف اگر واقعا خود را در این کشور شریک می دانند، باید به صلح بپیوندند.

این در حالیست که شماری از احزاب از جمله حزب همبستگی ملی افغانستان توافق صلح با حزب اسلامی را محکوم کرده اند. این حزب با سردادن شعار «جلاد کابل را نمی‌بخشیم» مخالفت خویش را با این توافق اعلام کرد.

دیده بان حقوق بشر نیز توافق صلح با حزب اسلامی را محکوم کرده است. اما در حین حال، سازمان ملل، امریکا و جمهوری اسلامی ایران از این توافق استقبال کرده اند.

https://avapress.com/vdcipzazrt1apz2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما