تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۴ سرطان ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۲۰
کد مطلب : 44533
مشاور شوراي عالي صلح كشور خطاب به طالبان:

راه حل معقول در مذاكرات صلح، برادر كشي، انتحار و انفجار نیست

راه حل معقول در مذاكرات صلح، برادر كشي، انتحار و انفجار نیست

شوراي عالي صلح نهادي دولتي است كه دو سال قبل از سوي رئيس جمهور كرزي به منظور مذاكره با نيروهاي مخالف دولت به رياست برهان الدين رباني رئيس جمهور پيشين کشورمان ايجاد گرديد.

از آغاز تشكيل اين نهاد كه تاکنون بيشتر از دو سال مي گذرد، اعمال تروريستي و تخريبي دهشت افگنان و دشمنان صلح افزايش يافته و هنوز هم حملات انتحاري از هموطنان ملكي و بي گناه ما قرباني مي گيرد.

سوال اين جاست كه شوراي عالي صلح براي مذاكره و مصالحه با كدام گروه ايجاد شده است، چنانچه شاهد هستیم رئيس جمهور كشور، مخالفين و گروه طالبان را دوست و برادر خطاب مي كند و همواره دم از مذاكره و مصالحه با اين گروه مي زند، در حاليكه گروه طالبان، دولت و قانون اساسي كشور را به رسميت نشناخته و همواره پاسخ آقاي كرزي را از طریق حملات انتحاري و كشتن صدها شهروند بي گناه داده است.

با اين حال یکی از اعضای بلند پایه شورای عالی صلح افغانستان در رابطه با نشست اخير نماينده شوراي عالي صلح، حزب اسلامي و گروه طالبان كه در شهر كيوتوي جاپان برگزار شده بود، می گوید: این نشست بیشتر به شکل یک کنفرانفس برگزار شد.

محمد اسماعيل قاسميار مشاور روابط بین المللی شورای عالی صلح افغانستان در پاسخ به این سوال که چرا همواره گروه طالبان در مذاكرات صلح شركت نكرده و دولت افغانستان را به حيث طرف مذاكره نمي داند، گفت: حضور یک نماینده طالبان در نشست کیوتوی جاپان خود امیدوار کننده صلح و مذاکره است.

وی یادآور شد: در نشست کیوتوی جاپان نماينده هاي شوراي عالي صلح افغانستان، حزب اسلامي گلبدين حكمتيار و قاري دين محمد حنفي وزير پلان حكومت طالبان اشتراک کرده بودند و به دنبال نشست کیوتوی جاپان، گروه طالبان با نشر اعلامیه خبری ادعا کرده اند که نماینده آنها در این نشست اشتراک داشته، اما این گروه با پروسه صلح افغانستان هیچ نشستی نداشته است.

قاسمیار اضافه نمود: این نشست به میزبانی کشور جاپان بيشتر به شكل يك كنفرانس بوده، اما اينكه يك تن از سخنگويان گروه طالبان ادعا كرده که مستقيما مذاكره صورت نگرفته، شوراي عالي صلح نيز ادعا ندارد كه مذاكره صورت گرفته باشد.

به گزارش خبرگزاری آوا، مشاور شوراي عالي صلح در ادامه افزود: اشتراك نماينده گروه طالبان در شهر كيوتوي جاپان كه مواضع آن گروه را بيان كرده و 7 يا 8 فقره را به شوراي عالي صلح افغانستان پيشكش نموده در كل حضور نماينده گروه طالبان در چنین مواردی بسیار اميدوار كننده است. 

وی اشتراك گروه طالبان را به فال نيك گرفته، اظهار اميدواري می کند كه در آينده اين نشست ها گسترش یابد و منجر به برگزاري مذاكرات مستقيم بين الافغاني شود.

به باور وي، بالاخره واقعيت گرايي و خرد گرايي غالب شده و منافع طرف هاي مذاكره یعنی گروه طالبان مد نظر گرفته خواهد شد و مذاكرات صلح ميان دولت افغانستان و گروه طالبان به وقوع می پیوندد.

مشارو شوراي عالي صلح كشورمان خاطر نشان كرد: راه حل معقول در گفتگوي هاي صلح ميان دولت افغانستان و گروه طالبان مذاكرات سياسي است نه برادر كشي، انتحار و انفجار.

قاسمیار اذعان نمود: اكثر نيروهاي خارجي در ماه دسامبر سال 2014 افغانستان را ترك خواهند كرد و يك عده به منظور آموزش، پرورش، تجهيز و پشتيباني نيروهاي امنيتي كشور باقی خواهند ماند که با خروج نیروهای خارجی خواسته های گروه طالبان نيز برآورده می شود.

وي در رابطه با ادعاهاي گروه طالبان مبني بر اينكه به كشور پاكستان وابستگي نداشته و تصاميمی كه مي گيرند بر اساس حكم ملا محمد عمر رهبر آن گروه مي باشد، گفت: به ابراز نظر و گفته هاي گروه طالبان احترام مي گذاريم و اميدواريم كه چنين باشد.

مشارو شوراي عالي صلح كشورمان در پایان گفت: گروه طالبان توانايي جنگ جبهه اي، متعارف و رو در رو را نداشته، اما قدرت و يا قوت خویش را در قسمت انفجار، انتحار و كشتن افراد ملكي تمرکز نموده اند.
منبع : خبرگزاری آوا_ کابل
https://avapress.com/vdcipwa5.t1a5p2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما