تاریخ انتشار :دوشنبه ۲ دلو ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۰۹
کد مطلب : 156838
آغاز تمدید پاسپورت‌های قدیمی 600 هزار مهاجر افغانستانی در تهران

سفارت جمهوری اسلامی افغانستان در همکاری با اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت داخله ایران، از روز یک شنبه(۱ دلو)، کار تمدید پاسپورت های قدیمی حدود ۶۰۰ هزار مهاجر افغانستانی را در تهران آغاز کرده است. این در حالی است که روند ثبت نام برای تمدید این پاسپورت ها، از ۲۴ جدی آغاز شده بود.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) از تهران، مدت اعتبار تمدید جدید پاسپورت های قدیمی این مهاجرین، دو سال و از تاریخ مراجعه است. قرار است بر اساس توافقی که میان سفارت افغانستان و مسئولین جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته و گفتگوهایی که پیش از این در کمیته مهاجرین میان مسئولین دو کشور انجام شده، پس از تمدید این پاسپورت ها، ویزای اقامت این مهاجرین نیز به مدت دو سال تمدید شود.

این ویزاهای اقامتی از ماه جوزای سال ۱۳۹۵تاکنون تمدید نشده و پیش از این به مدت سه ماه/ سه ماه تمدید می گردید. این اولین بار است که مقام های دو کشور برای تمدید دو ساله ویزای اقامت مهاجرین دارای پاسپورت توافق می کنند.

بر اساس آمارهایی که سفارت افغانستان در تهران ارائه کرده، حدود ۶۰۰ هزار مهاجر افغانستانی در ایران دارای پاسپورت های دست‌نویس و قدیمی و ویزای اقامتی می باشند.

این در حالی است که از شش ماه به این سو، روند صدور پاسپورت های الکترونیک و جدید در شهرهای تهران و مشهد ایران آغاز شده، اما تبدیل تمام پاسپورت های قدیمی به جدید، یک روند طولانی را در بر می گیرد.

دکتر نصیراحمد نور، سفیر جمهوری اسلامی افغانستان در ایران در مورد تمدید پاسپورت های قدیمی به صدای افغان(آوا) می گوید: اقامت این پاسپورت ها تقریبا از جوزای سال ۹۵ خاتمه یافته و حالا طبق تفاهمی که در کمیته مهاجرین میان دو کشور صورت گرفته، قرار است اقامت این پاسپورت ها تمدید شود.

وی افزود که عدم تمدید این پاسپورت ها، مشکلاتی را در برخی ادارات به عنوان مثال در بانک ها و در رفت و آمدها مهاجرین به وجود آورده، بر این اساس قرار شده که به صورت فوری، اعتبار پاسپورت های قدیمی تمدید شود تا اقامت ها نیز تمدید گردند.

به گفته سفیر افغانستان در ایران: "اگر منتظر بمانیم که اول این مهاجرین پاسپورت ماشین خوان بگیرند، این موضوع در این مدت کم، عملی نیست. بر این اساس، یک پروسه ویژه را با همکاری اداره اموراتباع و مهاجرین خارجی وزارت داخله ایران راه اندازی کرده ایم".

بر اساس یک بیانیه سفارت افغانستان در تهران، مهاجرین دارای پاسپورت های قدیمی در تهران، برای تمدید این پاسپورت ها می توانند از طریق سیستم نوبت‌دهی آنلاین در وب‌سایت این سفارت نوبت گرفته و جهت تمدید پاسپورت خود، از روز یک شنبه(۱ دلو)، به دو مرکز تعیین شده سلیمانخانی و گل تپه در تهران مراجعه نمایند. سفارت افغانستان برای تمدید دو ساله هر پاسپورت، مبلغ ۱۹۵ هزار تومان دریافت می کند که مهاجرین قبل از مراجعه برای تمدید، باید به حساب بانکی سفارت واریز نمایند.

دکتر نصیراحمد نور ابراز امیدواری می کند که بتوانند ظرف یک ماه تمدید پاسپورت های مهاجرین حاضر در تهران را تکمیل کرده و بعد از آن، کارمندان بخش قنسولی سفارت به شهرهای دیگری که جمعیت مهاجرین بیشتری دارند، مثل اصفهان، سفر کنند.

البته به گفته وی، مهاجرین دارای پاسپورت های قدیمی که اقامت شان فعلا با همکاری مقامات جمهوری اسلامی ایران تمدید می شود، این مرحله را پایان کار ندانند و به تدریج برای تبدیل پاسپورت های خود به پاسپورت های الکترونیک مراجعه نمایند.

سفیر افغانستان هشدار داد که اگر مهاجرین برای تبدیل پاسپورت های خود بی توجهی کنند، احتمال دارد مرحله ای پیش بیاید که ویزای اقامت هرکس که پاسپورت جدید نداشت، لغو شود و آن ها دیگر فرصت نداشته باشند پاسپورت خود را تعویض کنند.

وی می گوید که روزانه می توانند به درخواست پاسپورت های الکترونیک ۵۰۰ تا یک هزار نفر رسیدگی کنند، اما تاکنون مراجعین روزانه به ۲۰۰ تن هم نمی رسد.

البته یک دلیل پایین بودن میزان مراجعین برای دریافت پاسپورت های جدید، موضوع تأیید و صدور تذکره است که به گفته دکتر نور، با گذشت هر روز، ظرفیت های این بخش در حال افزایش است و با فعال شدن یک ساختمان جدید در تهران، چند برابر می شود. اما سفیر کشور از مهاجرین خواست تنها کسانی برای تأیید و یا دریافت تذکره مراجعه کنند که می خواهند پاسپورت جدید بگیرند.

سفارت افغانستان در ایران برای تسریع در امر صدور پاسپورت های جدید، اخیر به جای صدور تذکره، تثبیت هویت مهاجرین را آغاز کرده که البته مراحلی مشابه صدور تذکره دارد، اما به جای صدور تذکره، یک کد تثبیت هویت و صرفا برای صدور پاسپورت صادر می شود.

در حال حاضر، در بخش صدور و تأیید تذکره و تثبیت هویت، روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ مراجعه کننده وجود دارد، اما بالا بودن تعداد مراجعین به این بخش، سبب شده که ظرفیت نوبت گیری برای چند ماه تکمیل گردد.

علاوه بر حضور ۶۰۰ هزار مهاجر دارای پاسپورت، حدود ۸۰۰ هزار پناهنده دارای کارت آمایش و مورد حمایت کمیشنری عالی سازمان ملل در امورپناهندگان و همچنین بیش از یک و نیم میلیون مهاجر غیرقانونی و فاقد هرگونه اسناد هویتی و اقامتی در ایران زندگی می کنند.

https://avapress.com/vdcipqazvt1awv2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما