تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳۰ ثور ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۲
کد مطلب : 126534
بحران مرگبار بی‌اثر شدن آنتی‌بیوتیک‌ها
براساس یک گزارش معتبر مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک‎ها به میزانی در حال افزایش است که خطر بی‌اثر شدنِ کامل این داروها کاملاً محتمل به نظر می‌رسد.

به گزارش خبرگزاری آوا، اگر چنین شود، انجام عمل‌هایی نظیر سزارین و تعویض مفصل و شیمی درمانیِ بیماران سرطانی غیرممکن می‎شود.

در این گزارش آمده است اگر اقدامی فوری صورت نگیرد، عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک تا سال ۲۰۵۰ میلادی سالانه جان ۱۰ میلیون نفر را می‎گیرند و این میزان مرگ و میر بیشتر از تلفاتی است که بیماری سرطان در حال حاضر بر جای می‌گذارد.

نتایج پژوهش گسترده‌ای که دربارۀ آنتی‌بیوتیک‌ها صورت گرفته است نشان می‎دهد اگر اقدامی برای کنترل استفاده از این داروها پیش از بی‌اثر شدن آن‌ها صورت نگیرد، بسیاری از بیماری‌های مرگبار غیرقابل درمان می‎شوند و «پیامدهای انسانی و اقتصادی هولناکی» در انتظار دنیا است.

به گفتۀ محققان، علت مقاوم شدن عفونت‌ها، استفادۀ بیش از حد از داورهای آنتی‌بیوتیکی و ضدقارچ در درمان بیماری‌‎های جزئی مانند سرماخوردگی است.

براثر استفادۀ بیش از حد از آنتی‌بیوتیک‎ها، سیستم ایمنی بدن انسان نسبت به این نوع دارو مقاوم می‎شود و این موضوع منجر به گسترش «اَبَر باکتری‌هایی» نظیر «مِرسا» می‎شود.

مرسا یا استافیلوکوک اورئوس (طلایی) مقاوم به متی سیلین، یکی از عمده‌ترین زیرگونه‎های باکتری‌هایی است که آنتی‌بیوتیک‎های معمولی از درمان آن‌ها عاجز هستند.

نتایج این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که با توجه به این‌که در کشورهایی نظیر انگلیس در مزارع پرورش دام برای جلوگیری از انتقال عفونت‌های حیوان به انسان از آنتی‌بیوتیک استفاده می‎شود، مقاومت بدن افراد به آنتی‌بیوتیک گسترش بیشتری یافته است.

پژوهش مذکور طی دو سال زیر نظر جیم اونیل، اقتصاددان بریتانیایی و به دستور دولت انگلیس صورت گرفته است.

در گزارش نهاییِ این پژوهش اعلام شده است که در صورت عدم اتخاذ اقدام فوری، هزینۀ مقابله با پیامدهای بی‌اثر شدنِ آنتی‌بیوتیک‌ها قبل از سال ۲۰۵۰ حدود یکصد تریلیون دلار خواهد بود.

اونیل دربارۀ نتایج این تحقیق گفت: «بررسی من نشان می‎دهد که جهان با تهدیدِ بزرگ مقاومت ضد میکروبی روبرو است و این موضوع می‌تواند از سال ۲۰۵۰ سالانه جان ۱۰ میلیون نفر را بگیرد. البته یک طرح عملی نیز برای اقدام جهانی در مقابله با این چالش ارائه داده‎ام.»

ایجاد یک کمپین گسترده برای افزایش اطلاعات عموم مردم از خطرات مصرف بیش از حد آنتی‌بیوتیک‌ها، ایجاد یک صندوق جهانی برای حمایت مالی از تحقیقات اولیه، حمایت از شرکت‎های محقق در زمینۀ کشف آنتی‌بیونیک‎های تازه، کاهش مصرف غیرضروری آنتی‌بیوتیک‎ها در کشاورزی و دامداری، جلوگیری از گسترش عفونت‌ها و گسترش دسترسی افراد به آب پاک از جمله اقدامات عملی طرح اونیل است.
https://avapress.com/vdcipqaz5t1arw2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما