تاریخ انتشار :شنبه ۲۹ حوت ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۵۳
کد مطلب : 123933
سال آینده به روایت صلیب سرخ
پیتر ماورر؛ رئیس کمیته جهانی صلیب سرخ در سفری به افغانستان از احتمال شدت گرفتن درگیری‌ها و افزایش آمار قربانیان ناشی از آن ابراز نگرانی کرده است.

آقای ماورر روز جمعه گفت که به دلیل همین نگرانی، بودجه بیشتری برای ادامه کار این نهاد در افغانستان درخواست کرده است.

فعالیت صلیب سرخ در افغانستان به عنوان بزرگ‌ترین ماموریت این سازمان شناخته می‌شود.

آقای ماورر همچنین نسبت به تهدیدهایی که کارمندان صلیب سرخ در افغانستان با آن مواجه هستند، ابراز نگرانی کرد.

آقای ماورر در پایان سفر یک‌هفته‌ای خود به افغانستان نسبت به آنچه که نادیده گرفتن مشکلات ناشی از جنگ‌ها در این کشور از سوی جامعه جهانی خوانده، ابراز نگرانی کرده است.

او در حساب توییتر خود نوشته است:"جمع‌بندی من پس از یک هفته دیدار از افغانستان: این یک بحران فراموش‌شده نیست؛ بلکه یک بحران نادیده‌گرفته‌شده است."

آقای ماورر همچنین نوشته که "قربانیان جنگ در افغانستان در حال افزایش هستند و توجه به این کشور در حال کم شدن."

کارشناسان می گویند که آنچه در اظهار نظر این مقام سازمان جهانی صلیب سرخ در مورد افغانستان، بیان شده، کاملا هشدارآمیز و عمیقا ترسناک است.

بر اساس روایتی که رییس کمیته جهانی صلیب سرخ از افغانستان به دست داده، سال آینده خورشیدی، سال سختی برای مردم افغانستان خواهد بود؛ زیرا بر بنیاد آن، جنگ و خون ریزی و خشونت و ترور بمب گذاری و آدمکشی تشدید خواهد شد و در نتیجه، غیر نظامیان بیشتری در سراسر کشور،‌ آسیب خواهند دید و قربانی خواهند شد.

این روایت، به شدت تکان دهنده و بسیار ناامیدکننده است؛ زیرا بر اساس تصویری که آقای ماورر از افغانستان آینده، ارائه می کند، هیچ امیدی به بهبود وضعیت کنونی نه تنها نیست؛ بلکه این خطر وجود دارد که دامنه جنگ، گسترش پیدا کند و در نتیجه، زندگی برای غیر نظامیان بی دفاع به ویژه زنان و کودکان، سخت تر و رقت انگیزتر شود.

با این حال، هیچ تردیدی وجود ندارد که این اظهار نظر، نمی تواند با قطع و یقین، آینده را رقم بزند؛ زیرا آینده همان چیزی است که مردم و دولت افغانستان رقم خواهند زد؛ اما اینگونه هشدارهای ناامیدکننده می تواند منبع الهام و انگیزه و انرژی دولت برای تغییر مسیر پیش بینی های مأیوس کننده ای مانند این باشد.

دولت باید در سال‌ آینده خورشیدی، اقدامات عملی و مؤثری را برای کاهش فاصله با مردم انجام دهد و به این ترتیب، دولت و مردم، در کنار همدیگر در برابر چالش ها، بحران ها و آسیب های احتمالی سال پیش رو، مبارزه نمایند.

در این میان، روندی که دولت برای صلح آغاز کرده و روی آن، سرمایه گذاری های هنگفتی نیز انجام داده است، اگرچه امیدهای اندکی را به وجود آورده؛ اما ابهام هایی که در این روند وجود دارد، عدم اطمینان نسبت به آن را تقویت کرده است. با این حساب، به باور آگاهان، یکی از مهم ترین اقداماتی که دولت در سال آینده باید انجام دهد این است که در زمینه سیاست گذاری های ملی، به نهادهای مردم بنیاد و منتخب، نقش، جایگاه و اهمیت قایل شود، از پنهانکاری و سیاست های مبهم و غیر شفاف، فاصله بگیرد، تصمیم هایی را که مستقیما به سرنوشت جمعی مردم افغانستان –فارغ از هر قوم و تبار و نژاد و زبان و مذهبی که دارند- بستگی دارد، با آنها راست و رویارو در میان بگذارد و در مشورت با مردم و با تأسی از قانون اساسی کشور، منافع کلان ملی و مصالح علیای مملکت را به عنوان خطوط سرخ خود در عرصه صلح یا جنگ با مخالفان مسلح و سایر موارد در نظر بگیرد.

تنها در این صورت است که به باور ناظران، انتظار می رود سال آینده خورشیدی، مانند سال های مشابه در گذشته، بدتر از سال پار نباشد.

دولت این قدرت، توانایی و ظرفیت را دارد که مسیر رویدادهای پیش بینی شده را تغییر دهد و افغانستان را در راه شکوفایی، استقلال و اقتدار و عزت ملی هدایت کند و به این ترتیب، دشمنان قسم خورده این آب و خاک را نسبت به پیشبرد توطئه های سلطه گرانه خود، مأیوس و ناامید کند.

در پایان یکبار دیگر باید تاکید کرد که دست یافتن به این مأمول مهم و حیاتی، تنها با مشارکت دادن مردم در تصمیم گیری های کلان ملی و پرهیز از انحصارطلبی، سلطه گری قومی و جنگ سخیف قدرت میسر خواهد شد؛ مسایلی که تاکنون وجود داشته و آشکارا به تضعیف دولت و آسیب پذیری ملت، منجر شده است.
https://avapress.com/vdcippazpt1ar32.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما