تاریخ انتشار :چهارشنبه ۴ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۱۲
کد مطلب : 124031
سال جدید، سال پایداری یا پیشرفت؟
رییس ستاد ارتش ملی در مراسم فراغت بیش از دو هزار سرباز به روز سه شنبه در کابل گفت که مخالفان مسلح دولت در سال گذشته با شکست‌های سنگینی رو‌به‌رو شدند. آنان می‌خواستند برخی از ولایت‌های افغانستان را سقوط بدهند؛ اما ناکام شدند.

قدم‌شاه شهیم در مراسم فراغت بیش ‌از ۲۰۰۰ سرباز در کابل گفت:"امروز عملیاتی را زیر نام «شفق» در کندز و دیگر بخش‌های کشور راه‌اندازی کرده‌ایم. امیدوار هستیم که در چوکات این عملیات به هدف‌هایی که ما پیش‌بینی کرده‌ایم برسیم."

از سوی دیگر، مسؤولان این مرکز آموزشی اظهار داشتند که نیرو‌های ارتش با معیارهای بلندتری آموزش دیده ‌اند.

مهمند کتوازی؛ فرمانده کل مرکزهای آموزشی ارتش گفت:"مرکز آموزشی ما در مقایسه با گذشته تغییر کرده‌است؛ زیرا درس‌های ‌شان معیاری شده‌اند و در روند آموزش بهبود نیز آمده‌است."

در همین حال سربازانی که تازه فارغ شده‌اند می‌گویند که آماده دفاع از افغانستان هستند.

این در حالی است که به باور کارشناسان، چالش های امنیتی فراروی مردم و نیروهای امنیتی در سال جدید خورشیدی، کمتر از سال گذشته نخواهد بود؛ بنابراین، نیروهای امنیتی در سال خورشیدی تازه، روزهای سختی در پیش خواهند داشت و این امر، نیازمند همسویی، هماهنگی، برنامه ریزی و روحیه بالای مقام ها و نیروهای امنیتی در سطوح مختلف است.

انتظار می رود که تروریست ها برای سال جدید، برنامه های توطئه آمیز پیچیده ای را طراحی کرده باشند که بر بنیاد آن، ساقط کردن ولسوالی های بیشتر و تلاش برای تصرف مراکز شهرها احتمالا از جمله برنامه های آنان خواهد بود.

در این زمینه، آگاهان می گویند که هیچ انتظاری وجود ندارد که روند صلح دولت بتواند مانع از تلاش تروریست ها برای ناامن کردن بخش های بیشتری از کشور شود؛ زیرا به باور آنها، این تلاش ها در سال های گذشته نیز با همین شدت و قاطعیت ادامه و استمرار داشته؛ اما عملا تاثیری روی کاهش جنگ و فروکش کردن چالش های امنیتی کشور نداشته است. امسال نیز اگرچه دولت با امیدواری های بیشتری، سعی می کند گروه های مختلف تروریستی را به پذیرش روند صلح و حضور به میز مذاکرات مستقیم، ترغیب کند و این امر، عملا با برخی از گروه های ستیزه جوی مسلح مانند حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار آغاز شده است؛ اما به اعتقاد منتقدان، از آنجایی که نه همزمان با این تلاش ها و نه بعد از آن، هیچ تغییری در وضعیت میدانی جنگ در سراسر کشور، به وجود نیامده، پیش بینی نمی شود که تلاش های صلح، تاثیر ملموسی روی وضعیت جنگ بگذارد.

با این حساب، نیروهای امنیتی به ویژه اردوی ملی که در رأس جریان رهبری جنگ با تروریزم قرار دارد، امسال با مسؤولیت های بیشتر و سنگین تری رو به رو هستند.

این نیروها باید بتوانند همطراز برنامه های توطئه آمیزی که تروریست ها و حامیان خارجی آنها برای به چالش کشیدن امنیت کشور، روی دست دارند، برنامه های متقابل داشته باشند و از مواضع تدافعی به رویکردهای تهاجمی، تغییر وضعیت دهند. در غیر این صورت، کارشناسان مسایل نظامی هشدار می دهند که تروریست ها مانند سال گذشته، ممکن است با شجاعت و انگیزه بیشتری به اقدامات خرابکارانه شان ادامه دهند و چه بسا مصمم تر از قبل، به ناامن سازی بخش وسیعی از کشور، اقدام ورزند.

در این میان، به نظر می رسد مقام های امنیتی از همین اکنون باید با برنامه وارد عمل شوند. آنها باید از همین ابتدای سال، یک استراتژي جامع و فراگیر امنیتی را با حد اقل اتکا به نیروهای خارجی و حد اکثر هماهنگی و همکاری میان نهادهای مختلف امنیتی داخلی، طراحی و عملیاتی کنند تا در پرتو آن، تروریست ها اساسا قدرت عملی کردن ایده های خرابکارانه شان را پیدا نکنند.

نهادهای ناظر بر عملکرد نهادهای امنیتی مانند هردو اتاق شورای ملی نیز باید به مسؤولیت های خود در این زمینه به درستی عمل کنند و با جدیت بیشتری، مقام های امنیتی را در قبال وضعیت جاری در کشور، به پاسخگویی و ارائه گزارش های شفاف و دقیق از وضعیت موجود و برنامه های آینده آنها برای مقابله با چالش های احتمالی، به پاسخگویی و مسؤولیت پذیری وادار نمایند.

به باور آگاهان مسایل نظامی، سال جدید خورشیدی نه تنها باید سال پایداری بر مواضع کنونی باشد؛ بلکه این پایداری باید تبدیل به پیشرفت شود و دستاوردهای تازه و رکوردهای جدیدی در این خصوص، به ثبت برسد.

با این حساب، می توان بر چالش های احتمالی و نگرانی های شدید ناشی از آن در سال جدید خورشیدی به خوبی غلبه کرد و نیروهای امنیتی و دفاعی کشور را در برابر تروریست های داخلی و خارجی، در موضع برتری قرار داد.
https://avapress.com/vdcip5azzt1aru2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما