تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۳ عقرب ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۰۷
کد مطلب : 153048
نقش برجسته ستادهای مردمی اربعین در خدمت رسانی به زائرین حسینی(ع)/ مهاجرین افغانستانی امسال 18 موکب در ایران و عراق برپا کردند

حجت الاسلام و المسلمین سید محمدطاهر مدرسی حجازی، مسئول ستاد مردمی اربعین حسینی مهاجرین افغانستانی در وزارت کشور(داخله) ایران در گفت‌وگویی با خبرگزاری صدای افغان(آوا)، از نقش برجسته این ستادها برای خدمات رسانی به زائرین امام حسین(ع) به خصوص شهروندان و مهاجرین افغانستانی در مراسم اربعین امسال و افزایش تعداد موکب های عزاداری از ۴ موکب در سال ۱۳۹۵ به ۱۸ موکب در سال جاری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، حجت الاسلام و المسلمین مدرسی که در عین حال مسئول ستاد مردمی اربعین حسینی مهاجرین استان خراسان رضوی نیز می باشد، به آوا گفت که ستادهای مردمی اربعین حسینی مهاجرین در جمهوری اسلامی ایران به خصوص ستاد مردمی اربعین مهاجرین در وزارت کشور، نقش بسیار خوبی در خدمت رسانی به زائرین امام حسین(ع) داشتند و در این زمینه، افراد و گروه های بسیاری از جامعه مهاجر از خیرین و بنیادهای خیریه ها، تاجران، اهل بازار، بنیادهای فرهنگی و هیأت های مذهبی همکاری کرده و زحمت کشیدند.

وی خاطرنشان کرد: "کلا امسال حدود ۱۸ موکب داشتیم، چه در داخل عراق و چه در ایران، علاوه بر آن ۸ چای خانه فعال بودند، سال قبل ما در مجموع ۴ موکب داشتیم، اما امسال از ۴ به ۱۸ موکب رسید".

مسئول ستاد مردمی اربعین حسینی مهاجرین افغانستانی در وزارت کشور(داخله) ایران درباره تشکیل این ستاد گفت: "برای تشکیل ستاد مردمی که در تهران دایر شد، نمایندگان مهاجرین از ۱۳ استان دعوت شده بودند، از خراسان رضوی من دعوت شدم، در آن جا صحبت شد که چه برنامه هایی داشته باشیم، یکی از مسائلی که مطرح شد، این بود که مسئولین این ستاد معرفی شود و به من به عنوان مسئول این ستاد رأی دادند. ما کمیته های متعددی را تشکیل دادیم تا یک سری از کارها انجام شود".

وی افزود: "از میان ۱۸ موکب دایر شده امسال، حدود ۹ موکب در مرز شلمچه دایر شد، از طرف ستاد اربعین مردمی مهاجرین خراسان رضوی، موکب حضرت سید الشهدا را در مرز شلمچه داشتیم. یک موکب در قم دایر گردید که الحمدالله برادران خیلی فعال بودند و مسئولین محترم استانداری قم و آستان مقدس حضر معصومه(س) همکاری کردند، مصلی قم نیز تا حدودی در اختیار مهاجرین قرار گرفت، موکب دیگری در سمنان دایر شد به نام موکب هیأت های مذهبی مهاجرین استان سمنان که خدمات دهی شان خوب بود و حتی برای بازگشت زائرین هم برنامه هایی داشتند. در این موکب ها ما برنامه های مختلف مذهبی و فرهنگی داشتیم".

حجت الاسلام و المسلمین مدرسی در مورد موکب های برپا شده در داخل عراق نیز خاطرنشان کرد: "در داخل عراق ما ۴ موکب و ۶ چایخانه از مهاجرین داشتیم، موکب حضرت یحیی ابن زید شهید در نزدیکی حرم سیدالشهدا(ع)، این موکب سال گذشته هم دایر شده بود، همچنین موکبی به نام شباب الحجت که در ۵ کیلومتری کربلا موقعیت داشتند، یک موکب مهاجرین خراسانی رضوی در کاظمین داشتند و از سوی دیگر، ۶ چایخانه نیز از مهاجرین در عراق برپا گردید".

رسیدگی به مشکلات در روند ویزادهی عراق
وی به فعالیت ستاد مردمی اربعین مهاجرین کشوری پیرامون برخی مشکلات در روند ویزادهی کشور عراق به شهروندان افغانستان گفت: "روند ویزادهی برای مهاجرین افغانستانی با تأخیر انجام شد، ما هیأتی را از قم تعیین کردیم که با دفاتر آیات عظام سیستانی، فیاض و حکیم صحبت کنند، از طرق مختلف تلاش هایی برای حل این مشکل صورت گرفت، تعدادی از داخل افغانستان و به صورت متفرقه آمده بودند که ویزای عراق را نداشتند، ما اینجا با دوستان صحبت کردیم، تا حدود زیادی برای آن ها ویزا گرفته شد، در بازگشت هم به آن ها گفتیم که قانونمند عمل کنند، بروند به قنسول گری ایران در نجف و کربلا و ویزای ورودی برای ایران بگیرند، چون یک بار ورود بودند، کارها خوب بود، ولی هنوز هم لازم است که کارها بیشتر و زیادی انجام شود".

فعالیت های ستاد مردمی اربعین مهاجرین خراسان رضوی
مسئول ستاد مردمی اربعین مهاجرین خراسان رضوی در ادامه به فعالیت های این ستاد اشاره کرد و گفت: "ستاد مردمی اربعین خراسان رضوی سال گذشته تأسیس شد، ۱۶ نفر عضو داشتیم که با همکاری و راهنمایی های دفتر امور اتباع تشکیل شد، کسانی از نقاط مختلف افغانستان در این ستاد سهیم شدند، خیرین، تجار، اهل بازار، این ها زحمت کشیدند و کمک کردند. هدف ما این بود که موکبی در مرز شلمچه و برای خدمت رسانی به زائرین امام حسین(ع) داشته باشیم، ما موکبی را سال گذشته به نام حضرت سید الشهدا در مرز شلمچه برپا کردیم".

وی ادامه داد: "در داخل خراسان رضوی امسال حسینیه حضرت امام خمینی(ره) با گنجایش ۲ هزار نفر زن و مردم و همچنین اردوگاه کاوه با ظرفیت ۷۰۰ نفر در اختیار زائرین و مهاجرین افغانستانی قرار گرفت. این هر مکان را جمهوری اسلامی ایران برای زائران افغانی و کسانی که از داخل افغانستان می آمدند، آماده کرد و پذیرایی صبحانه، نهار و شام زائرین نیز از طرف آستان قدس رضوی بود".

حجت الاسلام و المسلمین مدرسی از مسئولین محترم جمهوری اسلامی ایران، مخصوصا ستاد مردمی اربعین خراسان رضوی این کشور و آستان قدس رضوی، سپاه امام رضا و سپاه قدس، به خاطر زحمت هایی که کشیدند و خدماتی که به مهاجرین و زائرین افغانستانی ارائه دادند، تشکر و سپاس گزاری کرد.

وی به برخی سهولت ها و خدمات برای زائرین افغانستانی در مرز دوغارون با اسلام قلعه افغانستان نیز اشاره کرد و گفت که مقام های ایرانی سه پیشنهاد آن ها را برای ارائه سهولت های بیشتر به این زائرین عملی کردند. وی در مورد این پیشنهادها و سهولت ها گفت: "سه پیشنهاد داشتیم خدمت مسئولین ایرانی پیرامون مرز دوغارون که مورد قبول واقع شد؛ یکی این که به کارمندان ایرانی در مرز ایران جهت انجام امور ورود زائرین افغانستانی اضافه شود، دوم کارها به ساعات اداری محدود نگردد و کارمندان ایرانی مرز، خارج از ساعات کاری نیز به وظیفه خود ادامه دهند و سوم این که بازرسی های کمتری صورت بگیرد تا مردم اذیت نشوند و این کارها صورت گرفت".

انتقاد از بی توجهی حکومت افغانستان و مسئولین مرزی در اسلام قلعه
در عین حال، مسئول ستاد مردمی اربعین حسینی مهاجرین افغانستانی در وزارت کشور(داخله) ایران از وجود برخی مشکلات و برخوردهای نادرست مقام های افغانستان در مرز اسلام قلعه با زائرین امام حسین(ع) انتقاد کرد و گفت: "مسئولین در مرز اسلام قلعه کم لطفی کردند، من در جریان خیلی از مسائل هستم، اول زائرینی که به مرز آمده بودند، فقط خروجی می خواستند، اما زدن خروجی را معطل می کردند و انجام نمی دادند، بهانه های مختلف را مطرح می کردند، می گویند که از سرکاروان ها و مسئولین گروه هایی که آمدند، بعضی از مسئولین در مرز، برای زدن مهر خروجی، پول دریافت می کرده اند".

وی ادامه داد: "نکته دیگر این که تعداد کثیری از مردم ما، یک تا دو شب و روز، در اسلام قلعه ماندند، اما جای اسکان، پتو و وسایل گرم کننده نبوده، برادران ایرانی خواستند برای این زائرین به آن طرف مرز پتو منتقل کنند که اذیت نشوند، ولی متأسفانه مقام های افغانستانی در مرز با انتقال این پتوها موافقت نکردند، در نتیجه مردم هرات احساس مسئولیت کردند، ۸۰۰ پتو از خانه ها و ۱۴۰۰ پتو از حسینیه ها جمع آوری و به مرز فرستاده شد که من از کل مردم هرات و مسئولین حسینیه های هرات تشکر می کنم".

حجت الاسلام و المسلمین مدرسی از سوی دیگر به سهل انگاری مقام های حکومت افغانستان نسبت به مسأله هماهنگی برای صدور ویزای عراق اشاره کرد و خاطرنشان نمود: "باورم نمی شد که مسئولین دولتی و دست اندرکاران جمهوری اسلامی افغانستان، از خود سستی نشان بدهند، در حالی که برای تأمین امنیت دهه محرم و روز عاشورا برنامه های خوبی داشتند و امنیت را برقرار کردند، اما در مسأله زیارت فرزند پیامبر(ص) بی توجهی کردند". وی تأکید کرد که مذهب تشیع در کنار مذهب اهل سنت، در قانون اساسی افغانستان رسمی است و قانون احوال شخصیه اهل تشیعه هم هم رسمی و تأیید شده، بر این اساس حکومت باید به این خواست مردم شیعه افغانستان در ارتباط به پیامبر گرامی اسلام و خانواده عصمت و طهارت توجه داشته باشد، ولی متأسفانه کم لطفی هایی صورت گرفت".

وی از حکومت افغانستان خواست یک هیأت قوی در سطح وزرا به عراق برود و با حکومت این کشور مذاکره کند تا سهولت هایی برای سفر اتباع افغانستان به عراق فراهم گردد. حجت الاسلام و المسلمین مدرسی خاطرنشان کرد که تعداد کثیری از برادران اهل سنت نیز هم سفر زیارتی به عراق و زیارت فرزندان پیامبر(ص) علاقه دارند، از طرف دیگر یک تعداد هم علاقمند زیارت امام ابوحنیفه(ره) اند و این ها مسائلی است که باید به آن توجه شود.

این عالم دینی در عین حال یادآور شد که جدای مشکلات سفر شهروندان افغانستان به عراق، از ۵ سال به این سو، مهاجرین افغانستانی در ایران از مراسم حج و زیارت بیت الله شریف محروم هستند و حکومت افغانستان باید با مقام های عربستان سعودی مذاکره کند و سهمیه مستقیمی برای مراسم حج واجب مهاجرین در ایران داده شود.

وی افزود: "ما امسال ۵ هزار نفر را پیشنهاد کرده بودیم، اما به ۱۴۵ نفر، آن هم بر اساس قرعه کشی سهمیه داده شد، آن هم می بایست از طرف افغانستان می رفتند که خیلی سخت و دشوار بود، باید مذاکراتی صورت بگیرد که مهاجرین چه شیعه و سنی، به صورت مستقیم بتوانند از ایران عازم مراسم حج شوند".

این در حالی است که بر اساس آمار رئیس اداره پاسپورت و ویزای وزارت امور خارجه ایران، امسال بیش از ۱۱۰ هزار شهروند افغانستانی از طریق جمهوری اسلامی ایران در مراسم اربعین حسینی(ع) در عراق شرکت کردند. از این میان، ۸۰ هزار تن آن ها پناهندگان افغانستانی دارای کارت آمایش بودند، برخی دیگر از مهاجرین دارای پاسپورت طرح خانوار و اقامت در ایران و مابقی از داخل افغانستان بوده اند. امسال به دلیل عدم صدور ویزای عراق در داخل افغانستان، شهروندان کشور برای دریافت ویزای عراق، مجبور بودند به نمایندگی های این کشور در ایران مراجعه کنند.

https://avapress.com/vdci5pazvt1awu2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما