تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۰۸
کد مطلب : 124699
اعتکاف یعنی خودسازی
در دین مقدس اسلام، منظور از اعتکاف آن است که شخص به منظور عبادت در مسجد متوقف شود، یعنی إعتکاف به معناى  بند بودن، توقف یا درنگ کردن، در جایى میباشد، از  اینکه  انسان  از همـه  تعلقات  و مصروفیت هاى  دنیوى  از زن و از فرزند  خویش جدا گشته، از همه مصروفیت هاى  خانوادگى، اداری، سیاسی و خواهشات  نفسانى  خویش بِبُرد، فکر  و عمل خویش را با تمام توانایى هاى  خویش  به عبادت الله تعالی  مصروف  سازد.

به گزارش خبرگزاری آوا، حجت اسلام والمسلمین سید باقر واعظی؛ مسئول بخش علمای مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان، گفت: اعتکاف موجب فراغ قلب از امور دنیوى و مشاغل آن بوده و باعث  روى  آوردن به عبادت و ذکر خالص خداوند متعال میباشد.  یعنی سپردن و تفویض امور خود به  خداوند  متعال  و ایستادن بر دروازه  فضل و رحمت الهی.

وی افزود: براى  صحت  إعتکاف چهار  شرط  ضرورى است؛ قیام در مسجد، نیت، پاک بودن(جنابت، حیض و نفاس) و روزه (در اعتکاف واجب روزه بودن شرط است.)

آقای واعظی علاوه کرد نظر به سفارش‌هایی که از سوی ائمه اطهار شده است، حداقل سه روز در ماه رجب و شعبان را روزه قضایی و یا مستحبی بگیرند تا به روزه متصل شوند.

وی تاکید کرد که ماه رجب و شعبان مقدمه چینی می‌باشد برای استقبال از ماه رمضان و این راه دخول به فضای پاک ماه رحمت و مغفرت تبارک و تعالی می‌باشد.

این عالم دینی خاطر نشان کرد علمای کشور وظیفه دارند که فرهنگ اعتکاف را بین جوانان ترویج کنند تا جوانان جذب مسجد شوند.

وی درمورد فواید اعتکاف گفت، اعتکاف در همه امور زندگی فواید خاص خود را دارد، هر انسان که سه روز و یا زیادتر از آن اعتکاف نماید، بیشتر گناه‌هانش پاک می شود.

به اساس گفته های واعظی، اعتكاف زمان خاصى ندارد و در هر زمان كه روزه صحيح باشد، اعتكاف نيز صحيح است. بنابراين كسى كه نمى‏تواند روزه بگيرد (مانند مسافر، مريض، حائض و كسى كه به عمد روزه گيرد)؛ اعتكافش صحيح نيست. بهترين زمان براى انجام دادن آن، ماه رمضان و دهه آخر آن است.

وی با اشاره به اهمیت به پا داشتن اعتکاف از نظر پیامبر اسلام(ص) گفت: پیغمبر اکرم در دهه اخیر ماه مبارک رمضان همه ساله اعتکاف می‌کردند و حتی در سالی که به جنگ بدر رفتند و به جهت مصروف شدن در جنگ این اعتکاف قضا شد و در زمان برگشت قضای این اعتکاف را به جای آوردند.
https://avapress.com/vdci35az3t1arq2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما