تاریخ انتشار :سه شنبه ۸ حمل ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۵۶
کد مطلب : 139891
در مراسم تهداب گذاری شفاخانه ۳۲۰ بستر در مزارشریف عنوان شد:

"ما به زودی پولیو را از سرتاسر افغانستان محو می کنیم"

"ما به زودی پولیو را از سرتاسر افغانستان محو می کنیم"

دوکتور فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه کشور که در مراسم تهداب گذاری شفاخانه ۳۲۰ بستر نسایی ولادی و اطفال سخن می گفت بیان کرد: ما تعهدی که به جامعه جهانی به خاطر محو پولیو دادیم، پایبند هستیم و ان شاءالله به زودی پولیو را از کشور محو خواهیم نمود.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا)- ساختمان شفاخانه ۳۲۰ بسترنسایی ولادی و اطفال به حمایت مالی کشور آلمان با حضور فیروزالدین فیروز وزیر وزارت صحت عامه کشور، عطا محمد نور والی ولایت بلخ، آقای الکسندر فیرلی سرقنسول کشور آلمان، داکتر میرویس ربیع رئیس ریاست صحت عامه بلخ، نماینده های ولسی جرگه، نماینده های شورای ولایتی بلخ و داکتران، تهداب آن گذاشته شد.

عطا محمد نور والی ولایت بلخ در ابتدا ضمن تشکری از کشور آلمان به خاطر ساخت و اعمار این شفاخانه گفت: بعضی از توطئه هایی که برعلیه رئیس شفانه ولایت بلخ وجود داشت و تعدادی نمی خواستند تا چنین شفاخانه در ولایت بلخ اعمار گردد، اما در اثر تماس هایی که با رئیس جمهور کشور داشتیم، بلاخره امر ساخت این شفاخانه را بدست آوردیم.

والی ولایت بلخ ضمن گفتن اینکه این اولین شفاخانه ی بخش نسایی ولادی و اطفال با ۳۲۰ بستر در کشور می باشد، گفت: این شفاخانه در ۶ طبقه با داشتن سه عملیات خانه، لابراتوار مجهز، تجهیزات لازم و پرسنل مجرب اعمار می گردد.

آقای نور ساختن شفاخانه ها و مکاتب را از نیازهای مهم مردم دانسته گفت: بعضی از کشورهای کمک کننده، میلیون ها دالر را به مصرف می رسانند اما هیچ کاری مفید را انجام نمی دهند بلکه تقریبا کارهای شان یک بار مصرف می باشد.

والی ولایت بلخ هرچند از خدمات شفاخانه ملکی ولایت بلخ اظهار خرسندی کرد اما گفت: بازهم در قسمت ارائه خدمات، مردم گاهی شکایت دارند.

وی با ابراز اینکه پرسنل شفاخانه تلاش برای ارائه خدمات دارند گفت: از اینکه نیازمندی مردم به خدمات صحت بیشتر است، پرسنل درست به آنها رسیدگی نمی توانند.

والی ولایت بلخ موجودیت مراکز صحی را در ولایت بلخ نسبت به دیگر نقاط کشور بیشتر دانسته و می گوید: ۱۳۶ مرکز صحی در سرتاسر ولایت بلخ موجود است که مجموعا ۶۵۰ بستر می شود. از این جمله ۲۷۰ بستر در نواحی شهرمزار شریف، ۵۰ بستر در ولسوالی ها، ۱۱۳ بستر در دورترین مناطق ولایت بلخ و هم چنان ۴ شفاخانه تداوی معتادین در این ولایت موجود است.

آقای نور با ابراز اینکه ما نباید به این مقدار اکتفا نماییم، گفت: برای بهتر شدن خدمات و بالا بردن ظرفیت داکترها باید تلاش شود تا زمینه تحصیل، کسب تجربه و زمینه آموزش را در داخل و بیرون از کشور فراهم نماییم.

والی ولایت بلخ با ابراز اینکه ۲۲۰۰ پرسنل صحی در شفاخانه حوزوی بلخ فعالیت دارند، خطاب به وزیر صحت عامه گفت: "جناب وزیر صحت عامه، این تعداد پرسونل در ولایت بلخ کافی نمی باشد".

وی از وزیر صحت عامه خواست تا کادرهای مسلکی بیشتر را با اعمار این شفاخانه جذب نماید.

در همین حال دوکتور فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه، خدمات صحی را در بلخ نسبت به دیگر ولایات بهتر دانسته می گوید: تهداب گذاری این شفاخانه یک گامی جلو در قسمت کاهش مرگ و میر مادران و اطفال می باشد.

 

وی با بیان اینکه ۱۵ میلیون یورو برای ساخت این شفاخانه در نظر گرفته شده گفت: این مقدار پول برای اعمار شفاخانه، به کار گیری پرسنل مسلکی و آماده کردن تجهیزات این شفاخانه تخصیص داده شده است.

وزیر صحت کشور ۱۳۶ مرکز صحی را در ولایت بلخ از شرایط خوب امنیت و هم چنان رهبری درست والی عنوان نموده بیان داشت: من در آینده نزدیک به مردم ولایت بلخ وعده ساخت ۲۰ مرکز صحی دیگر را نیز میدهم تا مردم عزیز این ولایت، بدون کدام تبعیض نژادی، قومی، مذهبی و سمتی از خدماتی صحی یکسان بهرمند شوند.

وی با ابراز اینکه هنوز هم مردم ما از عدم دسترسی به خدمات صحی شکایت دارند گفت: نسبت به دو سال گذشته خدمات صحی در کشور بهتر شده زیرا سال گذشته یک میلیون بیمار در شفاخانه های ما ثبت و راجستر شده که از این یک میلیون ۹۰۰ هزار آن به صورت درست تداوی گردیدند.

وزیر صحت عامه با ابراز اینکه ما به تعهد خود نسبت به ریشه کن کردن پولیو پایبند هستیم گفت: تمام اطفال ما حق سلامتی را دارند و ما تعهدی که به جامعه جهانی به خاطر محو پولیو در افغانستان کردیم، پایبند هستیم و ان شاءالله به زودی محو خواهیم نمود.

وی با ابراز اینکه در سال گذشته فقط دو واقعه پولیو در افغانستان به ثبت رسیده بود افزود: ۲۰ واقعه در سال ۱۳۹۳ ثبت شد ۱۳ واقعه در سال ۹۴ و ۲ واقعه پولیو در سال ۹۵ ثبت شده است.

آقای فیروز با گفتن اینکه تا به حال هیچ واقعه پولیو در ولایت بلخ به ثبت نرسیده تصریح کرد: تنها در فاریاب سال گذشته یک گزارش از واقعه پولیو داشتیم.

هم چنان آقای الکسندر فیرلی سرقنسول کشور آلمان در ولایت بلخ، طفل و مادر را آسیب پذیر ترین قشر جامعه خوانده بیان داشت: هدف از ساخت این شفاخانه، کمک به این دو قشر آسیب پذیر می باشد و هم چنان ما با ساخت این شفاخانه خواستیم تا کمکی در کاهش مرگ و میر این دو قشر کرده باشیم.

قابل ذکر است که شفاخانه ۳۲۰ بستر نسایی ولادی و طفل درحالی در قلب شهر مزار شریف(مرکز ولایت بلخ ) تهداب گذاری می شود که یک روز قبل وزارت صحت عامه کشور اعلام نموده بود میزان مرگ و میر مادران و اطفال در افغانستان افزایش یافته است.

https://avapress.com/vdci33azzt1apv2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما