تاریخ انتشار :دوشنبه ۲ دلو ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۴
کد مطلب : 156819
هشدار وزارت زراعت نسبت به شیوع آنفلوآنزای مرغی

مقام‌های وزارت زراعت، نسبت به شیوع آنفلوآنزای مرغی در افغانستان هشدار می‌دهند.

به‌گفته‌ مسؤولان این وزارت، شیوع آنفلوانزای مرغی و ویروس مرگبار H۵N۱ تاکنون جان ۱۱ مرغ خانگی در کابل و صدها پرنده‌‌ وحشی و اهلی را در خوست گرفته است.

جها‌نگیر میاخیل؛ رییس مالداری وزارت زراعت می‌گوید که بیماری آنفلوآنزای فوق‌ حاد پرندگان در هفت قوس امسال در خوست و در زاغ‌های مهاجر مشاهده شده بود. احتمال آن می‌رود که یکی از پرندگان آلوده به آنفلوانزای مرغی در خانه‌ای افتاده و مرغ‌های اهلی را هم بیمار کرده است. همچنین در ناحیه‌ هفتم شهر کابل نیز مرغ‌های یک خانواده به آنفلوآنزا مبتلا شده و مرده اند.

ویروس H۵N۱ نوع خطرناک و کشنده‌ آنفلوآنزای مرغی است که قابلیت سرایت از پرنده‌های وحشی به حیوانات و پرندگان اهلی را دارد و به آسانی می‌تواند از طریق مدفوع و دهان پرندگان به دیگر پرندگان و انسان‌ها سرایت کند.

برای جلوگیری از سرایت این ویروس به انسان‌ها باید از خوردن گوشت ‌خام، بازی با پرنده‌های آلوده، کندن پرهای آنها، کشتن و نزدیک شدن به مدفوع شان که از طریق بینی و دهان قابل سرایت است، خودداری شود.

آقای میاخیل در این باره می‌گوید:«قرنطین وضع کرده و ساحه‌های تثبیت‌شده را در حدود سه الی هفت کیلومتر قرنطینه کرده‌ایم. همچنین به‌خاطر بلند بردن ظرفیت و مقاومت مردم در برابر این بیماری، یک کنفرانس مطبوعاتی در ولایت خوست گرفتیم و ضلع غربی این ولایت را قرنطین وضع کردیم.»

این بیماری در هفت قوس سال جاری برای اولین‌بار در ولایت خوست مشاهده شده و به‌گفته‌ آقای میاخیل پرندگان بیمار مهاجر از ایران و پاکستان آمده‌اند و نمونه‌‌ پرنده‌های مرده، در هشت جدی سال جاری در وزارت زراعت توسط لابراتوار مجهز این وزارت تثبیت شده است.

اما مشاهده‌ آنفلوانزا در ناحیه‌ هفتم شهر کابل، هنوز تثبیت نشده و معلوم نیست که این مرغ‌ها چگونه مریض شدند.

او می گوید:«همان خانه را قرنطینه کرده و نمونه‌ ‌آن و از دیگر ولایت‌ها را نیز به کشور ایتالیا فرستاده‌ایم که تثبیت شود.»

میاخیل افزود که تعداد زاغ‌های مرده در ولایت خوست زیاد بوده و در سرک‌ها، پارک‌ها، زمین‌های زراعتی و خانه‌ها مشاهده می‌شدند؛ اما کارمندان وزارت زراعت با جمع‌آوری و دفن آنها ساحه را قرنطینه کرده‌اند.

برای پیش‌گیری و در امنیت ماندن مردم خوست و حیوانات این ولایت، وزارت زراعت در تمام فارم‌های مرغ‌داری و کلینیک‌های حیوانی، آموزش و آگاهی عامه داده و همه‌ وسایل و دواهایی که برای جلوگیری و تداوی بیماری نیاز است را در خدمت مردم قرار داده است.

آقای میاخیل می‌گوید: «در ولایت خوست ۵۰۰ فارم مرغ‌داری است؛ اما از زمان تثبیت این بیماری همکاران ما در ساحه هستند و به فارم‌دارها تریننگ می‌دهند. علاوه بر این، این افراد به مردم نیز از طریق مسجدها و مکتب‌ها آگاهی‌دهی می‌کنند.»

او افزود که به‌محض تثبیت این بیماری در افغانستان، ابزارها و لوازم ضروری برای جلوگیری از آنفلونزآی مرغی را در ۳۴ ولایت فرستاده‌ایم و همچنین به مردم از طریق رسانه‌های محلی و برگزاری برنامه‌های آموزشی هشدار داده‌ایم که اگر علایمی از این بیماری را در مرغ‌های‌شان مشاهده کردند، به ما خبر بدهند.

بیماری آنفلوأنزای مرغی با علایمی مانند بی‌اشتهایی، تغییر صدا و اشکال تنفسی، اسهال، افت در تولید تخم، تیرگی تاج و ریش و ساق ‌پا، پژمردگی مرغ، آب‌ریزش بینی و چشم و مرگ‌ومیر پرندگان، همراه است.

وحید مجروح؛ سخنگوی وزارت صحت‌عامه‌ نیز می‌گوید که هنوز موردی از دچار شدن انسان‌ها به این بیماری تثبیت نشده است.

آنفلوآنزای مرغی در سال ۱۳۸۵ نیز در افغانستان شیوع پیدا کرد که قبل از سرایت به انسان‌ها ریشه‌کن شد و از گسترش آن جلوگیری گردید.

اولین‌بار آنفلوآنزای مرغی در سال ۱۹۸۷ در ایتالیا از نوع فوق ‌حاد با مرگ‌ومیر ۱۰۰ درصد تشخیص شده بود و تاکنون حدود ۲۰۰ میلیون پرنده و صدها انسان بر اثر ابتلا به آن جان باخته‌اند. در آسیا ویروس آنفلوانزای H۵N۱ سریعاً منتشر شده و بیشتر جان پرندگان وحشی و اهلی را گرفته است.

https://avapress.com/vdchz-nzw23nm6d.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما