تاریخ انتشار :دوشنبه ۱ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۵۵
کد مطلب : 143435
حسینی مزاری در دیدار با جمعی از جوانان مهاجر در مشهد مقدس

تحصیل و تهذیب و فعالیت تشکیلاتی، عامل رسیدن جوانان امروز به مدیریت فردای جامعه است

تحصیل و تهذیب و فعالیت تشکیلاتی، عامل رسیدن جوانان امروز به مدیریت فردای جامعه است
دشمن دو هدف عمده در خصوص جوانان را به دقت پیگیری می کند و آن هم یکی بی بند و بار ساختن، خنثی سازی و از رده خارج کردن نیروهای جوان و خالی کردن دست ما ازین سرمایه گرانبها و دیگری شناسایی و تربیت نیروهای فکری جوان به نفع خود و تزریق مجدد آن به کشور است و این روند همچنان ادامه خواهد داشت.

حجت الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری، در خصوص اهمیت نیروی جوان اظهار داشت: جوانان سرمایه های عظیم یک کشور هستند که از نگاه قرآن و منابع دینی در مورد این قشر دیدگاه های مثبت فراوانی وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری صدایافغان(آ)،رییس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان با اشاره به نقش جوانان، جامعه را به تاجری تشبیه کرد که بدون سرمایه خود از انجام امور تجارت ناتوان است و در ادامه افزود: اگر نیروی جوان به درستی آموزش ببیند و به کار گرفته شود نه تنها برای جامعه خود بلکه می تواند مدیر و مصلح جوامع دیگر باشد.

وی یکی از دلایل ضعف مدیریت فعلی کشور را عدم سرمایه گذاری روی جوانان نسل قبل دانست و افزود: اگر روی جوانان دیروز به خوبی سرمایه گذاری می شد امروز شاهد مدیریت عالی این نسل بر کشور بودیم و بسیاری از مشکلات نه تنها به وجود نمی آمد که برای رشد و تعالی مملکت کار اصولی و زیربنایی صورت می گرفت.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری؛ راهکار رسیدن به فردایی بهتر در افغانستان را تمرکز روی جوانان امروز عنوان کرد و گفت: امروز

جوانان باید به فکر آموزش و پرورش خود باشند اما تحصیل به تنهایی نمی تواند برای جوان راهگشا باشد و او را به مدیری مدبر برای جامعه مبدل سازد هرچند بتواند امور شخصی خویش را به خوبی مدیریت کند.

وی با تحلیل آسیب های پیش روی جوانان ابراز داشت: دشمن دو هدف عمده در خصوص جوانان را به دقت پیگیری می کند و آن هم یکی بی بند و بار ساختن، خنثی سازی و از رده خارج کردن نیروهای جوان و خالی کردن دست ما ازین سرمایه گرانبها و دیگری شناسایی و تربیت نیروهای فکری جوان به نفع خود و تزریق مجدد آن به کشور است و این روند همچنان ادامه خواهد داشت.

رییس خبرگزاری صدای افغان(آوا) به وضعیت تاسف بار برخی جوانان در کشور که دچار اعتیاد به مواد مخدر شده اند اشاره نموده، تصریح کرد: دشمن در تلاش است با مهیا سازی بستر فساد و تباهی جوانان ما، این قشر ارزشمند را از صحنه خارج کرده و ظرفیت عظیم آنان را از بین ببرد و هرچند پس از مدتی این افراد به آغوش اجتماع برگردند اما دیگر ظرفیت و قوه جوانی ایشان از بین رفته و کار موثری را انجام داده نمی توانند.

ایشان جوانان را سرمایه کشور دانست که بتواند مدیریت بخشی از پیکره جامعه را به دست بگیرد و موثر واقع شود اما تاکید کرد: تکیه بر آموزش جوانان به تنهایی موثر واقع نمی شود و باید در کنار تحصیل، تهذیب نیز مورد توجه قرار بگیرد.

به گفته ایشان با توجه به اینکه کتب دانشگاهی برگرفته از منابع غربی است و تهذیب نفس و تحصیل خط و سیره پیامبران و ائمه معصومین(ع) در آنها مورد توجه قرار نمی گیرد، اگر دانشجویان به دور از منابع اسلامی پرورش یافته باشند، باز هم نمی توانند در مدیریت کارآمد و رو به رشد جامعه اسلامی موثر واقع شوند.

وی به چالشهای موجود در نظام آموزش

کشورهای اسلامی اشاره نمود و خاطرنشان کرد: متاسفانه حتی در جمهوری اسلامی ایران در نظام آموزشی مکاتب و دانشگاه ها و حتی حوزه های علمیه خلأهایی وجود دارد که اگر تحصیل کنندگان با منابع تکمیلی در معرض تعالیم اعتقادی قرار نگیرند به یک سکولار لائیک تمام عیار تبدیل می شوند.

دبیر کل حزب اسلامی تبیان با تاکید بر تهذیب در کنار تحصیل، علاوه کرد: دانشجویان بایستی در کنار تحصیل علوم روز به فراگیری علوم دینی، خودسازی نفس و ارتقاء معارف الهی و روحانی خود توجه کنند و در نهایت با ترکیب آنها در راستای وظایف خود در جامعه اسلامی عمل کنند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری تصریح کرد: اگر نتوانیم در کنار تحصیل به تهذیب نفس بپردازیم نه تنها نمی توانیم مدیران خوبی برای جامعه باشیم بلکه دیگر حتی به عنوان سرمایه های بالقوه نیز به شمار نخواهیم آمد.

به گفته وی مولفه دیگری که نیروی جوان را کار آزموده و سازگار با وظایف خطیر جامعه می سازد حرکت با روحیه کار سازمانی و تشکیلاتی است. به طوری که اگر جوان تهذیب و تحصیل هم داشته باشد ولی کار در قالب حرکت تشکیلاتی صورت نگیرد باز هم در مدیریت سالم جامعه موثر واقع نخواهد شد و تنها قالبی که می تواند در کنار دو عنصر تحصیل و تهذیب به شخص جوان مسیر را نشان دهد و او را کارساز کند کار تشکیلاتی و سازمانی است.

صاحب امتیاز روزنامه انصاف در ادامه به فواید کار تشکیلاتی اشاره نموده، گفت: اولین فایده کار سازمانی، این است که نیروهای جوان برخی آموزش های مقطعی و کاربردی را در طول کار می بینند

و همزمان با کارشان به فراگیری برخی مهارت ها می پردازند که در نهایت می توانند از این آموزش به نفع جامعه استفاده کنند.

وی کسب تجربه در کار سازمانی را فایده دیگر حضور در قالب تشکیلاتی برشمرد و افزود: برخی از همکاران بنده در سالهای جهاد و مبارزه برخی از بخشهای کار تشکیلاتی را بدون گذراندن برنامه آموزشی فرا گرفتند و در نویسندگی بدون حضور در کلاسی فقط بر اساس تجربه به کارآیی رسیدند به گونه ای که در روزنامه های معتبر دنیا از مقالات و یادداشت های آنان استفاده می شود و از سویی بر اساس همین تجربه در معتبرترین کنفرانس های بین المللی به سخنرانی پرداخته که مورد تحسین همگان قرار گرفته اند.

آقای حسینی مزاری کسب تجربه و توانمندی مدیریت سازمانی را از شاخصه های فعالیت تشکیلاتی عنوان نمود و اضافه کرد: بخشی از هنر مدیریتی اینجانب و همکاران بنده که اینک در راس کل و یا بخشهای تشکیلات بزرگ مرکز تبیان در سطح بیش از 17 ولایت کشور و خارج از آن قراردارند و به نحو احسن مجموع برنامه های آن را مدیریت می کنند، مرهون اقتباس از مدیریت مدیران برجسته به ویژه شهید پرافتخار افغانستان حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی اکبر مصباح، در طول کار سازمانی است و جوانان باید توجه داشته باشند در طی کار تشکیلاتی فرصت های بسیار مغتنمی برای آنان پیش می آید که اگر بتوانند خوب بهره ببرند و سپس به منصه اجرا بگذارند این فرصت ها آینده او را تغییر خواهد داد.

ایشان در ادامه یاد آور شد: در اواخر دهه هفتاد شورای جوانان در مرکز تبیان با حضور ۱۱ هزار

تن و ۱۱ نماینده شکل گرفت و کارهای خوبی هم صورت گرفت اما با سقوط طالبان و انتقال فعالیت های اصلی ما به کابل، این شورا دچار گسست شد. لیکن در حال حاضر با توجه به حضور میلیونی مهاجرین در ایران و وظیفه ما در این راستا، بر آن هستیم تا با تشکیل مجدد بخش جوانان مرکز تبیان، فعالیت های این قشر را انسجام دهیم.

رییس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان با معرفی آقای حسین حبیبی به عنوان مسئول بخش جوانان مرکز تبیان در مشهد مقدس، ابراز داشت: ما از شما جوانان می خواهیم به صورت جدی و سازمان یافته ورود پیدا کنید و در جهت آگاه سازی خود و جامعه قدم بردارید و در عین حال از سستی و تنبلی پرهیز نمایید و ما هم سعی می کنیم توجه کافی به این بخش داشته باشیم و جوانان نخبه را از لحاظ مختلف حمایت نماییم.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری در پایان از جوانان مستعد خواست تا به صورت داوطلبانه در محور فعالیت های بخش جوانان قرار بگیرند و مسئول این بخش را در راستای رسیدن به اهداف مشخص و تدوین شده یاری کنند.

در ادامه تعداد ۱۴ تن از جوانان حاضر در جلسه برای تشکیل هسته مرکزی فعالیت های سازمانی اعلام آمادگی کرده و به آقای حسین حبیبی معرفی شدند.

آقای حسین حبیبی؛ مسئول بخش جوانان مرکز تبیان در ادامه این نشست با قدردانی از حمایت ویژه رییس مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان از جوانان ابراز داشت: حضرت امام خمینی (ره) می فرمایند:" راهزنی فرهنگی و انحراف فکری انسان ها جنایتی بزرگ

و جبران ناپذیر است. این عمل ناجوانمردانه با هجوم اندیشه های شوم و سپاه نامرئی دشمن به صورت ویروس های فکری و شبهه های ویرانگر عقیدتی به وجود می آید. شبیخونی که تنها راه رهایی از آن، فراگیری دانش دینی و قوی ساختن بنیاد های اعتقادی است."

وی با اشاره ای دیگر به بیانات امام خمینی(ره) که می فرمایند:"توجه نسل جوان به شناسایی و شناساندن چهره واقعی اسلام، موجب تقدیر است. ما امروز قبل از هرچیز وظیفه داریم تبلیغات اجانب و عمال استعمار را خنثی کنیم. شما نسل جوان موظف هستید غرب زده ها را از خواب بیدار کنید و فجایع حکومت های ضد انسانی آنها و عمالشان را برملا نمایید. چشم امید من به شما جوانان مسلمان بوده و انتظار دارم که با تهذیب نفس و اخلاص، مطالعات وسیع و دامنه داری را در زمینه شناخت احکام اسلامی و مبانی نورانی قرآن آغاز نمایید و اسلام واقعی را بشناسید و بشناسانید."، گفت: در نهایت وظیفه هرکدام از ما جوانان شناسایی اسلام و شناساندن آن است و در این مسیر همه مسئولیم.

حبیبی اهداف بخش جوانان مرکز تبیان را به این ترتیب عنوان کرد:

۱- بالا بردن سطح اعتقادی و بصیرت اجتماعی جوانان و نوجوانان

۲- رفع شبهات و ابهامات دینی اعتقادی ، سیاسی و اجتماعی در فضای حقیقی و مجازی

۳- استعدادیابی جوانان نخبه و انقلابی و استفاده بهینه از ایشان

۴- مشارکت بیشتر جوانان در فضای حقیقی جامعه به جای فضای مجازی.

۵- کادرسازی آینده تشکیلات مرکز تبیان در جهت انجام کارهای مدیریتی در سطح مرکز تبیان و سطح جامعه.

وی در تشریح برنامه های مدیریتی خود ابراز داشت: قصد داریم بخش جوانان را به سه رده سنی تقسیم کنیم و برای آنها دوره های آموزشی جذاب و مدرن و همچنین اردوهای آموزشی برگزار نماییم.

مسئول بخش جوانان مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان، برگزاری مسابقات و برنامه های ورزشی را از دیگر برنامه های متنوع این بخش برشمرد و افزود: قصد داریم هیئتی با مدیریت جوانان تاسیس کنیم که به صورت عمومی برای برگزاری مراسمات مذهبی دایر گردد.

https://avapress.com/vdchxxnzm23nkkd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما