تاریخ انتشار :جمعه ۲۰ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۲۷
کد مطلب : 120133
چرا قدرت ایران برای عربستان غیر قابل تحمل است؟
وزیر خارجه عربستان سعودی یکبار دیگر طی اظهاراتی، حملات لفظی همیشگی اش علیه ایران را تکرار کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، عادل الجبیر روز پنج شنبه پس از اجلاس دو روزه رهبران کشورهای حاشیه خلیج فارس، مدعی شد که ایران در بسیاری از مسائل منطقه ای نفوذ منفی دارد.

وی گفت که در نشست ماه گذشته وین و در حاشیه این نشست برای فقط چند دقیقه با محمد جواد ظریف؛ وزیر خارجه ایران ملاقات داشته و درباره راه های پایان دادن به جنگ حدود پنج ساله سوریه گفتگو کرده اند.

عادل الجبیر با بیان اینکه عربستان سعودی انتظار روابط بهتر با ایران را دارد، ادعا کرد که سیاست های جمهوری اسلامی مانع روابط دیپلماتیک شده است.

رهبران کشورهای حوزه خلیج فارس در اجلاس خود در عربستان سعودی بر یافتن راه حل سیاسی برای جنگ در یمن و سوریه تاکید کردند.

رهبرانی از کویت، قطر، بحرین، امارات و عمان در این اجلاس شرکت کردند.

از دید کارشناسان، وزیر خارجه بلندپرواز و ماجراجوی عربستان سعودی در اظهاراتش در برابر ایران، نکته تازه ای را مطرح نکرده است. این چیزی است که بارها از زبان او شنیده شده است.

او در واقع، طراح و معمار اصلی سیاست خارجی تهاجمی و عمدتا ضد ایرانی دولتمردان تازه به دوران رسیده رژيم سعودی در منطقه خاور میانه است.

از زمانی که ملک عبدالله مرد و عادل الجبیر به عنوان یک مهره امریکایی خارج از خاندان سعودی به سمت وزارت خارجه این رژیم منصوب شد، آنچه امروزه «نقش منفی» ایران در منطقه می خواند، از سوی این رژيم در خاور میانه، چندین برابر افزایش یافت.

تجاوز مرگبار و ویرانگر و ضد انسانی این رژیم علیه مردم مسلمان یمن آغاز شد، گروه های تروریستی و تکفیری مانند داعش و... در سراسر جهان اسلام، قدرت گرفتند، دالرهای نفتی بیشتر برای خرید حجم سنگین تری از تسلیحات امریکایی و فرانسوی و انگلیسی، هزینه گردید، بحران سوریه، وارد فصل تازه و پیچیده ای شد و همدستی و همسویی آشکار این رژيم با رژیم اسراییل در برابر ایران به ویژه پس از امضای توافقنامه هسته ای میان ایران و قدرت های جهانی، پرده از ماهیت اصلی و چهره واقعی این رژیم منحط و مرتجع برداشت و نشان داد که چه کشوری در منطقه، نفوذ منفی دارد.

در بحران های منطقه ای جاری در خاور میانه، حتی یک مورد هم دیده نشده که این رژيم برای برون رفت کشورهای اسلامی از بحران، نقش مثبت ایفا کند؛ بلکه بالعکس پشت هر گروه و جریان تروریستی، در عقب هر رویداد مرگبار و هر نقشه کودتایی برای براندازی دولت های ملی، همیشه رد پایی از رژیم سعودی و حمایت های مالی و کمک های تسلیحاتی این رژيم، وجود دارد.

از جانب دیگر، مواضع و رویکردهای ضد ایرانی سران این رژيم، کاملا بیانگر این حقیقت است که آنها نقش آفرینی مثبت ایران در حل مسایل منطقه ای را برنمی تابند. آنها نمی توانند تحمل کنند که ایران هم دارای قدرت و توانایی هسته ای است، هم با دنیا روابط گسترده و رو به توسعه دارد، هم از اقتصادی پویا و فعال برخوردار است، هم قادر است امنیت خود را با تکیه بر توانمندی های بومی دانشمندان ایرانی در منطقه ای ناامن و بی ثبات، مدیریت و تامین کند و هم در حل پیچیده ترین و دشوارترین مسایل منطقه ای، پیشگام باشد و بدون حضور این کشور، هیچ مساله ای در منطقه قابل حل و فصل نیست.

این از دید تحلیلگران، برای سعودی هایی که در هر پروژه ضد امنیتی منطقه ای، شکست خورده اند و حمایت شان از تروریزم و افراطی گری نیز هیچ نتیجه ای در پی نداشته و همدستی شرم آور شان با دشمن قسم خورده اعراب و مسلمانان یعنی رژیم جعلی و تحمیلی اسراییل هم جز رسوایی و بدنامی برای سران این رژيم، بهره ای به همراه نیاورده است، غیر قابل تحمل است که این احساس آزاردهنده در قالب حملات لفظی تند و گزنده و مسموم و غیر سازنده مبتنی بر اتهامات واهی سران این رژيم بر علیه ایران و نقش این کشور در حل مسایل منطقه ای، بروز و ظهور می یابد.
https://avapress.com/vdchxvnzx23nizd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما