تاریخ انتشار :شنبه ۱۰ حوت ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۴۲
کد مطلب : 86743
ثبت بیش از ۴۵۰۰ قضیه خشونت ‌علیه زنان در سال ۹۱
گزارش ارایه شده توسط وزارت امور زنان، وزارت داخله، دادگاه عالی و دادستانی منع خشونت علیه زنان، ثبت ۴۵۰۵ قضیه خشونت علیه زنان را نشان داد.
به گزارش خبرگزاری آوا، سیده مژگان مصطفوی؛ معین وزارت امور زنان در نشست خبری امروز در کابل، گفت: ۴۵۰۵ قضیه خشونت علیه زنان در ۳۲ ولایت رخ داده است.
به گفته مصطفوی، ولایت کابل با ۲۱.۸ درصد، هرات با ۱۴.۹ درصد، تخار با ۷.۵ درصد، بلخ با ۵.۲ درصد و کاپیسا با ۴.۸ درصد بیشترین مورد خشونت علیه زنان را داشته اند.
خانم مصطفوی اضافه کرد ولایت کابل به دلیل نفوس بالا، بیشترین قضیه را ثبت نموده است که بر اساس هر ۱۰۰ هزار نفر، بعد از هشت ولایت قرار دارد.
به گفته وی، ۵ ولایت مذکور ۵۴.۵ درصد کل قضایای خشونت علیه زنان در کشور را تشکیل می دهند.
در این گزارش آمده است که میانگین خشونت ۳۵ قضیه در هر ۱۰۰هزار زن می باشد که ولایت نمیروز با ثبت ۱۶۸ قضیه بالاترین خشونت و ولایت سرپل با ثبت ۳ واقعه کمترین آمارها خشونت را در خود اختصاص داده اند.
گزارش مذکور نشان می دهد که از ۲۵ نوع خشونت های ثبت شده، از ۱۹ مورد آن در قانون منع خشونت علیه زنان نام برده شده است.
معین وزارت زنان علاوه کرد بیشترین نوع خشونت لت و کوب است که حدود ۱۸۲۶ قضیه می باشد و ۴۰.۵ درصد قضایا را تشکیل می دهد.
قتل ۷.۳ درصد، دشنام و بد رفتاری ۵.۴ درصد، عدم پرداخت نفقه ۵.۴ درصد و ازدواج اجباری ۵.۱ درصد را به ترتیب بشترین تا کمترین را نشان می دهد که این ۵ مورد ۶۳.۷ درصد خشونت ها را تشکیل می‌دهند.
محکومیت ۲۰ تن به اعدم
امرالله ابدالی؛ رییس عمومی تفتیش دادگاه عالی نیز در این نشست خبری گفت که ۵۴۳ قضیه وارد محکمه شده و از این میان، به ۴۳۱ مورد آن بررسی شده است.
آقای ابدالی افزود بر اساس قانون منع خشونت ۲۰ تن از مجرمان خشونت علیه زنان در ۱۰ ولایت محکوم به اعدام شدند.
از سوی دیگر، قدسیه نیازی؛ رییس دادستانی منع خشونت علیه زنان گفت که در دادستانی منع خشونت علیه زنان، ۱۶۳۸ قضیه که در قانون جرم پنداشته شده، ثبت شده است.
در گزارش مشترک نهادهای یادشده آمده است که از قضایای خودسوزی، زهر، مجروحیت، ترسانیدن، نفی قرابت، مجبور نمودن به فحشا، ممانعت از تحصیل، دسترسی به خدمات صحی، خرید و فروش زنان و ازدواج زیر سن کمتر از ۲۰ مورد به ثبت رسیده است.
به نقل از این گزارش، قضایای خشونت از سه طریق مجاری رسمی، غیر رسمی و تحت دوران بررسی گردیده است که ۴۱ درصد آن از طریق مجراهای غیر رسمی، ۱۱.۵ درصد از طریق مجرای رسمی و ۴۷ درصد آن تحت دوران می باشد.
رد افزایش ۲۵ درصدی
خانم مصطفوی افزایش ۲۵ درصدی خشونت علیه زنان را رد کرد و اظهار کرد که خشونت ها در این مدت روند یکسانی داشته است.
وی علاوه کرد خشونت ها سازمان دهی شده می باشد و امکان دست داشتن اجانب در آن می رود.
کار اجباری، اجبار زنان به سوی اعتیاد و ثبت هویت قربانی و تبلیغی که به شخصیت زنان ضرر می رساند؛ از جمله خشونت های هستند که در قانون منع خشونت نیامده است.
لازم به ذکر است که دو ولایت نورستان و پکتیکا به دلیل شرایط امنیتی، مواصلاتی و نبود انترنت، آمارهای خشونت ها ثبت نگردیده است.
در گزارش آمده که برای منع خشونت باید در تمامی ولایات کشور کمیسیون منع خشونت علیه زنان دایر شود و تا کنون در ۳۲ ولایت کمیسیون مذکور دایر شده است.
مسوولان در اخیر همچنان اظهار کردند که آمار خشونت ها علیه زنان در سال ۱۳۹۲، نیز تا چند روز آینده منتشر می شود.
https://avapress.com/vdchxqn6.23n-kdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خشونت در مورد زنان باید ریشه کن شود در افغانستان و زنان به حق و حقوق قانونی شان برسند.
از رئیس جمهور آینده کشور می خواهیم که خشونت علیه زنان را از کشور محو کند حضور زنان در سطح جامعه را گسترش دهد .
عاملین خشونت علیه زنان در کشور باید در اسرع وقت دستگیر شوند و به مجازات که سزاوار شان است برسند با زنان در افغانستان همیشه مثل یک برده برخورد می شود .
با تبعیض که در افغانستان وجود دارد هیچگاه به زنان حق نمی دهند و حضور زنان هم در کشور خیلی کمرنگ می باشد .
استکبار جهانی از هر ترفندی استفاده کرده و کشور های اسلامی را هدف قرار می دهد.