تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۶ قوس ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۳۸
کد مطلب : 33543
كنفرانس بین المللی افغانستان؛ تبلیغات زیاد ، نتیجه نامشخص
كارشناسان معتقدند كه این كنفرانس برخلاف كنفرانس قبلی، نتیجه ملموسی برای افغانستان نداشت و خیلی بعید است كه بتواند در وضعیت این كشور تغییر قابل توجهی ایجاد كند.
 كنفرانس بین المللی افغانستان درشهر بن آلمان روزگذشته در حالی پایان یافت كه به گفته كارشناسان با وجود هزینه ها و تبلیغات زیاد دستاورد قابل توجهی نداشت.
  در پایان این كنفرانس كه با شركت نمایندگان حدود100كشور و سازمان بین المللی در محل پارلمان سابق آلمان دربن برگزار شد، شركت كنندگان اعلام كردند كه جامعه بین المللی كمك های خود را به افغانستان تا سال 2024 ادامه خواهد داد.

این وعده ها عمدتا شامل كمك های مالی و توسعه ای است كه دولت كابل در قبال آنها متعهد به انجام اصلاحات سیاسی از جمله مبارزه با فساد مالی و اداری و تشكیل ساختار جدید و مستقل برای قوه قضاییه شده است.

دراین نشست ، دهه آینده در افغانستان ' دهه دگرگونی ' نامیده شد و هدف از این نامگذاری، تشكیل دولتی تا سال 2024در این كشور اعلام شد كه بصورت كامل و بدون اتكا به كمك های خارجی امورات خود را به پیش ببرد.

میزان كمك های مالی در دهه آینده به افغانستان در كنفرانس توكیو در سال آینده مشخص خواهد شد.

در پایان این نشست شركت كنندگان همچنین حمایت خود را از مذاكره با طالبان بر سه محور خودداری از اعمال خشونت، توقف همكاری با تروریسم بین الملل و احترام به قانون اساسی افغانستان و حقوق بشر را اعلام كردند.

عقب نشینی نیروهای نظامی خارجی در سال 2014 از افغانستان به عنوان یك هدف مشخص در این كنفرانس مورد تاكید قرار گرفت، ولی جامعه بین المللی قبول كرد كه به بازسازی نیروهای امنیتی افغان بعد از سال 2014نیز ادامه دهد.

شهر بن آلمان 10سال قبل نیزمیزبان كنفرانسی در باره افغانستان بود كه در آن پایه های دولت و مجلس جدید این كشور بعد از طالبان گذاشته شد.

** وعده ها و نتایج نامشخص

آلمان ها ازماه ها قبل با سروصدای زیاد برای برگزاری این كنفرانس تبلیغ كرده و وعده داده بودند كه این كنفرانس نیزهمانند كنفرانس 10سال قبل موثر و در آن در باره آینده افغانستان تصمیمات مهم و تعیین كننده ای اتخاذ شود.

اما كارشناسان معتقدند كه این كنفرانس برخلاف كنفرانس قبلی، نتیجه ملموسی برای افغانستان نداشت و خیلی بعید است كه بتواند در وضعیت این كشور تغییر قابل توجهی ایجاد كند.

این كارشناسان بااشاره به اینكه نمایندگان هریك ازكشورهای شركت كننده در این كنفرانس بیشتر سعی می كردند تا سهم خود را در افغانستان برجسته كنند، افزودند: این در حالی است كه هنوز بخش های مهمی از این كشور در دست طالبان است و امنیت در آن تثبیت نشده است.

ازسوی دیگر تولید و قاچاق موادمخدر دراین كشور بعد از 10سال حضور نظامی غرب نه تنها كاهش نیافته است، بلكه افزایش هم داشته است. گفته می شود كه برخی نیروهای خارجی نیز در قاچاق این مواد نقش دارند.

به عقیده كارشناسان با توجه به این مشكلات و بحران اقتصادی موجود در آمریكا واروپا به عنوان تامین كنندگان عمده مالی افغانستان، سال های آینده برای افغانستان بسیار دشوار خواهد بود.

طبق گزارش ها حامد كرزی خواستار دریافت سالانه حدود 10میلیارد دلار كمك مالی خارجی بعد از سال 2014 شده است تا بتواندهزینه نیروهای نظامی و امنیتی خود را تامین كند، نیروهایی كه باید بعد ازخروج نظامیان غربی در افغانستان امنیت برقرار كنند.

این در حالی است كه افغانستان سال پیش 15میلیارد و700میلیون دلار كمك خارجی دریافت كرده است و به این ترتیب بیش از90درصد تولید ناحالص آن بصورت مسقتیم و یا غیرمستقیم به حمایت كشورهای خارجی وابسته است.

بگفته كارشناسان اگر این كمك ها كاهش یابد، دولت افغانستان با مشكلات زیادی روبرو می شود و حتی امكان تامین هزینه نیروهای پلیسی و نظامی خود را كه قرار است به 360هزار نفر برسند، نخواهد داشت.

كارشناسان همچنین با اشاره به انتشار خبرهایی در باره مذاكره نمایندگان آمریكا با طالبان یادآور شدند كه طالبان در شرایطی كه از قدرت لازم برخوردار بوده و شكست نخورده است و تنها باید منتظر خروج نیروهای خارجی باشد تا بار دیگر در این كشور قدرت خود را افزایش دهد، چرا دراین شرایط باید درپای میز مذاكره با آمریكا بنشیند.

درهمین حال انتشارخبرهایی مبنی برباقی ماندن بخشی از نیروهای نظامی آمریكا در افغانستان بعد از سال 2014 با واكنش هایی در بین كشورهای همسایه به ویژه چین روبرو شده است. وزیر خارجه روسیه نیز خواستار بی طرف ماندن افغانستان شد. این به آن معناست كه عواملی در خارج از این گونه كنفرانس ها در ایجاد صلح و ثبات و آینده افغانستان نقش ایفا می كنند.

منبع: ایرنا
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا)- تهران
https://avapress.com/vdchxmnx.23nxkdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما