تاریخ انتشار :جمعه ۲۷ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۳
کد مطلب : 116534
حج نماد وحدت مسلمانان و پیروزی بر طاغوت نفس
سمیناری تحت عنوان حج و وحدت مسلمانان از سوی بنیاد فرهنگی اجتماعی راه امین در کابل بر گزار شد.
به گزارش خبرگزاری آوا، در این مراسم که با حضور علما، شخصیت های برجسته فرهنگی و سیاسی و متنفذین مردمی برگزار شده بود، آیت الله واعظ زاده بهسودی با اشاره به اهمیت مناسک حج، گفت: به اهمیت مراسم حج از سوی ائمه معصومین(ع) تاکید فراوان شده است.
به گفته او، حضرت امام علی(ع) به فرزندانش امام حسن و امام حسین با دو قسم به اسم خلاله تاکید می کند که در رابطه با خانه خدا کوتاهی نداشته باشند.
وی افزود: ائمه معصومین(ع) درعمل نیز کثیرالحج بودند، چنانچه حضرت امام سجاد(ع) بیشتر از بیست بار به مکه مشرف شده است و خاطرات زیادی از سفر آن آقا به حج نقل و در تاریخ ثبت شده است.
به گفته این استاد حوزه علمیه، امام علی(ع) در نهج البلاغه مطالب بسیار ارزشمندی را در رابطه با حج بیان کرده است.
او به خلاصه ای از حدیث امام علی اشاره کرد و گفت: مولای متقیان در خطبه نسبتاً طولانی ابتدا صورت ظاهری و موقعیت جغرافیای سرزمین مکه را به تصویر کشیده است و گفته است، خداوند(ج) سرزمین مکه را خشک، گرم و سوزان قرار داده است.
سرزمین مکه از نظر طبیعی مرغوب نیست، نه هوای مدیترانه ای دارد ونه هم سبزه سار و چشمه سار دارد و نه رودهای جاری و نهرهای غلطان، و از مکان تفریحی و آبشار هم خبری نیست.
به گفته واعظ زاده مکه از نگاه طبیعی سرزمینی است که اگر چاه زمزم نبود، عبور کاروان های تجاری نیز از آن منطقه مشکل و دشوار بود. زیرا آنگونه در تاریخ آمده است تا پیش از ایجاد چاه زمزم کاروانی از این منطقه عبور نمی کرد.
اما به گفته این عالم دینی، خداوند(ج) در این سرزمین تفتیده خانه اش را قرار داد تا در این خانه کسانی بیایند که فقط مطیع دستور او هستند.
به گفته او، دلیل اینکه خداوند خانه اش را در سر زمین لم یزرع و خالی از آب و گیاه قرار داده است این است که بندگان در اینجا حضور پیدا می کند که دست رد به سینه مظاهر دنیا دراز کرده باشد و به عشق بندگی سر به این آستان نهاده است.
به گفته او، تنها بنده است که به دستور مولایش در اینجا حضور پیدا می کند و گرنه هیچ مظهر تفریحی دیده نمی شود، فقط کسانی رهسپار این سرزمین می شوند که پیوند خود را با حضرت ابراهیم حفظ کرده اند.
هر چند به گفته واعظ زاده اعمال حج و رنج سفر برای یک سری از اعمال مانند رمی جمره، وقوف درعرفات، تقصیر، سعی بین صفا و مروه از نگاه عقل و حس و تجربه خیلی معقول به نظر نمی رسد، اما اینجا شرع است که تعیین کننده است.
به گفته او، در حقیقت تمرین بندگی است و هیچ کسی نباید فلسفه تراشی کند که انجام این اعمال چه ضرورتی دارد، زیرا کسی که بنده است باید امرمولا را قبول کند، حالا این اعمال و مناسک چه دویدن باشد، سر تراشیدن و مانند آن باشد فرقی نمی کند، تنها بندگی می تواند پاسخگوی این همه سوالات باشد، لذا کسی که بنده نیست نمی تواند مکه برود.
به گفته این عالم دینی، شیطان انسان را از راه های مختلف اغوا می کند و او را از اعمال پر فیض حج محروم می کند، همانگونه که به حضرت ابراهیم گفت: کشتن پسر جوان معقول نیست، چرا این کار را انجام میدهی، بعد هم گفت ای ابراهیم صبر کن شاید وحی دوباره بیاید و تو را از این کار منع کند، اما حضرت ابراهیم فریب او را نخورد و در هر بار شیطان را رمی کرد و مقام بندگی و نهایت تسلیم در برابر خداوند را به اثبات رساند.
او گفت: امروز که حاجی ها به مکه می روند نیز ممکن است به دام شیطان بیفتند و بگویند این سه لک افغانی را و این همه رنج سفر را بدوش می گیری، فقط برای انجام چند عملی که عقل آنرا نمی پسندد.
اما شرع و وحی می گوید نه اینجا رمز فلسفه خلقت آشکار می شود که اگر بندگی خود را ثابت کردی می توانی چون حضرت ابراهیم و رسول گرامی اسلام(ص) امام مردم باشی.
حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالعظیم فاضل حسینی رییس بنیاد فرهنگی راه امین که در این سمینار صحبت می کرد، نیز گفت: کنگره حج نماد از وحدت امت اسلامی است.
به گفته او حج به عنوان عبادتی که خدای بزرگ بر بندگانش واجب کرده است می تواند به حیث مسئله مهم سسیاسی در دنیای اسلام نیز مطرح باشد.
او گفت: فلسفه حج این است که مسلمانان می توانند از این کنگره عظیم درس وحدت بگیرند و تمام مشکلات خود را از این طریق برطرف کنند و توطئه های دشمنان را برملا بسازد.
به گفته او همه تلاش رفتن به سفر مکه در گرو این است که ما از حج بیاموزیم و رشته اخوت، برادری عدالت اجتماعی و انسانیت را مستحکم بسازیم.
به گفته او، امروز دنیای اسلام با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند که از ناحیه دشمنان اسلامی در کشورهای اسلامی سرازیر شده است، لذا مسلمانان می توانند با وحدت در برابر تمام مشکلاتی که از ناحیه دشمن تحمیل شده است، فایق بیایند.
تجمع میلیونها مسلمان از شرق و غرب عالم، یک رنگی لباس و حرکت آنان به یک سمت از یکسو بیانگر توحید و از سوی هم وحدت مسلمانان است.
https://avapress.com/vdchx-nzk23nzmd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما