تاریخ انتشار :شنبه ۲۷ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۶
کد مطلب : 144894
انتقاد از گسترش فعالیت های داعش در افغانستان؛

بی توجهی حکومت نسبت به گروه داعش سؤال برانگیز شده است

بی توجهی حکومت نسبت به گروه داعش سؤال برانگیز شده است

با وجود مبارزه پی گیر و دوامدار نیروهای امنیتی افغانستان با پشتیبانی نیروهای خارجی علیه گروه داعش در بیشتر از یک سال اخیر، نمایندگان ولایات مشرقی افغانستان و فعالین جامعه مدنی می گویند که این مبارزه تا هنوز نتیجه مطلوبی در پی نداشته است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، در این اواخر فعالیت های گروه داعش در برخی از ولایات کشور از جمله در ننگرهار و کنر در شرق، غور در مرکز و جوزجان، فاریاب و سرپل در شمال افزایش پیدا کرده و هر روز فجایع خطرناک تر از گذشته را می آفریند.

اما آگاهان می گویند که حکومت افغانستان در ابتدای ظهور این گروه که تعدادشان به بیشتر از شش صد تن نمی رسید، اقدام جدی نکرد، اما امروز تعداد نیروهای وابسته به داعش به هزاران تن می رسد و در حال گسترش و سربازگیری بیشتر نیز هستند.

نورآقا زواک، کارشناس سیاسی از ولایت ننگرهار در مصاحبه با آوا، گفت: "فعالیت داعش در ننگرهار گسترده تر شده و یک تعداد از مناطق از جمله منطقه توره بوره را به تصرف خود درآورده است. فعلا داعش در ولسوالی های چپرهار، شینواری، مهمند دره و چند ولسوالی دیگر ننگرهار فعالیت های جدی دارد".

این درحالی است که هفته گذشته، نمایندگان ولایات مشرقی در مجلس نمایندگان نیز نسبت به فعالیت های گسترده داعش در این ولایات به خصوص ننگرهار اظهار نگرانی کرده و حکومت افغانستان و امریکا را به فریب مردم در مورد سرکوب داعش متهم کردند. به تازگی، گروه داعش در ننگرهار توانسته غار توره بوره در ولسوالی چپرهار را از کنترل طالبان بیرون کند و حکومت نیز گفته است عملیاتی را به دست آوردن کنترل این منطقه، راه اندازی می کنند.

با این وجود، به گفته زواک، انتظار می رفت که با آمدن گلاب منگل به عنوان والی، وضعیت تغییر کنند، اما وی نیز در کار حکومت داری نه تنها موفق نبوده، بلکه تاکنون بیشتر مصروف مسائل شخصی بوده است و به همین دلیل نیز حتی در مرکز ولایت، بی نظمی های زیادی وجود دارد.

به گفته او، بی توجهی حکومت نسبت به گروه تروریستی و خطرناک داعش، برای مردم افغانستان سؤال برانگیز شده است.

او از مقامات محلی سخت انتقاد کرد و گفت: "نه تنها که اراده جدی در مبارزه با گروه داعش و سایر گروه های تروریستی در ننگرهار وجود ندارد، بلکه گاهی با آنان توافق نامه هایی مبنی بر این که برخی از ولسوالی ها به دست هراس افگانان باشد، امضا می شود".

نورآقا زواک همچنان دلیل ناکامی مقامات محلی در مبارزه با داعش و سایر حلقات تروریستی را نبود استراتژی درست و اداره پست های حکومتی توسط سرپرست عنوان کرد.

او همچنان گفت: در ولایت ننگرهار در حال حاضر شاروال و معاون ولایت وجود ندارد و ده ها پست دیگر نیز توسط سرپرست اداره می شود.

به گفته این کارشناس سیاسی در ننگرهار، طالب و داعش در حدود ۷۰ درصد از خاک ننگرهار را در اختیار دارند و حل و فصل تمام مسائل شرعی و اجتماعی نیز به دست این گروه می باشد، بنابر این به گفته او، اگر به موقع اقدام صورت نگیرد، ممکن است این ولایت از دست برود.

در همین حال غورزنگ سیال، مسوول روند مدنی جوانان افغان و فعال جامعه مدنی از ولایت ننگرهار نیز می گوید: "هرچند هفده ولسوالی این ولایت در دست حکومت است، اما داعش در پنج ولسوالی فعال است و به خصوص منطقه توره بوره که از موقعیت استراتژیک جنگی برخوردار است، به دست این گروه است و این امر نگرانی های زیادی را به وجود آورده است".

به عقیده او، اگر اقدام جدی و به موقع صورت نگیرد، گروه داعش وحشت های بدتر از گذشته را در این ولایت و سایر ولایات کشور ایجاد خواهد کرد.

سیال نیز تأکید کرد که رهبران حکومت نمی خواهند با داعش مبارزه کنند، زیرا بعد از جنایات وحشتناکی مانند سر بریدن مردم، سوزاندن خانه و همچنین به توپ بستن افراد پیر، کودک و جوان توسط این گروه، حکومت وعده داد که شر داعش را از سر مردم کم می کند، اما از آن روز تا کنون اقدام قابل ملاحظه یی صورت نگرفته است.

لازم به ذکر است که گسترش فعالیت های گروه داعش در ولایات همجوار کابل مانند ننگرهار و کنر مردم این شهر را نیز نگران کرده است؛ افزون بر این که اکثر حملات انتحاری اخیر به خصوص حمله چهارراهی زنبق را این گروه به عهده گرفته است.

https://avapress.com/vdchwknzk23nk6d.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما