تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۹ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۱۵
کد مطلب : 116598
انشقاق گروه طالبان افغانستان به نفع داعش

 ادامه اختلاف بر سر رهبری طالبان افغانستان و تداوم مخالف ها با سرکردگی 'ملا اختر منصور'، باعث شده است تا احتمال انشقاق طالبان افغانستان به دو گروه مجزا، بیش از هر زمان دیگر در گذشته تقویت شود.

به گزارش مانیتورینگ خبرگزاری آوا، پنجاه روز پیش، خبر غافلگیر کننده ای با عنوان مرگ 'ملا عمر' رهبر سابق طالبان افغانستان اعلام شد و حتی از سوی منابع رسمی تایید شد که او نزدیک به دو سال و نیم قبل مرده اما خبر آن، بسیار دیرهنگام اعلام شده است.

اعلام دیرهنگام خبر مرگ ملاعمر، بلافاصله باعث ایجاد حرکتی برای تعیین رهبر جدید طالبان افغانستان شد و تنها به فاصله چند روز، فردی به نام 'ملا اختر منصور' که گفته می شود نفر دوم طالبان در زمان رهبری ملاعمر بوده است، به عنوان رهبر جدید این گروه اعلام شد اما طولی نکشید که بعد از انتخاب ملا اختر منصور، مخالفت ها با رهبری او آغاز شد و نخستین جرقه های انشقاق و دودستگی در گروه طالبان روشن شد.

پس از شکست گفتگوهای درون گروهی طالبان برای رفع اختلاف ها بر سر تعیین جانشینی ملاعمر،  زمزمه های اختلاف و انشقاق میان طالبان افغانستان بیش از روزهای پیش قوت گرفته است و 'ملا عبدالمنان نیازی' یکی از سخنگویان طالبان از جناج مخالف ملا اختر منصور به تازگی گفته است که به دلیل اختلاف بر سر اینکه چه کسی باید رهبری طالبان را برعهده بگیرد، ممکن است طالبان افغانستان به دو گروه مجزا تقسیم شود.

در صورت انشقاق میان طالبان افغانستان، نخستین عواقب آن، خروج کامل قطار مذاکرات صلح طالبان با دولت کابل از ریلی خواهد بود که پاکستان با کمک و همکاری چین برای این مذاکرات طراح و احداث کرده بود؛ ریلی که امریکایی ها هم در تعیین مسیر و جهت حرکت آن نقش داشتند.

توقف روند مذاکرات صلح، تنها نتیجه ادامه اختلافات درون گروهی طالبان افغانستان نخواهد بود و این روند می تواند حتی به ضرر دولت کابل و کشور افغانستان باشد.

چنانچه انشقاق در طالبان افغانستان عملی شود و این گروه دچار دودستگی یا چند دستگی شود، گروه تروریستی داعش که هم اکنون در بخش های از افغانستان فعال است، از دعواهای درون گروهی طالبان نهایت بهره برداری را خواهد کرد و دامنه قلمروی خود را در افغانستان گسترش خواهد داد؛ رویدادی که می تواند زنگ خطری جدید برای پاکستان و نیز برای منطقه باشد.

ملا عبدالمنان نیازی گفته است که جناح مخالف ملا اختر منصور، از این پس به نشانه مخالفت صریح با وی، آشکارا دست به اقداماتی خواهند زد و انجام حملات علیه دولت افغانستان و نیروهای خارجی در این کشور از جمله این اقدامات خواهد بود.

با وجود مخالفات های شدید، ملا اختر منصور توانسته است حمایت های خوبی در میان اکثریت طالبان افغانستان جلب کند. با وجود این، تا زمانی که عناصر مخالف وی دست از سنگ اندازی در مسیر رهبری جدید طالبان برندارند، چشم انداز روشنی برای آینده روند مذاکرات صلح طالبان و دولت افغانستان قابل تصور نخواهد بود ضمن اینکه این اختلافات، زمینه مساعدی را برای رشد داعش در افغانستان فراهم خواهد کرد.

دولت پاکستان و نیز دولت افغانستان، پس از فراز و فرودهای فراوانی که بعد از مرگ ملا عمر رخ داد و در نخستین گام، موجب متوقف شدن روند مذاکرات صلح طالبان و دولت کابل شد، هنوز هم دست از تلاش برای از سرگیری این مذاکرات برنداشته اند و دولت اسلام آباد با وجود اختلافات سیاسی – امنیتی فراوانی که در بیش از یک ماه اخیر با دولت کابل پیدا کرده است، به نظر می رسد همچنان در تلاش برای احیای مذاکرات صلح طالبان است و همواره اعلام کرده است که افغانستانی امن و با ثبات، به نفع پاکستان است.
https://avapress.com/vdchw-nz623nzmd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

مطالب مرتبط