تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۲ حمل ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۱۱
کد مطلب : 39619
ازسوی سخنگوی امنیت ملی، تعدادی از رسانه های دیداری و چاپی کشور، متهم به وابستگی و عمل خلاف منافع ملی گردیدند

در نشستی که در روز دوشنبه با حضور وزیر اطلاعات، فرهنگ و جوانان و سخنگویان ریاست امنیت ملی، وزارت های خارجه، داخله و دفاع و با شرکت تعدادی از مسئولین رسانه های فعال کشور و جمعی از خبرنگاران، دایر گردید، پیرامون کارکرد رسانه های افغانستان، بحث و تبادل نظر صورت گرفت و نیز ادعاهایی مطرح شد.
این نشست تحت "عنوان مصالح ملی مملکت" از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ برگزار گردید و در آن حاضرین و بخصوص سخنگوی ریاست عمومی امنیت ملی، آقای لطف الله مشعل، از کارکردهای تمام رسانه هایی که در افغانستان فعالیت رسانه ای دارند یاد و برخی از رسانه ها را متهم به وابستگی به کشور پاکستان و جمهوری اسلامی ایران کرد.
در ابتدای این نشست سید مخدوم رهین وزیر اطلاعات و فرهنگ، ضمن خوش آمدید به مسئولین رسانه های تصویری، صوتی، چاپی، انترنتی و سخنگویان نهاد های امنیتی و حکومتی، در مورد اهمیت رسانه ها و نقش آن صحبت کرد و روی مصالح ملی توسط رسانه ها تاکید نمود.
لطف الله مشعل سخنگوی ریاست امنیت ملی، بعد از وزیر اطلاعات و فرهنگ، اولین سخنران این نشست بود، او در مرحله نخست با ادعای وابستگی روزنامه انصاف به جمهوری اسلامی ایران، گفت: تمام مطالب این روزنامه در خارج از کشور آماده و برای نشر به داخل افغانستان فرستاده می شود.
وی در حالی که یادداشتی از عناوین خبر و گزارش های روزنامه انصاف را به دست داشت، گفت: این روزنامه همواره در قسمت ایجاد پایگاه های دایمی امریکا در کشور گزارش و مقالات مختلف داشته و همواره مردم را نسبت به حضور خارجی ها در این کشور ذهنیت بد داده است.
وی گفت: در برج سرطان 1390 مطلبی تحت عنوان "ایجاد پایگاه های دایمی امریکا از صلاحیت لوی جرگه، پارلمان و حکومت افغانستان نیست به روز نامه انصاف به نشر رسیده و درمطلبی دیگر گفته شده، ایجاد پایگاه های دایمی امریکا به عنوان ادامه جنگ در این کشور است.
در 22 اسد، مطلبی تحت عنوان ایجاد پایگاه های نظامی امریکا در افغانستان حرام است، گزارشی تحت عنوان 7 تن از دختران افغان در ولایت فراه توسط امریکایی ها اختطاف شده، به چاپ رسیده و چنین موضوعات جز دسیسه چیزی دیگر نبوده است.
وی گفت: دو سال قبل ریاست امنیت ملی برنامه داشت که مسئولین این رسانه را گرفتار نماید اما به دلیل احترام گذاشتن به وزرات اطلاعات و فرهنگ این کار صورت نگرفت، او گفت: روزنامه انصاف به نقل از شورای سرتاسری افغانستان نوشته است که ایجاد پایگاه دایمی امریکا در کشور برخلاف منافع ملی است در صورتی که رئیس شورای علمای کشور آقای کشاف چنین موضوعی را رد کرده است.
آقای مشعل گفت: روز نامه انصاف همواره خواسته است که ذهنیت مردم را نسبت به کشورهای کمک کننده مخدوش کند و می نویسد ایجاد پایگاه های نظامی امریکا در افغانستان پیامدهای خوبی را به دنبال ندارد.
آقای مشعل در ادامه سخنانش از تلویزیون تمدن نام برد و گفت: این نهاد رسانه ای اکثر برنامه های آن از سوی ایرانی ها آماده می شود و به نشر می رسد، رفت و آمد ایرانی ها بدون در جریان گذاشتن وزارت امور خارجه کشور در تلویزیون تمدن صورت می گیرد و برنامه های مختلف را راه اندازی می کنند.
سخنگوی ریاست امنیت با اشاره به فعالیت های تلویزیون نور گفت: این رسانه هم از سوی ایرانی ها تمویل می شود و اکثر سوژه های تولیدی و میزگردها از سوی ایرانی ها طرح ریزی می شود و بیشتر کسانی در چنین برنامه ها در تلویزیون ظاهر می شوند که مخالف دولت و ایجاد پایگاه های نظامی امریکا در کشور هستند و یا هم هیچ تسلط روی موضوع اختصاصی ندارند اما در برنامه های ویژه این رسانه حاضر می شوند.
وی گفت: نشر فلم های ایرانی و سریالها از سوی صدا و سیمای ایران در اختیار تلویزیون نور گذاشته می شود و برنامه های بازسازی دولت در این رسانه خوب انعکاس داده نمی شود.
مشعل، تلویزیون افغان نیوز را متهم به کم کاری با دولت افغانستان کرد و گفت: تمام برنامه های این رسانه در مخالفت با کارکردهای دولت کنونی می باشد.
سخنگوی ریاست امنیت ملی تلویزیون شمشاد را متهم به جاسوسی به نفع کشور پاکستان کرد و گفت: هم اکنون 12 تن از کارمندان کلیدی از جمله مسئول اداری و مالی این رسانه، پاکستانی هستند و بدون اینکه وزارت امور خارجه کشور در جریان باشد این افراد استخدام شده و در واقع این افراد خاص از استخبارات و سازمان ای اس ای کشور پاکستان هستند.
وی تاکید کرد: تمام برنامه های تلویزیون شمشاد در کشور پاکستان طرح ریزی می شود و کسانی که در این رسانه استخدام شده اتباع کشور پاکستان و بدون مدرک هستند.
مشعل گفت: تلویزیون ژوندن و شمشاد هر دو از کشور پاکستان تمویل می شوند و بیشتر سیاست های آن کشور را در افغانستان نشر می کنند.
آقای مشعل تلویزیون راه فردا را یک رسانه ماجراجو خواند و گفت: این رسانه بیشتر به مسایل قومی دامن می زند و بیشتر برنامه های آن نفاق افگنی می باشد و در این حالی است که مردم هزاره در ده سال گذشته آنقدر پیشرفت کرده که نزدیک به 500 سال جلو افتاده و بهترین موقعیت را در جامعه کسب نموده است، اما برنامه های شان بیشتر بوی و رنگ قومی را به خود گرفته است و نباید این ثبات به وجود آمده، از طریق این رسانه به هم بخورد.
وی با اشاره به برنامه های تلویزیون کابل نیوز گفت: این رسانه بیشتر در راستای عمل کردهای نیروهای خارجی در این کشور می پردازد و حضور نیروهای خارجی را تحت شعاع قرار داده و پخش تصاویر سران مخالفین مسلح دولت که در رسانه ها ممنوع است، بر خلاف آن انعکاس می دهد و از سوی کشور پاکستان حمایت می شود.
این مقام مسئول با انتقاد از برنامه های تلویزیون نورین گفت: این رسانه برخلاف سیاست های دولت نشرات دارد و کسانی که در میزگرد و مصاحبه ها دراین رسانه حضور پیدا می کنند مخالف دولت هستند.
لطف الله مشعل از برخی برنامه های تلویزیون یک (1) و آینه نیز انتقاد کرد و گفت: تلویزیون 1 میزگردهایی که به صورت زنده نشر می کند احتمال آن وجود دارد که برخی از فرصت طلبان از طریق این برنامه به مقامات بلند پایه دولتی توهین نمایند و به مسخره بگیرند و همچنین تلویزیون آینه بیشتر برنامه های آن مختص به جنرال دوستم و جنبش ملی سمت شمال کشور است و این رسانه برنامه های جنبش را بیشتر به دست نشر می سپارد.
آقای مشعل با اشاره به رسانه های خارجی مقیم کابل از جمله پرس تی وی ایران، خبرگزاری ایرنا، تلویزیون صدا و سیمای جمهوری اسلامی و خبرگزاری فارس در کابل گفت: پرس تی وی بیشتر تصاویر خرابه ها را از کشورش به نمایش می گذارد و خبرها از افغانستان است اما گزارش های تصویری از فلسطین به نشر می رسد.
سخنگوی ریاست امنیت ملی خاطرنشان ساخت: خبرگزاری فارس اصلا مجوز فعالیت از هیچ ارگان دولتی افغانستان ندارد، هم اکنون در کابل، هرات و مزار شریف رسما دفتر کاری داشته و فعالیت می کند، این رسانه برخلاف منافع ملی مردم افغانستان فعالیت داشته و دفتر کاری اش را در کابل 12 هزار دالر کرایه می دهد و هرات کرایه دفتر 8 هزار دالر و مزار شریف 2 هزار دالر کرایه می دهد و خبرنگاران آن در این دفاتر مشغول فعالیت هستند.
با این حال نورالرحمان اخلاقی رئیس تلویزیون نور در واکنش به گفته های سخنگوی ریاست عمومی امنیت ملی گفت: آنچه شما (آقای مشعل) فرمودید واقعیت ندارد و این موضوع ناشی از بی خبری و عدم درست اطلاعات شماست.
در همین حال محمد باقر رحمتی مدیرمسئول تلویزیون تمدن با دفاع از کارکرد این تلویزیون، گفت: این رسانه با ایرانی ها در خصوص کارهای تخنیکی در تماس است، زیرا این نهاد بخش تخنیکی خویش را با شرکت های ترکی، ایرانی و چینایی پیشنهاد کرده بود که در میان آنان شرکت ایرانی بنا براساس هزینه کمتر توافق کرده و در بخش تخنیکی با ما همکاری می کند.
همچنین در لابلای این نشست سخنگویان وزارت امورخارجه، داخله و دفاع ملی برخی از رسانه ها را متهم به طرفداری و رشد مخالفین نسبت به دولت مرکزی کردند.
در اخیر این نشست قرار بر آن شد تا در آینده نزدیک بازهم چنین نشست ها برگزار شود و کمی و کاستی های رسانه های که در مخالفت با دولت کنونی قرار دارند رفع گردد و به گفته آن ها با هرگونه خودسری هایی که بر ضد منافع ملی کشور تمام می شود، به صورت جدی با آنان برخورد نمایند.

منبع : خبرگزاری آوا ـ سرویس سیاسی
https://avapress.com/vdchw-nx.23nwzdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما