تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۵ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۵
کد مطلب : 129701
کارگاه آموزشی طی مراحل معاهدات بین المللی از طرح تا اجراء؛ چالش ها و راه حل ها در کابل برگزار شد

مسئولین و نمایندگان ادارات مختلف چالشهای پیش روی طراحی ، تطبیق و اجرای موافقت نامه های بین المللی را در یک کارگاه آموزشی بررسی کردند.
به گزارش خبرگزاری آوا ، قبل از چاشت امروز، ورکشاپی تحت عنوان "طی مراحل معاهدات بین المللی از طرح تا اجراء؛ چالش ها و راه حل ها" به ابتکار ریاست حقوق و معاهدات وزارت امور خارجه، در سالن تشریف این وزارت برگزار شد .
در این ورکشاپ، داکتر نصیر احمد اندیشه ، معین مالی و اداری وزارت امور خارجه، قانونپوه داکتر محمد قاسم هاشمزی رئیس کمیسیون مستقل نظارت بر تطبیق قانون اساسی، الحاج محمد داوود کلکانی عضو کمیسیون روابط بین المللی ولسی جرگه، نمایندگان ادارات مستقل دولتی، نمایندگان ستره محکمه و لوی سارنوالی، و رؤسای دوایر مرکزی وزارت امور خارجه اشتراک داشتند.
در این مراسم داکتر نصیر احمد اندیشه معین مالی و اداری وزارت امور خارجه روی اهمیت معاهدات و کنوانسیون های بین المللی صحبت نموده، یکی از وظایف اساسی وزارت امور خارجه را حفظ منافع ملی کشور در رابطه با دول خارجی و سازمان های بین المللی خواند و بستر حقوقی اینگونه رابطه ها را معاهدات و کنوانسیون های بین المللی خواند.
معین مالی و اداری وزارت امور خارجه امضای صدها معاهده با کشورهای دیگر به خصوص کشورهای همسایه و مسلمان را نمونه شبکه گسترده ای از روابط بین الملل افغانستان تلقی کرد و امضای موافقتنامه سه جانبه ترانزیتی چابهار میان افغانستان و کشورهای منطقه، امضای قرارداد تاپی، امضای موافقتنامه کاسا یک هزار، طرح موافقتنامه تجارت تراتزیت با پاکستان، الحاق به اساسنامه سازمان تجارت جهانی و الحاق به کنوانسیون حقوق ابحار ۱۹۸۲ را از موافقتنامه های مهمی که در دو سال اخیر برای افغانستان فواید اقتصادی داشته بیان نمود.
داکتر نصیر احمد اندیشه همچنین روی عدم سهم فعال ادارات و نهادهای دولتی در طراحی، طی مراحل و اجرای معاهدات و مشکلات موجود صحبت همه جانبه نمود.
قانونپوه داکتر محمد قاسم هاشمزی رئیس کمیسیون مستقل نظارت بر تطبیق قانون اساسی پیرامون مفاهیم معاهدات و میثاق های بین المللی معلومات ارایه نموده در مورد بند اول ماده هفتم قانون اساسی کشورکه بیان کننده "دولت منشور ملل متحد، معاهدات بین الدول، میثاق های بین المللی که افغانستان به آن ملحق شده است و اعلامیه جهانی حقوق بشر را حمایت می کند" صحبت نمود.
هاشمزی مواردی که مغایر با دین و ارزش های اسلامی است را یکی از مباحث مهم خواند و خواهان طی مراحل قانونی و همه جانبه این معاهدات و میثاق های بین المللی قبل از الحاق به آن شد.
محمد داوود کلکانی عضو کمیسیون روابط بین المللی ولسی جرگه پیرامون چالش های موجود در معاهدات و میثاق های بین المللی صحبت نموده، عدم وجود ترمینولوژی حقوقی در ترجمه معاهدات، عدم وجود ترجمان های قوی به ویژه در بخش پشتو، عدم تطبیق موافقتنامه های تأیید شده پس از مرعی الاجراء بودن آن، مشکلات بعضی مواد معاهدات که مغایر با اصول اساسی اسلام و ارزش های افغانی می باشد، وعدم ارسال به وقت میثاق های بین المللی به ولسی جرگه را از جمله چالش های موجود خواند و خواهان رفع این مشکلات از ارگان های ذیربط شد.
این در حالیست که افغانستان بعد از الحاق به معاهدات و میثاق های بین المللی، به دلیل مغایر بودن بعضی از مواد این میثاق ها با ارزش های اسلامی و افغانی، به مشکل مواجه بوده است.

https://avapress.com/vdchvwnzz23niqd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما