تاریخ انتشار :شنبه ۴ سنبله ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۷
کد مطلب : 148809
حجاج در حج باید درس اصلاح را فرا بگیرند/ حج مراسمی برای صلح، همدلی، وحدت و احساس متقابل است

گفتمان دانشجویی این هفته مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در شهر مزارشریف با موضوع "حج و فرصت ها" دایر گردید.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، در این گفتمان، مولوی سراج الدین خرمی، استاد مدرسه دینی اسدیه، حج را درس یک رنگی و یک پارچگی خواند و گفت: لباس انسان ها در مراسم حج یک رنگ بوده و بدون اختلاف، همه مشغول عبادت هستند.

وی می گوید که این مراسم معنوی، مکانی برای صلح، همدلی، وحدت و احساس متقابل است و بهترین فرصت برای خودسازی امت مسلمان محسوب می شود.

مولوی خرمی یادآور شد که مراسم حج در ماه های شوال، ذی القعده و ذی الحجه ادا می شود و نشان گر اوج بندگی حجاج است؛ یعنی بهترین تجمع معنوی جهان فقط برای مسلمانان می باشد.

او گفت: "حج در سال ۶ هجری قمری واجب شد و حضرت محمد(ص) در حجت الودا فرمود: "خون، مال و ظلم بر همدیگرتان به شما حرام است، اما امروز جامعه اسلامی خلاف این فرموده ها عمل می کنند".

مولوی خرمی در ادامه افزود، اگر همین فرموده حضرت پیامبر اسلام تطبیق شود، بدون دخالت امریکا و قدرت های جهان، جامعه اسلامی و افغانستان شاهد صلح و آرامی خواهد شد، اما متسفانه ما به طرف جهالت می رویم؛ در صورتی که اسلام، دین سلامت و صلح است.

وی اضافه نمود که حجاج خودگذری می کنند و از محارم خود دست می کشند، فقط برای رضایت خدا تا در عبادت همگانی و نشست الهی موفق شوند.

این عالم دینی می گوید که کانکور حج، مکانی برای آزمایش انسانیت و اخلاقیات می باشد، اما تعداد کمی حجاج عمق این فرایند را درک می کنند.

نامبرده گفت، در هنگام مراسم حج جنگ، بی حرمتی، خون ریزی و جهل منع گردیده است و این بهترین فرصت برای حجاج است تا خود و اجتماع را در این مسیر سوق دهند.

از سوی دیگر، حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر نورالحق، مسئول بخش طلاب دفتر مرکز فعالیت های فرهنگی و اجتماعی تبیان در ولایت بلخ گفت، حج بهترین فرصت برای خودسازی حجاج می باشد، چون مراسم معنوی حج، مکانی برای همدیگرپذیری است.

وی می افزاید، مراسم حج و تمام اعمال آن، پند و آموزش است، مثل عرفات که محلی برای کسب معرفت و شناخت می باشد.

حجت الاسلام نورالحق حج را نمایی از روز قیامت دانسته و می گوید، مراسم بزرگ حج هویداکننده عظمت پروردگار رئوف است.

این عالم دینی همچنان در ادامه افزود، در حج از تمام نقاط جهان با نژادها و اقوام مختلف حضور دارند و همه ندای "اللهم لبیک" سر می دهند، این خود نشان گر نمایی از محشر است.

وی گفت، مراسم حج فراتر از مذاهب است، تمام مسلمانان اعمال حج را یک سان انجام می دهند؛ این موضوع اخوت و وحدت امت مسلمان را نشان می دهد.

رییس مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در مزارشریف می گوید، خداوند متعال در ایام ادای اعمال حج، گناهان(حق الله بخشیده می شود) حجاج را می بخشد، پس در حج باید مهربانی، وحدت، همدیگرپذیری که عاری از تبعیض باشد را آموخت.

وی حج را مجتمع بزرگ انسان سازی خوانده، افزود، در وجود حجاج باید عبادت و اطاعت هویدا باشد، اگر به یکی از ارزش های مراسم حج تفکر و دقت گردد، جامعه اصلاح می شود و آن گردهمایی مردمان مختلف یک دین است.

به گفته حجت الاسلام نورالحق، حجاج در حج باید درس اصلاح را فرا بگیرند، یعنی از اعمال حج درس و پند کسب کنند و از آن برای اصلاح جامعه خود استفاده نمایند.

وی در ادامه افزود، حاجی بعد از مراسم حج جنبه های معنوی دریافت می کند، پس باید به دنبال اصلاح جامعه خود باشد، عظمت مکه و تجمع به آن بزرگی، همه درس و الگو است.

https://avapress.com/vdchv6nzw23nk6d.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما