تاریخ انتشار :دوشنبه ۲ حوت ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۴۵
کد مطلب : 138404
ارعاب، جنگ افزار اصلی داعش

گلاب منگل؛ والی ننگرهار در واکنش به نشر تصاویری از سوی داعش گفت که هدف از نشر این تصاویر "تشویش اذهان عامه" است.

به گفته آقای منگل، با انتشار این تصاویر داعش می‌خواهد به مردم نشان دهد که تضعیف نشده است.

داعش تصاویری را در افغانستان نشر کرده که نشان می‌دهد دست یک جوان را به جرم دزدی قطع و مزارع خشخاش را نابود می‌کنند.

این تصاویر افرادی را نشان می‌دهد که در حال تخریب مزارع خشخاش هستند؛ ولی مشخص نیست که چه مقدار مزارع توسط آنان نابود می شود.

این گروه تصاویر کودکانی را نشر کرده که برای آموزش جلب کرده‌اند. به این کودکان آموزه های مذهبی و روش استفاده از اسلحه آموزش داده می‌شود.

نشر این تصاویر توسط داعش در افغانستان کم سابقه است.

بزرگان ننگرهار نیز روز یکشنبه اول حوت در دیدار با عبدالله عبدالله؛ رئیس اجرائی، خواستار بهبود وضعیت امنیتی ننگرهار و متوقف نمودن فعالیت‌های داعش شدند.

کارشناسان هم می گویند که هراس افکنی در ابعاد عمومی، یکی از ابزارهای مهم داعش و همه گروه های تروریستی به منظور ترساندن مردم و خط و نشان کشیدن برای دولت و دشمنان شان می باشد.

داعش در این زمینه بیش از هر گروه تروریستی دیگری از ابزار وحشت آفرینی، ارعاب و هراس افکنی، سود می برد. رویکرد خشن اعضای قساوت پیشه و بی رحم داعش در این راستا از عوامل عمده موفقیت استراتژیست ها و تئوریسین های این گروه تروریستی در استفاده از این اهرم است.

در این میان، به عقیده آگاهان، شبکه های بی مهار و لجام گسیخته اجتماعی و فراگیری اینترنت و تکنولوژي اطلاعات هم به نحو گسترده ای به مدد داعش و سایر گروه های هراس افکن آمده و آنها را در این زمینه، موفق کرده است.

در رویداد اخیر نیز بر بنیاد گزارش ها، هم اعضای گروه تروریستی داعش و هم سایر کاربران شبکه های اجتماعی، در اقدامی ناآگاهانه و بدون شک کاملا غیر مسؤولانه، اقدام به پخش و نشر گسترده تصاویر صادره از سوی بنگاه های تبلیغاتی این گروه تروریستی در فضای اینترنت کردند و به این ترتیب، به داعش در بازتاب و پژواک وسیع و نامحدود پیام این گروه که همانا ایجاد حد اکثر ارعاب و ترس و هراس در میان مردم و دشمنان این گروه است، ناخواسته کمک کردند.

تحلیلگران می گویند که بخشی از پیام داعش که در ذیل انتشار این تصاویر، قرار دارد، ترساندن و ارعاب مردم و دشمنان این گروه می باشد تا با دیدن چهره خشک و خشن این گروه تروریستی، تصور کنند که داعش همچنان با قدرت و صلابت، حضور خود در کشور را گسترش می دهد و در آینده ممکن است رویدادهای دهشت آور و ترسناک زیادی در انتظار امنیت و ثبات کشور و آسایش و آرامش و سلامت مردم باشد؛ اما بخشی دیگر از این تصاویر، رویکرد دعوت گرایانه دارد؛ بدین معنا که داعش در پوشش انتشار این تصاویر، سعی کرده است به مردمی که از عملکرد دولت های محلی، ناراضی اند و از فساد، ناکارآمدی، سوء مدیریت، بی توجهی و بی برنامه گی دولت، به ستوه آمده اند، این پیام را ارسال کند که داعش برای «نجات» آنها از این وضعیت آمده است.

تخریب مزارع و کشتزارهای خشخاش و همچنین آموزش آموزه های مذهبی به کودکان که در تصاویر اخیر داعش، بازتاب یافته، این رویکرد را نشان می دهد.

به این ترتیب، تصاویر منتشر شده از سوی داعش، دارای پیام های دوگانه حاوی دافعه و جاذبه یا ارعاب و دعوت است.

آموزش استفاده از اسلحه به کودکان هم می تواند مایه نگرانی جدی باشد؛ زیرا داعش پیش از این در سوریه و عراق و لیبی نیز از کودکان در آفرینش صحنه های هولناک مرگ و کشتار، استفاده کرده و این به معنای آن است که برنامه ریزان این گروه تروریستی که بی تردید سازمان های جاسوسی و کارشناسان اطلاعاتی قدرت های پیشرفته هستند، در صدد اند نسلی از تروریست های خون ریز و قاتل را با یارگیری از میان کودکان فقیر و محروم خانواده های مسلمان و تربیت آنها بر بنیاد این ایده منحط و ویرانگر، به وجود آورند.

با توجه به این برداشت، آگاهان ضمن تأکید بر اینکه هدف اصلی داعش از انتشار این تصاویر، تشویش اذعان عامه و شایع سازی یک ترس فراگیر همگانی از این گروه تروریستی است، در عین حال، هشدار می دهند که رویکرد داعش به استفاده از کودکان و نیز بهره گیری گسترده این گروه از اینترنت و شبکه های اجتماعی، خطرهایی است که باید جدی گرفته شود و راه هایی برای مقابله جدی با آن، جستجو شود.

https://avapress.com/vdchv6nzk23nxkd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما