تاریخ انتشار :سه شنبه ۹ میزان ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۲۶
کد مطلب : 75880
شورای عالی صلح، مولد ناامنی‌ است
 برخی از اعضای مجلس نمایندگان می‌گویند که شورای عالی صلح هیچ اقدام مثبتی در راستای صلح در کشور نداشته است؛ بلکه برخی از جنجال ها و ناامنی ها را نیز به بار آورده است.
اسدالله سعادتی؛ عضو مجلس نمایندگان در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری آوا، گفت: با وجود آنکه شورای عالی صلح در کارش ناکام بوده؛ اما حکومت افغانستان تاکنون از شورای ملی در مورد صلح درخواست مشوره نکرده است.
وی افزود:"حکومت بدبختانه به مجلس نمایندگان در عرصه پروسه صلح هیچ صلاحیتی نداده است".
آقای سعادتی می‌ گوید که حکومت افغانستان همواره پروسه صلح را به نام نگهداشته و در این راستا اقداماتی جدی نکرده است.
به باور وی، از تمام شورای ملی چند عضو آن در پروسه صلح سهیم هستند که آنهم از آدرس این شورا نرفته‌ اند و اعضای مجالس سنا و نمایندگان، نماینده ‌های تمام مردم افغانستان از تمام مناطق کشور اند.
وی افزود:"اعضای شورای ملی از تمام نقاط کشور گرد هم آمده‌اند و می‌توانند بهترین نظریات را برای صلح آفرینی در کشور داشته باشند که بدبختانه حکومت به این شورا در عرصه صلح هیچ نقشی قایل نشده است."
گفتنی است با آنکه رییس شورای عالی صلح توسط طالبان بعد از ۶ ماه از تاسیس آن از بین رفت؛ اما این شورا تلاش کرده تا روابط میان حکومت و گروه طالبان را نزدیکتر کند؛ تا به یک توافق رسیده وآن گروه را به پای میز مذاکره بکشاند.
در این اواخر این شورا دست به آزادی شماری از رهبران سیاسی طالبان در داخل کشور زده که بعداً این روش گسترش یافت و از حکومت پاکستان نیز خواسته شد؛ تا رهبران بزرگ طالبان افغانستانی را از زندان های آن کشور رها سازد.
ملا عبدالغنی برادر؛ فرد شماره ۲ گروه طالبان که به گزارش رسانه ها شوهر خواهر ملا عمر نیز هست، از زندان شهر کراچی پاکستان به درخواست شورای عالی صلح افغانستان آزاد شد.
اما به گفته اسدالله سعادتی، آزادی رهبران طالبان هیچ رابطه ای با صلح در کشور نداشته؛ بلکه ناامنی ‌ها را در کشور دامن زده است.
آقای سعادتی می‌گوید که طالبان بعد از آنکه از زندان‌ ها آزاد می گردند، دوباره به صفوف مخالفین دولت رفته و دهشت افگنی می‌کنند که این یکی از عوامل خشونت های اخیر در کشور است.
وی تصریح کرد که اگر حکومت افغانستان در مورد آزادی زندانیان طالبان با مجلس نمایندگان مشوره می‌کرد، اکثر اعضای آن مخالفت شان را در این زمینه اعلام می ‌نمودند.
به گفته وی شورای ملی چندین بار از عملکرد‌های شورای عالی صلح در قبال ناامنی ‌های کشور انتقاد و آن را محکوم کرده است؛ اما از طرف آن شورا هیچ پاسخی دریافت نکرده است.
وی در پاسخ به اینکه چرا در مقابل کارکرد های شورا از سوی مجلس نمایندگان توضیح خواسته نمی شود، گفت که این شورا برای پاسخگویی برای شورای ملی هیچ چیزی برای گفتن ندارد.
گفتنی است که شورای عالی صلح حدود سه سال قبل به ریاست برهان الدین ربانی؛ رییس جمهور اسبق کشور و عضویت برخی از مو‌سفیدان و رؤسای احزاب سیاسی تاسیس شد که کارنامه این شورا از دید کارشناسان مسایل سیاسی و اعضای شورای ملی، ناکام تلقی می شود.
https://avapress.com/vdchv6nq.23nm6dftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

با این درگیری ها و اختلافات تامین صلح و امنیت امکان پذیر نیست.
مشکلات داخلی افغانستان باید در داخل کشور حل شود .
شورای عالی صلح که نام صلح را برای خود انتخاب کرده است پس چرا باعث بروز مشکلات در کشور می شود ؟
دولت در بر قراری صلح در کشور تلاش نمی کند اگر تلاش کند صلح در کشور بر قرار خواهد شد .
شورای صلخ باید مولد صلح و امنیت باشد نه ناامنی.
این شورای به منظور ایجاد صلح و امنیت تشکیل شده است نه اینکه سبب ناامنی شود.
امنیت این نعمت گرانبها در افغانستان از دست رفته است.