تاریخ انتشار :شنبه ۹ اسد ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۹
کد مطلب : 129071
نبود عدالت، یکی از اسباب نا آرامی در جهان بشریت است

نماز پرفیض عبادی سیاسی جمعه این هفته، در سراسر مساجد و مصلاهای شهر کابل با حضور گسترده ی نماز گزاران مسلمان اقامه شد.
به گزارش خبرگزاری آوا، داکتر ایاز نیازی؛ امام جمعه مسجد جامع وزیر محمد اکبرخان شهرکابل در خطبه های نماز جمعه این هفته ضمن توصیه مردم به تقوی الهی گفت: یکی از اسباب نا آرامی در سطح جهان به خصوص در افغانستان نبود عدالت و نا برابری است.
به گفته او، عدالت و ظلم دو پدیده ی متناقض است و در یک آن واحد در یک فرد جمع نمی شود اما هیچ فردی خالی از این دو صفت نیز نمی باشد یعنی ممکن نیست که یک انسان نه عادل باشد و نه ظالم.
او با بیان اینکه: عدالت یک صفتی است که منشور تمام زنده جان ها است بلکه تمام کائنات بربنیاد عدل استوار است.
به گفته او عدلت آنقدر مهم است که خداوند حتی از ظلم درحق حیوان خشمگین می شود چه رسد به انسان که گل سرسبد خلقت است و خداوند به او شرافت و کرامت داده است.
به گفته ی این عالم دینی، در صورتی که انسان معظم و مکرم مورد ظلم قرار می گیرد به طریق اولا خداوند درغضب خواهد شد و از ظالم انتقام خواهد گرفت ولو بعد از زمان طولانی باشد.
به گفته نیازی یک مشکل که امروز درجهان وجود دارد ظلم درحق خود عدالت است زیرا ظالم عدالت را به نفع خود تفسیر می کند و عمل ظالمانه خود را مستند به عدالت می کند، درحالیکه عدالت گذاشتن حق درجایش و یا توازن میان حقوق و مکلفیتها است.
نیازی تصریح کرد: امروز متاسفانه زیر نام عدالت خواهی و حقوق بشری تعریف های مختلف ازعدالت صورت میگرد، اما ازلا بلای این دیدگاه ها ظلم به صورت واضح دیده می شود.
از سوی هم به گفته نیازی، تفسیر کردن عدالت را به تساوی حقوق غلط است زیرا حقوق همیشه متفاوت است درحالیکه عدالت گذاشتن شی درجای آن می باشد، به طور مثال کسیکه ده ساعت کار کرده حق بشتری دارد نسبت به کسی که پنج ساعت کار کرده است، عدالت در صورت تحقق پیدا می کند که حق الزحمه این افراد بر اساس کارش داده شود نه اینکه به هردو مساویانه پول داده شود.
به باور نیازی، نه تنها بی عدالتی بد است که عوارض جانبی نیز دارد و اثرات منفی آن در روند زندگی فردی و اجتماعی هر ازگاهی رو نما می شود به طور مثال وقت یک پسر به پدر احترام ندارد، یقیناً این پدر بی عدالتی را در زندگی خود مرتکب شده است و این نتیجه عمکرد ظالمانه او خواهد بود.
به گفته او، امروز در افغانستان تقریباً توهین و تحقیر درحق اولاد در بسیار از خانواده ها به یک فرهنگ تبدیل شده و گاهی درحق آنان به نحو ظلم می شود در حالیکه پیامبر(ص) گفته است عدالت را در میان اولاد خود رعایت کنید و ظلم را از کانون خوانواده دور کنید.
رعایت عدالت در برابر خانواده فامیل و جامعه یک امر ضروری است زیرا با نبود این صفت روند زندگی به صورت مسالمت آمیز پیش نخواهد رفت.
امروز درحق بسیار از ملت ها ظلم صورت می گیرد و کسی به داد آنها نمی رسد، به طور نمونه ملت فلسطین چندین سال است که تحت شکنجه اسراییل قرار دارد، اما سازمان ملل که برای تامین عدالت و جلو گیری از ظلم و تجاوز شکل گرفته است تصمیمی را در این زمینه اتخاذ نمی کند و اگرهم گاهی تصمیمی گرفته می شود یکی از شش عضور قلدور دائمی آن را وتو می کند.
او همچنان در ادامه سخنان خود اظهار داشت: امروز در افغانستان بسیار از نابرابری های اجتماعی، اختلاف طبقاتی تعصب و کینه ورزی ها از نبود عدالت است، هرگاه عدالت به مفهوم واقعی آن درجامعه نهادینه شود بسیار از مشکلات روز مره مردم حل خواهد شد.
نیازی در پایان به حادثه ۲ اسد در چوک دهمزنگ نیز اشاره کردو گفت: می بینید که حتی دولت در برابر حرکتهای مدنی و مسالمت آمیز وعدالت خواهانه مردم احساس مسولیت نمی کند این کار به نوبه خود یک نوع ظلم است زیرا اگر دولت نمی تواند و از تامین امنیت مردم عاجز است باید تظاهرات را منع کند.

https://avapress.com/vdchqwnzz23nivd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما