تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ حوت ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۵۴
کد مطلب : 139278
برای نخسیتن بار از روز "حمایت و حفاظت از میراث فرهنگی" در کشور تجلیل به عمل آمد

از روز "حمایت و حفاظت از میراث فرهنگی" که مصادف به بیست حوت است، امروز (یکشنبه) از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ کشور تجلیل به عمل آمد.
به گزارش خبرگزاری آوا، این روز با حضور شماری از مقامات دولتی، اساتید دانشگاه کابل، فرهنگیان و شماری از شهروندان در شهر کابل تجلیل شد.
محمد رسول باوری؛ سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ در مراسم تجلیل از بیست حوت (حمایت و حفاظت از میراث فرهنگی) گفت: تعداد آثار باستانی شناخته شده از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ به ۵ هزار اثر می رسد که از آن جمله ۱۴۶۰ آثار باستانی ثبت شده است و به تعداد 800 آثار باستانی لوحه نویسی شده است.
آقای باوری در ادامه اظهار داشت که براساس حکم رئیس جمهور شماری از آبدات تاریخی همچون مساجد و زیارتگاه ها برای ترمیم دوباره به وزارت شهرسازی و مسکن سپرده شده است.
باوری خاطر نشان کرد که برای مراقبت هر چه بهتر آثار تاریخی کشور تفاهم نامه یی میان وزرات اطلاعات و فرهنگ و ۳۵ هزار شورای مردمی وزارت انکشاف دهات به امضا رسید.
در همین حال عزیز احمد پنجشیری؛ استاد دانشگاه افزود: افغانستان هفده ویژگی دارد که هیچ کشور دنیا از این مزایا برخوردار نیست.
اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان طی بیانیه از وزارت اطلاعات وفرهنگ خواست که برای حفظ و مراقبت هر چه بهتر آثار تاریخی برنامه های مشخص را زیر دست بگیرند.
در این بیانیه آقای غنی اظهار داشت: در این چند دهه اخیر، بر اثر جنگ ها، شماری کثیری از آبدات تاریخی تخریب شده است و بر پیکر آثار تاریخی صدمه های عظیم وارد شده است.
رئیس جمهور در این بیانیه از مردم خواست که از آثار باستانی همچو لوح های عبرت استفاده کند.
در اخیر قابل ذکر است که در این مراسم تفاهم نامه یی میان وزارت اطلاعات و فرهنگ، وزارت انکشاف و دهات و وزارت شهر سازی و مسکن ضمن احیا مجدد آبدات تاریخی و همکاری شهروندان برای حفظ و مراقبت آثار تاریخی به امضا رسید.

https://avapress.com/vdchqwnz623nxid.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما