تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۱ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۱۹
کد مطلب : 150879
عاشورای امسال؛ وحدت، امنیت، معنویت

اشرف غنی؛ رئیس‌ جمهوری برای شرکت در مراسم روز عاشورا به مسجد امام زمان (عج) در شمال کابل رفت؛ محلی که یک ماه قبل هدف حمله انتحاری قرار گرفت و بر اساس آمار دولتی ۲۸ نمازگزار و بربنیاد ادعای شاهدان عینی و منابع محلی بیش از ۴۰ نفر شهید شدند.

آقای غنی روز یکشنبه در این مراسم به حاضران گفت:"من امروز یک نمازگزار مسجد امام زمان هستم... دشمنان ما باید بفهمند که در بین ‌ما تفرقه آورده نمی‌توانند. ما یک صف هستیم، یک ملت هستیم، به دینی واحد عقیده داریم و هر مذهب ما موجب افتخار ماست و مسؤولیت نگهداری‌اش مسؤولیت هر افغان و هر مسلمان است."

آقای غنی همچنین گفت که پیروی مردم افغانستان از خانواده پیامبر اسلام (ص) و یاران نامدارش می‌طلبد که در این شرایط حساس، کشور همه یکدل و یک زبان در کنار نیروهای دفاعی و امنیتی خود قرار داشته باشند و برای تحقق رویاهای نیاکان خود در جهت رسیدن به جامعه‌ای امن، مرفه و مترقی، مبتنی بر ارزش‌های اسلامی، همه یکجا تلاش کنند.

حرکت و بیانات خردمندانه رییس جمهوری در مراسم عاشورای حسینی در مسجد امام زمان (عج) در کابل، شایسته تحسین و ستایش عمیق است.

این امر در کنار حضور متعهدانه و آگاهانه نیروهای بیدار امنیتی به علاوه همکاری بی مانند مردم با آنها در تأمین مناسب امنیت مراسم عاشورا در سراسر کشور به ویژه کابل پایتخت، این رویداد بزرگ تاریخ اسلام را به نمایشی عظیم و پرشکوه از وحدت، امنیت و معنویت بدل کرد.

به همین دلیل، هرگز بی‌جا نخواهد بود اگر از عاشورای امسال در افغانستان به عنوان بزرگترین دستاورد پیروزی بخش حضور متحدانه مردم مسلمان افغانستان یاد کنیم؛ زیرا شیعیان و سنی ها در این روز بزرگ، با حضور در کنار همدیگر، دشمنان قسم خورده این آب و خاک را ناامید کردند. آنها نشان دادند که پروژه نفرت پراکنی مذهبی در افغانستان، از هم اکنون محکوم به شکست است و سرمایه گذاری های سنگین نیروهای تفرقه افکن خارجی و مزدوران منحط آنها هرگز به هدف نخواهد رسید.

مردم و دولتمردان افغانستان همچنین، امسال بیش از هر سال دیگری در گذشته، از عاشورا درس وحدت گرفتند و در سایه این وحدت، به امنیتی مبتنی بر معنویت دست یافتند.

با این حساب، بزرگ ترین کارکرد عاشورای حسینی امسال، نزدیک تر شدن مردم و دولت در پی فاصله نگران کننده ای بود که میان آنها به وجود آمده بود.

نکته قابل ستایش دیگر، حضور مسؤولانه مردم شانه به شانه نیروهای امنیتی برای تأمین امنیت مساجد، تکایا، حسینیه ها و سایر اجتماعات عزاداران سالار شهیدان در کابل بود. این امر به عنوان تجربه ای تازه برای رسیدن به امنیت پایدار و مطمئن می تواند به الگویی کاربردی و راهبردی در سایر موارد نیز به کار گرفته شود و به این ترتیب، با استفاده بهینه از ظرفیت های دست نخورده ای که در مردم برای تأمین امنیت وجود دارد، بتواند بر چالش هایی که در این عرصه، وجود دارد، غلبه کند و در نتیجه، تروریست ها و دشمنان این آب و خاک را در سایر موارد نیز با ناکامی و شکست رو به رو کرده و نقشه های شان را نقش بر آب سازد.

این همان چیزی است که مطلوب دین و مورد تأکید پیشوایان دینی نیز هست؛ موضوعی که به درستی در سخنان وحدت بخش و از سر خرد و آگاهی رییس جمهوری اشرف غنی نیز مورد تصریح قرار گرفت.

البته در این میان، باید تأکید کرد که گام نخست را در این حوزه، دولت باید بردارد؛ زیرا مردم همواره برای حضور در کنار نیروهای امنیتی برای قبول مسؤولیت در مقابله با دشمن و تأمین امنیت، ابراز آمادگی کرده اند؛ اما دولت به جز ایام عاشورای امسال، در سایر موارد، تمایل روشنی در این خصوص، نشان نداده است.

به همین دلیل است که تجربه عاشورای امسال به عنوان یک تجربه دینی و معنوی، می تواند سرآغازی شایسته و مقدس برای همکاری طولانی مردم و دولت در تأمین امنیت در درازمدت باشد.

این همان چیزی است که حتی می تواند ما را از وابستگی خارجی به تأمین امنیت و مبارزه با ناامنی، بی نیاز کند و زمینه های رفاه و راحت و آرامش همه مردم افغانستان را به عنوان شهروندان افغانستان در خانه مشترک شان، فراهم سازد.

https://avapress.com/vdchqvnzw23nm6d.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما