تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۰۶
کد مطلب : 145073
زد و بند‌های مقام‌های مرکزی باعث وخیم شدن وضع امنیتی شده است

رئیس شورای ولایتی فراه می‌گوید که وضع امنیتی این ولایت وخیم است و زد و بندهای مقام‌های مرکزی نیز این وضعیت را تشدید می‌بخشد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، "جمیله امینی" رئیس شورای ولایتی فراه در گفتگوی تلفنی با خبرنگار آوا تاکید کرد: فراه یک از ناامن‌ترین مناطق کشور است که پنج ولسوالی آن به طور کامل در دست طالبان قرار دارد.

وی گفت: ولسوالی‌های "بکواه، گلستان، خاکسفید، بالابلوک و پشت‌رود" زیر کنترل طالبان قرار دارد.

رئیس شورای ولایتی فراه در ادامه گفت: تنها تعمیر ولسوالی‌ها در دست دولت است و دیگر مناطق زیر کنترل طالبان قرار دارد.

او تاکید که در دو ولسوالی پشت‌کوه و پرچمن هم اخیرا ناامن شده و جنجال‌هایی در آن‌ها جریان دارد. از سویی هم رئیس شورای ولایتی فراه گفت: داعش نیز در ولسوالی پرچمن تحرکاتی داشته که از سوی نیروهای امنیتی سرکوب شده است.

به باور رئیس شورای ولایتی فراه، زد و بند‌های مقام‌های مرکزی بر روی قدرت سبب شده تا وضعیت امنیتی در فراه وخیم‌تر شود.

از سویی هم وی حکومت مرکزی را متهم به بی‌توجهی و کم‌کاری در قبال نیروهای امنیتی کرد و گفت: بنا به درخواست‌های مکرر شورای ولایتی و مردم این ولایت مبنی بر تجهیز و اکمال نیروهای امنیتی، مرکز کشور تاکنون هیچ جواب قانع‌ کننده‌ای نداده است.

به گفته رئیس شورای ولایتی فراه، وضعیت امنیتی این ولایت نگران کننده است و گروه‌های مخالف دولت چندین ولسوالی کلیدی این ولایت را در دست دارند.

حضور گسترده طالبان در ولسوالی‌های پشت‌رود و بالابلوک باعث شده تا امنیت این ولایت وخیم شود.

او می‌گوید که اگر این دو ولسوالی سقوط کند، فراه کاملا سقوط خواهد کرد زیرا این دو ولسوالی موقعیت استراتژیک دارند.

در حالی که ولایت فراه ۱۰ ولسوالی دارد، تنها ۳۵۰۰ نیروی امنیتی برای تامین امنیت آن در نظر گرفته شده که به باور رئیس شورای ولایتی این ولایت، این تعداد کافی نیست.

با ‌آن‌که فراه یکی از ولایت‌های پردرآمد کشور محسوب می‌شود اما این ولایت مشکلات زیادی دارد.

به گفته خانم امینی، این‌که حکومت درآمد و عواید این ولایت را می‌خواهد اما در راستای آبادانی آن اقدام عملی انجام نمی‌دهد، دلیلش مشخص نیست.

"عبدالمعروف فولاد" ؛ فرمانده پلیس فراه نیز می‌گوید: این ولایت ۱۰ واحد اداری دارد که پنج واحد اداری از جمله بکواه، گلستان، خاک‌سفید، بالا بلوک و پشت‌رود در تهدیدات بلند امنیتی قرار دارد.

وی خاطر نشان ساخت که مناطق دور از مرکز ولسوالی تحت کنترل طالبان قرار دارد.

او تصریح کرد: قرار است در آن ولسوالی‌هایی که زیر تهدیدات بلند امنیتی قرار دارند، عملیات تصفیوی انجام شود.

فولاد ادامه داد: پنج ولسوالی باقی مانده در تهدیدات پایین امنیتی قرار دارد و وضعیت امنیتی در این واحدهای اداری خوب است.

"محمدناصر مهری" سخنگوی والی فراه هم می‌گوید: در ولسوالی پرچمن طالبان هیچ‌گونه فعالیتی نداشته و در ولسوالی پشت‌کوه این ولایت تحرکاتی دارند.

از سویی هم او در تائید حرف رئیس شورای ولایتی مبنی بر بی‌توجهی دولت مرکزی به نیروهای امنیتی این ولایت گفت: سال گذشته فراه در تهدیدات بلند امنیتی قرار داشت و جنگ تا کمربند اول امنیتی این ولایت رسید اما هیچ تغییری در تجهیزات نیروهای امنیتی ایجاد نشد.

وی گفت: نگرانی شورای ولایتی بجا است اما باید گفت که ما تدابیر امنیتی خود را در این ولایت داریم و اگر تهدیدات این ولایت بیشتر شود، می‌توانیم حمایت ارگان‌های امنیتی دیگر را با خود داشته باشیم.

چندین سال است که پنج ولسوالی فراه زیر کنترل طالبان قرار دارد و در چند سال اخیر نیز جنگ‌های خونینی میان این گروه با نیروهای امنیتی رخ داده است. اما این‌که چرا دولت هیچ توجهی به این ولایت ندارد موضوعی است که هنوز مشخص نشده است.

از سویی هم مقام‌های محلی فراه برخی از مسائل را از دید رسانه‌ها پنهان می‌کنند.

به عنوان مثال، کشته شدن "عبدالرزاق مهدی" فرمانده گروه داعش در فراه که در آن زمان هیچ یک از مقام‌های امنیتی و محلی فراه آن را تائید نکرد اما پس از مدتی خود همین مقام‌ها با ارسال خبرنامه‌ای به رسانه‌ها خبر از کشته شدن این فرمانده داعش دادند.

طوری که مشخص است، مقام‌های محلی در فراه قصد دارند تا این ولایت را تا حدودی امن جلوه دهند اما دلیل این کار مشخص نیست.

https://avapress.com/vdchqmnzx23nkvd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما