تاریخ انتشار :دوشنبه ۷ دلو ۱۳۹۲ ساعت ۰۰:۲۳
کد مطلب : 84277
تشویق سرمایه گزاری و فرایند تطبیق آن؛ راه برون رفت از مشکلات افغانستان
 كنفرانسي تحت عنوان،" گفتمان حكومت و بخش خصوصي پيرامون پاليسي تشويق سرمايه گذاري و فرايند تطبيق آن" در هوتل صافي لندمارك برگزار گرديد.
اين كنفرانس با اشتراک محمدقربان حقجو رييس اتاق هاي تجارت افغانستان، عمر زاخيل وال وزير ماليه كشور، رمضان جمعه زاده، عضو كميسيون اقتصادي ولسي جرگه، اميرزي سنگين وزير مخابرات و تكنولوژي، دلاوري رييس بانك مركزي افغانستان، صمدي رييس شركت برشنا، آقاي شينواري، معين وزارت تجارت و صنايع، تعدادي از تاجران ملي و بين‌المللي و سرمايه گزاران، برگزار شد.
اهداف اين كنفرانس، تشويق سرمايه گزاري و فرايند تطبيق آن و نيز جذب سرمايه‌ها و بررسي راه‌هاي برون رفت از معضلاتي كه دامن گير جامعه است، خوانده شده است.
آقاي قربان حقجو، رييس اتاق‌هاي تجارت و صنايع افغانستان، در سخناني گفت؛ با توجه به موقعيت حساس بوجود آمده در افغانستان و مساله انتقال مسووليت‌ها به دولت افغانستان و نيز دوره تحول، لازم است تا براي كم كردن حساسيت‌هاي كاذب و جذب سرمايه‌هاي بيشتر و نيز تشويق سرمايه‌گزاران داخلي و خارجي، چنين محافلي داير شود.
او در ادامه افزود، ثروت ملي و عايدات ملي، صنايع با ثباتي كه براي بالا بردن سطح زندگي مردم ايجاد شده باشد و ظرفيت‌هاي مهم اقتصادي و انكشافي يك دولت است.
با تلاش و هدف‌مند بودن، مي‌توان از ظرفيت‌هاي موجود استفاده نموده و به سوي خودكفايي و ترقي قدم برداریم.
زير بناها، افراد مسلكي و قوه بشري توان‌مند و كارا، از اساسات همه لازم براي رشد اقتصادي و پيش‌رفت كشور است.
در ادامه، آقاي زاخيل وال وزير ماليه كشور نيز گفت: بحث حاضر به دليل زمان برگزاري انتخابات آن با توجه به اوضاع كشور و نيز جو سازي‌هاي صورت گرفته، بسيار ضروري و مهم است.
وضعيت بوجودآمده‌ي فعلي، به دليل اوضاع كشور، باعث بوجود آمدن جو منفي شده است، اما با تطبيق برنامه‌هاي اقتصادي و بررسي راه‌هاي برون رفت از بحران‌هاي روحي و اجتماعي و نيز تلاش تاجران ملي و همكاري، با دولت از اين وضعيت، گزار مطلوب داشته باشيم.
سال ۲۰۱۴ بايد سالي پر از افتخار براي افغانستان باشد
او در ادامه افزود، هيچ كشوري با تمام امكانات و با امنيت كامل، اما باري بر روي كشوري ديگر به لحاظ اقتصادي، به سوي پيش‌‎رفت وترقي وخودكفايي نرفته است.
در سال‌هاي گذشته، به خصوص در ده‌ سال اخير، افغانستان متكي به كمك‌هاي خارجي بود و تا مدتي ديگر نيز خواهد بود.
اما هيچ كشوري براي ابد كشيدن بار اقتصادي ديگري را تحمل نخواهد كرد و دير يا زود بايد تلاش شود تا خودكفايي صورت گيرد.
آقاي زاخيل وال، تهديدهاي رواني و جو سازي‌هاي بيگانگان را پوچ خوانده و اين تلاش‌ها را در راستاي منافع ملي خودشان عنوان كرد.
او گفت بسياري از اين تبليغات دور از حقيقت است.
آقاي زاخيل وال درباره پيش بيني‌هاي بيگانگان نيز گفت: اين پيش‌بيني‌ها را همه گان شاهديم كه نتيجه برعكس داده و مردم افغانستان ثابت كردند كه تحت تاثير اين تبليغات نمي‌روند.
وي افزود، نامزدان رياست جمهوري را بطور نمونه مثال زده و گفت، در شعار همه اين نامزدان، وحدت ملي، يكپارچگي، اميدواري به آينده، و مسايل و منافع ملي، براي همه مردم گنجانده شده و اين نشان روحیه ارتقاء يافته ملي مردم افغانستان است.
آقاي زاخيل وال، گفت، مردم بايد به اين فكر كنند كه نيروهاي امنيتي افغانستان كه ده‌ها هزار نفراند و همه آن‌ها دلسوز به وطن هستند، مي‌توانند امنيت كشور را به بهترین گونه تامين كنند، يا ده‌ هزار نيروي خارجي، كه دلسوزي‌شان مسلما براي كشور خودشان بيش‌تر است؟ واضح است كه امنيت كشور در دست خود افغان‌ها تامين مي‌شود نه خارچي‌ها.
اما جامعه بين‌المللي فقط همكار در اين راستا براي دولت افغانستان است.
او اشاره داشت، بر روي قرارداد امنيتي كابل-واشنگتن، هيچ بحثي باقي نمانده و تفاهم صورت گرفته است.
آقاي زاخيل وال گفت، وي شخصا پي‌گير مساله تعهدات توكيو و ديگر تعهدات است. او مي‌گويد هيچ نشانه‌اي دال بر ايجاد چالش‌ بر سر راه رسيدن اين كمك‌ها نيافته‌ام. او پيش‌نهاد مي‌كند براي بهبودي روند تلاش‌هاي اقتصادي، چنين نشست‌هايي بسيار حائز اهميت است.
او از جمله مشكلات تاجران را كندي كار در محاكم مي‌داند.
وي افزود، زماني كه مساله‌اي قانوني براي تاجري پيش‌ مي‌آيد، روند پيش‌برد دوسيه‌ي وي، در محاكم بسيار كند است و اين معضلي براي تاجران است و براي رفع اين مشكل بايد بررسي‌هاي جدي و دقيقي صورت بگيرد.
در پايان سخنراني‌ها، تاجران و سرمايه گزاران به ارائه مشكلات، پيشنهادات، و سووالات خود پرداخته و در ادامه مهمانان دعوت شده و كساني كه مرود خطاب اين سوالات بودند به ارائه پاسخ پرداختند.
از اين جمله، آقاي وهاج، رييس شفاخانه وهاج كه از شركت كنندگان در اين كنفرانس بود، گفت، روزانه ۲ ميليون دالر سرمايه افغانستان و افغان‌ها به هند سرازير مي‌شود و اين به علت مراجعه بيماران كشور، جهت تداوي به شفاخانه‌هاي اين كشور است.
او از مسوولين خواست تا در قسمت ايجاد حفظ اين سرمايه‌ها از طروق مختلف، از جمله كمك براي ارتقای سطح خدمات پزشكي كشور، تلاش بيش‌تر كند.
در پايان اين كنفرانس، برخي از مسوولين به اشتراك كنندگان وعده داد تا در قسمت رفع مشكلات آنان، رسيدگي لازم صورت گيرد و همواره براي ياري رساندن به سرمايه‌گزاران در دفاتر اين نهاد‌ها بروي‌شان باز است.
از اهداف اصلي اين كنفرانس ارائه نظرات و پيشنهادات، نقاط مهم و ارزنده اقتصادي، و تشويق سرمايه گزاري و ارائه نظرات و پيشنهادات جهت رفتن به سوي خودكفايي بود.
قابل ذكر است كه در اين محفل ۲۵۰ نفر از مشبثين كشور، شركت داشتند.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdchqin6.23nkqdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

ثروت ملي و عايدات ملي، صنايع با ثباتي كه براي بالا بردن سطح زندگي مردم ايجاد شده باشد و ظرفيت‌هاي مهم اقتصادي و انكشافي يك دولت است.
هیچ كشوري با تمام امكانات و با امنيت كامل، اما باري بر روي كشوري ديگر به لحاظ اقتصادي، به سوي پيش‌‎رفت وترقي وخودكفايي نرفته است.
با موجودیت ناامنی در کشور سرمایه داران حاضر به سرمایه گذاری در کشور نمی شوند .
زیر بنا کشور در طول جنگ بکلی تخریب شده است افغانستان برای بازسازی نیاز به میلیون ها دالر کمک نیاز دارد .
با دخالت بیگانگان افغانستان به سوی خودکفایی پیش نخواهد رفت .
دایر کردن چنین محافل در جذب سرمایه داران داخلی و خارجی جهت سرمایه گذاری هیچ نقش در کشور ندارد دلیل آن هم ناامنی می باشد .