تاریخ انتشار :شنبه ۳۰ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۲
کد مطلب : 143255
لیسه عالی خصوصی "نوی علم" درغرب کابل افتتاح شد

لیسه عالی خصوصی "نوی علم" امروز شنبه با حضور شخصیت های علمی و فرهنگی، استاتید دانشگاه و اقشار مختلف مردم درغرب کابل افتتاح شد.

به گزارش خبر گزاری آوا، "لیاقت علی امینی" کارشناس سیاسی و اجتماعی که در این افتتاحیه صحبت می کرد گفت: ضمن اینکه طی چند سال اخیر فرصت های مناسب برای توسعه علم و دانش و گسترش سواد در افغانستان پیش آمده است در کنار آن چالشهای نگران کننده ی نیز وجود داشته است.

به گفته امینی، بحران نا امنی که در بسیاری از ولایات سبب مسدود شدن مکاتب شده است از چالشهای عمده فرا راه توسعه علم و دانش تا کنون در کشور بوده است.

به گفته او، چالش دیگر نبود آموزگاران شایسته و کدر متخصص علمی و همچنین عدم نصاب تعلیمی درست و کمبود کتابهای درسی بوده که متاسفانه تا هنوز این مشکل حل نشده است.

وی، از حکومت خواست که نسبت به معارف کشور و توسعه علم و دانش که از نیازمندی های اولیه مردم افغانستان می باشد، اقدامات جدی را روی دست گرفته و برای تعلیمات معیاری، بسترسازی کند.

به باور امینی هرچند از نگاه کمیت مکاتب خصوصی و دولتی در مرکز و ولایات زیاد شده است، اما از نگاه کیفیت با وجود مصارف میلیونها دالر درعرصه معارف، هنوز مشکل کتاب درسی حتی حل نشده است.

محمد قاسم فکرت استاد دانشگاه نیز اکثر مصیبت های وارده در کشور را ناشی از فقر فرهنگی و پایین بودن سطح آگاهی مردم عنوان کردو گفت: هرچند ایجاد مکاتب و آموزشگاه ها گامی بسوی چالش زدای بوده است، اما توجه به سیستم درسی و کیفیت سازی معارف که نقش اولی و حیاتی را در چنگونگی ساختار شخصیتی اطفال دارد آنگونه که باید توجه صورت نگرفته است.

به گفته فکرت معلمین و آموزگاران نیز باید توجه داشته باشند که در جهت تعلیم و تربیت نقش پیامبرگونه را بازی می کنند، لذا علاوه بر تعلیم به تربیت و ساختن شخصیت کودکان از نگاه معنوی نیز توجه بیشتر داشته باشند زیرا تعلیم بدون تربیت کشنده وخطرناک است.

https://avapress.com/vdchmxnzm23nkid.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما