تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۳ دلو ۱۳۸۹ ساعت ۲۱:۱۳
کد مطلب : 25425
آیت اله سیدمحسن حجت:

اگر نیروهای خارجی به هتاکی به شعائر دینی مردم افغانستان، تداوم دهند، مردم بلایی را که سر انگلیس و روس آوردند، بر سر آنها نيز خواهند آورد

ما مسلمان ها چه شیعه و چه سنی در غیرت دینی شهره ی جهان بودیم، بنائاً این سکوت و سهل انگاری محکوم و مذموم است.
اگر نیروهای خارجی به هتاکی به شعائر دینی مردم افغانستان، تداوم دهند، مردم  بلایی را که سر انگلیس و روس آوردند، بر سر آنها نيز خواهند آورد
مردم سی سال گرسنگی، مهاجرت، شهادت و دیگر مصائب را دیده اند، با این حال اگر اهانت به مقدسات همچنان صورت گیرد، این مردم همان مردم دیروز هستند و دنیا خواهد فهمید که اهانت به مقدسات چه معنا و بهایی خواهد داشت.

حجت الاسلام والمسلمین سیدعیسی حسینی مزاری، رئیس خبرگزاری افغان(آوا) و مدیر مسئوول هفته نامه انصاف به اتفاق جمعی از مسئوولان و خبرنگاران آن خبرگزاری، با آیت الله سیدمحسن حجت، در محل مسجد و تکیه عمومی دیدار نموده و پیرامون اوضاع جاری کشور و منطقه به گفتگو پرداختند.
آقای حسینی مزاری، تشریف آوری آیت الله سیدمحسن حجت را از عتبات عالیات کشور عراق و سوریه، خیر مقدم گفته و ضمن قبولی زیارات و طاعات ایشان به تشریح برخی اتفاقات و حوادثی که در نبود ایشان واقع شد، پرداخت.
حسینی مزاری از واقعه ی تیرباران کردن قرآن کریم در غزنی، تخریب محراب توسط سربازان امریکایی، و دریده شدن بطن طلبه مدرسه علمیه امام جعفر صادق(ع) توسط سگ های امریکایی یادآوری نموده، سکوت و بی تفاوتی جامعه ی افغانی را در قبال آن تأسف بار عنوان نمود. آقای حسینی مزاری سوزاندن بیرق و به تبع آن سوزاندن کلمه طیبه «الله»را که در اطراف و میانه بیرق جمهوری اسلامی ایران حک شده، را همطراز با قرآن سوزی و هتاکی به تصویر مبارک رهبربزرگ جهان اسلام حضرت امام خامنه ای را توهین به نمادهای بزرگ مذهبی و ارزش های اسلامی قلمداد نموده و افزود: اگرچه مسئله مهاجرین و مسدود شدن مرز به روی واردات تیل که دست آویز عده ماجراجو و ضد منافع اسلامی و ملی افغانستان قرارگرفت و به دنبال آن در برابر سفارت کشوردوست وهمسایه ما به تحرکات و تحریکات علیه مقدسات وشعایر دینی و ارزشی ما پرداختند، بهانه ای بیش نیست، ولی آنچه اهمیت دارد اینست که کلمه طیبه «الله» در هیچ شرایطی یا موقعیتی نباید مورد هتک حرمت قرار گیرد، لهذا اجانب به صورت جدی در مقابل کشور و ملت متدین ما ایستاده و یکی از راه های سرکوب، و بازدارنده آنها، جدا کردن جوامع اسلامی از همدیگر به خصوص جامعه متدین و مکتبی افغانستان از ملت و نظام اسلامی ایران است، که این توطئه در سال های اخیر به گونه های مشخص، افزایش یافته است.
آقای مزاری، هر چند مواضع حکومت آقای کرزی را در مقابل کشور دوست و برادر ایران، معقول و مثبت ارزیابی نمود با این حال، فرصت دادن به عده ای معدود از انسان های اغتشاش گر و مرتبط با جریانات ضد دینی را، غیر قابل قبول قملداد کرد.
مؤسس مرکز تبیان و خبرگزاری آوا، بی تفاوتی علماء و عدم موضع گیری های شفاف و روشن ایشان را، موجب افزایش و توسعه ی بی حرمتی های روز افزون به شخصیت های دینی دانسته و تأکید کردند: چنانچه زمانی برای دفاع از ارزش ها و موضع گیری های برحق وجود داشته باشد، هم اکنون است و فردا دیر خواهد بود.
صاحب امتیاز هفته نامه انصاف تصریح کرد: در دنیایی که همه ی ملت ها چون تونس، یمن، اردن، مصر و بسیاری دیگر مناطق به یک بیداری و آگاهی رسیده اند، در کشور ما قرآن و مظاهر مرتبط با آن مورد هتاکی و بی حرمتی واقع شده و جامعه و قاطبه ی نخبگان ما همچنان سکوت کرده اند!
آقای حسینی مزاری همگرایی عمومی و همسو نمودن طلاب و جوانان آگاه، خانواده های شهدا و ایثارگران و دیگر اقشار متدین و حاضر در صحنه را، جهت ساختن افغانستان آباد وامن و مبارزه با هتاکان علیه مقدسات و تمامیت ارضی کشور و افشاکردن دست های پشت پرده و مقابله نمودن با آن را مورد توجه قرار داده و بر آن تأکید ورزید.
با این حال وی از موضع گیری گروه هایی از مردم، جریان های فرهنگی سیاسی، تعدادی از مولوی صاحب ها و شخصیت های علمی و فرهنگی دیگر که در طی هفته ها وروزهای گذشته صورت گرفته و به خصوص از طریق خبرگزاری صدای افغان(آوا) و هفته نامه انصاف انعکاس داده شدند، تشکر وقدردانی نمود.
آقای حسینی مزاری به دیدارهای دوره ای مجموعه ی خود، با شخصیت ها و علمای برجسته اشاره کرده، به نقش جدی و قوی در انعکاس و پوشش رسانه ای مجموعه ی خویش به هدف زدودن اختلافات القایی دشمنان اسلام، و تحکیم وحدت بین تشیع و تسنن در قالب شورای اخوت تأکید نمود.
آقای حسینی مزاری آمادگی خود و کارمندان تابعه را، برای هر گونه فعالیت فکری، تبلیغی و سازمانی تحت اشارات و رهنمودهای علمای جید کشور اعم از شیعه وسنی به هدف قوت بخشیدن نهادهای فرهنگی، دینی و ملی اعلام نمود.
در مقابل آیت اله سیدمحسن حجت، ضمن تشکر، قدردانی و مسرت از حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدعیسی حسینی مزاری و همکاران خبرگزاری و هفته نامه ی انصاف، اینگونه دیدارها را مایه و سرمایه جهت نزدیک شدن افکار و اندیشه ها تلقی نموده و به فال نیک گرفتند.
آیت الله حجت گفت: در خصوص حمله به مدرسه علمیه در غزنی در خلال سفر و در شهر قم چیزهایی شنیدم، در سوریه هم اخبار و رویدادهای افغانستان و منطقه را حتی الامکان پیگیری می نمودم، منتها متأسفانه در کربلای معلی و دیگر شهرهای متبرکه ی عراق امکان دریافت دقیق و مستمر اخبار به درستی فراهم نبود، لهذا اخبار به صورت دست دوم و سوم به بنده می رسید و شکل شایعه به خود می گرفت.
ایشان در این رابطه علاوه نمود: "اگر من در کابل می بودم در این خصوص واکنش و موضع گیری لازم را نشان می دادم". جای تأسف است که در مملکتی مثل افغانستان که معتقد به اسلام و سنتهای عرفی و دست نخورده و ناب می باشد، چنین حرکت زشتی از جانب اجانب صورت می گیرد و هیچ عکس العملی از سوی علماء، سیاستمداران و مردم صورت نمی گیرد.
آیت الله حجت در ادامه فرمایشات شان، اینگونه مسامحه و تساهل را نشان و خطری در جهت رنگ باختن غیرت دینی و مذهبی جامعه عنوان نمود. وی افزود: ما مسلمان ها چه شیعه و چه سنی در غیرت دینی شهره ی جهان بودیم، بنائاً این سکوت و سهل انگاری محکوم و مذموم است. باید این قضیه پی گیری می شد و لااقل عاملان آن معرفی و اسامی شان نشر می گردید. به عقیده وی، اینگونه عملکرد ضد دینی می باید از سوی سازمان ملل، حقوق بشر و حتی از سوی واتیکان که کانونی نسبتاً دینی است، محکوم می گردید. آقای حجت احتمال داد، شاید اکنون نیز بتوانیم با پیگیری، از سوی سازمانهای بین المللی این هتاکی را تعقیب نمائیم.
این شخصیت برجسته دینی ضمن تأکید بر این قاعده که مراکز علمی فرهنگی در جهان مورد احترام هستند گفت: اگر به دانشگاه ها در جهان حمله شود، محکوم می گردد هر چند طبی یا مهندسی باشد، حال بی حرمتی بر مراکز دینی دو جنبه ی تقدس پیدا می کند، یکی تقدس مذهبی و دیگر تقدس فرهنگی.
آیت الله سیدمحسن حجت هشدار داد: اگر نیروهای خارجی همچنان به هتاکی و بی حرمتی شان به شعائر دینی و اعتقادی مردم مسلمان افغانستان، تداوم بدهند، بالاخره صبر مردم لبریز شده و بلایی که سر انگلیس و روس آوردند، بر آنها نیز خواهند آورد.
این شخصیت بانفوذ دینی و فرهنگی تصریح کرد: مردم سی سال گرسنگی، مهاجرت، شهادت و دیگر مصائب را دیده اند، با این حال اگر اهانت به مقدسات همچنان صورت گیرد، این مردم همان مردم دیروز هستند و دنیا خواهد فهمید که اهانت به مقدسات چه معنا و بهایی خواهد داشت. بنائاً شیعه و سنی، لازم است تا اختلافات نژادی، زبانی و قومی را کنار بگذارند، چرا که امروزه بحث، بحث دین است. وقتی اسلام نباشد، بودن و نبودن ما یکسان خواهد بود.
این دیدار با دعای خیر و آرزوی سعادت و وحدت روز افزون برای جوامع اسلامی، به خصوص برای مردم مسلمان و زجر کشیده ی افغانستان به پایان رسید.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) – کابل – سرویس حوزه ودانشگاه
https://avapress.net/vdchmkni.23nmidftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما