تاریخ انتشار :چهارشنبه ۵ جوزا ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۵
کد مطلب : 126759
توافقنامه‌ی بندر چابهار  تحول شگرفی در منطقه ایجاد می کند
دو روز پیش توافقنامه‎ی سه جانبه بندر چابهار بین کشورهای افغانستان، ایران و هندوستان در تهران به امضا رسید.
این توافقنامه می‌تواند در راستای بهبود ترانزیت کالا و رشد تجارت افغانستان مهم باشد تا جایی‌که مسئولین کنسولگری ایران در هرات بر این باورند که امضای توافقنامه‌ی بندر چابهار می تواند تحول شگرفی در منطقه ایجاد کند.
"محمود افخمی رشیدی" سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هرات در محفل افتتاحیه نمایشگاه خانه مدرن ایران از امضای قرار داد و موافقتنامه ی بندر چابهار میان سه کشور ایران، افغانستان و هندوستان استقبال کرد و گفت که امضای این قرارداد باعث تحول شگرفی در منطقه خواهد شد.
وی تاکید کرد عوایدی که از این منبع به دست خواهد آمد شامل تمام کشورهای منطقه به خصوص این سه کشور خواهد شد.
سرکنسول ایران در هرات از مناطق آزاد به عنوان بهشت مالیاتی یاد کرد و افزود که سرمایه گذارانی که در این مناطق کار می کنند از معافیت های بی شماری برخوردار هستند.
وی گفت: کسانی که از این بندر استفاده کنند از تخفیف های صددرصدی در بسیاری از موضوعات از جمله خدمات بندری، هزینه های باربری و انبارداری و توقف کشتی استفاده خواهند کرد.
او همچنان تاکید کرد که بندر چابهار فرصت مناسبی برای تجار و صنعتگران افغانستان است که بتوانند از این مسیر کالاهای کشور خودشان را با نام خودشان صادر کنند.
وی اذعان داشت که تجار افغانستان می توانند با استفاده از این مسیر اقلام خودشان را به دورترین مناطق دنیا صادر نمایند.
افخمی گفت: کالاهایی که قرار است به افغانستان وارد و یا از افغانستان صادر شود ظرف سه روز از این مسیر اینکار انجام خواهد شد.
این دیپلمات ایرانی در هرات خاطر نشان ساخت که باید کارگروهی (کمیسیونی) تشکیل شود تا توافقاتی که بین مقامات محلی امضاء شده، اجرایی شود.
وی تاکید کرد که دستگاه های دولتی و بخش خصوصی به ویژه اتاق های تجارت دو کشور باید به طور جدی در راستای حل مشکلات تجار اهتمام ورزند.
او گفت که باید جهت ایجاد موازنه ی تجاری بین دو کشور اقدامات جدی از سوی دو کشور صورت بگیرد.
وی همچنین گفت که حذف تعرفه های تجاری در دستور کارشان قرار گرفته و از این پس هر یک از کالاهای افغانستان که وارد ایران می شوند، از این امر بهره مند خواهند شد.
او در ادامه سخنانش گفت که در سال گذشته شاهد افزایش ۸۴ درصدی صادرات از افغانستان به ایران بوده ایم.
در همین حال "جابر انصار" رئیس اتاق های تجارت و صنایع زون غرب نیز می گوید که چابهار برای افغانستان یک حوزه ی اقتصادی بسیار خوب است.
وی گفت که در حال حاضر بیش از ۲ میلیارد دالر واردات از کشورهای همسایه داریم.
وی گفت که بندر چابهار ایران می تواند مشکل ترانزیت ما را حل کند در حالی که در سالهای گذشته به مساله ی ترانزیت توجه جدی نشده است.
او گفت که توافقنامه های در زمینه ترانزیت با کشورهای همسایه امضاء شده اما کم کاری هایی بر سر راه اجرایی شدن آن وجود داشته که با ایجاد "کارگروه(کمیسیون) پیگیری" این مشکلات رفع خواهد شد.
رئیس اتاق های تجارت و صنایع زون غرب خاطر نشان ساخت که پیگیری این توافقنامه ها نشان دهنده ی به وجود آمدن اراده ای قوی در راستای ایجاد تحول در منطقه است.
وی از امضای توافقنامه ی چابهار به عنوان بازی بردبرد نام برد و افزود که در این بازی همه طرفهای معامله سود خواهند کرد و منافع شان تامین خواهد شد.
جابر انصار همچنین گفت که از طریق چابهار می توانیم ترانزیت کالا، تجارت و روابط صنعتی خود را گسترش دهیم.
وی گفت که اگر تجار ما در مناطق آزاد ایران و سایر کشورهای تجاری سرمایه گذاری کنند قیمت کالا در کشور پایین خواهد آمد.
این فعال اقتصادی در غرب کشور همچنان گفت که برای کاهش واردات به کشور راه طولانی را در پیش داریم و باید در این زمینه ی برنامه های طولانی مدت در نظر بگیریم.
"محمود افخمی رشیدی" سرکنسول ایران در هرات همچنین خاطر نشان ساخت که روابط اقتصادی ایران و افغانستان بیشتر بر محور فعالیتهای تجاری و بازرگانی مورد توجه قرار گرفته اما به گفته ی مقام های دو کشور فرصت های فراوانی وجود دارد که این فرصت ها باید شناسایی و مشکلات و موانع برطرف و تلاش شود تا از این فرصت ها بیشتر استفاده گردد.
وی گفت که اقتصاد ایران ظرفیت آن را دارد که با به کار گیری منابع طبیعی، نیروی انسانی و سایر موضوعات در دهه های آینده در میان ده اقتصاد برتر جهان قرار گیرد.
افخمی افزود که ایران براساس تعالیم دینی و اسلامی با تمام کشورها و بخصوص کشورهای همسایه مبنا را بر توسعه ی روابط تجاری، صنعتی، اقتصادی وسیاسی گذاشته و همکاری های همه جانبه ای را در این راستا دارد.
این گفته ها در حالی ابراز می شود که همه ساله قرار دادهای اقتصادی زیادی بین کشورهای ایران و افغانستان به امضاء می رسد اما این قراردادها پیگیری نمی شوند.
یکی دیگر از مشکلاتی که فراروی تجار افغانستان است، مشکل دوری راه برای وارد کردن جنس از کشورهای اروپایی است که با امضای توافقنامه ی بندر چابهار این مشکل نیز تا حدودی حل می شود.
https://avapress.com/vdchm-nzw23niqd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما