تاریخ انتشار :شنبه ۸ جوزا ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۵
کد مطلب : 126858
فرهنگ اسلامی ما همواره محل تمدن های بزرگ جهان بوده است
  رییس جمهور غنی در مراسم گشایش صندوق وجهی فرهنگی و برنامۀ ملی فرهنگ و صنایع خلاق  گفت: فرهنگ اسلامی ما همواره محل تمدن های بزرگ جهان بوده و باید به این میراث تمدنی بزرگ ارج نهاده شود.

به گزارش خبرگزاری آوا، در این مراسم که با حضور ایرینا بوکوا؛ رئیس عمومی سازمان فرهنگی و تعلیمی ملل متحد( یونسکو) در ارگ برگزار گردید، تفاهمنامه ی همکاری انکشاف فرهنگی و صنایع خلاق از سوی اکلیل حکیمی وزیر مالیه و رئیس عمومی یونسکو به امضا رسید.

رئیس جمهور غنی در این مراسم از همکاری های یونسکو در بخش های مختلف فرهنگی با افغانستان قدردانی نموده، گفت که ملت ها بر مبنای تاریخ شان بنا شده اند.

وی با اشاره به تاریخ هزار سالۀ افغانستان، گفت که کشور ما برای چندین هزار سال چهار راه آسیا بوده و شهرهای این کشور در طول تاریخ نقاط ارتباطی بوده اند.

رئیس جمهور کشور گفت که فرهنگ اسلامی ما همواره محل تمدن های بزرگ جهان بوده و باید به این میراث تمدنی بزرگ ارج نهاده شود. وی اضافه کرد که ما متعلق به فرهنگی هستیم که نقطۀ وصل دنیا می باشد و باید این فرهنگ حفظ شود و گسترش یابد.

رئیس جمهور افزود که کار احیای مساجد بزرگ تاریخی از اولویت های این برنامه است و برای احیای مساجد تاریخی و ساخت مساجد جدید، باید همه بشمول، دولت، مردم و سکتور خصوصی سهم همه جانبه داشته باشند.

رئیس جمهور غنی خاطر نشان کرد که هر دختر و پسر افغانستان باید هویت تاریخی و میراث فرهنگی را به درستی بشناسد و پیرامون داشته های تاریخی این خاک معلومات داشته باشد.

رئیس جمهور کشور با تأکید اظهار داشت که تاریخ و فرهنگ باید درک شود، میراث های فرهنگی حفظ شوند و جلوی قاچاق آثار تاریخی نیز گرفته شود.

رئیس جمهور غنی گفت، باید باور داشته باشیم که افغانستان به ثبات خواهد رسید و مردمان زیادی از سراسر جهان به دیدن آثار تاریخی ما خواهند آمد و افغانستان میتواند از این طریق به عایدات زیادی دست یابد.

در این مراسم ایرینا بوکوا رئیس عمومی یونسکو از افتتاح صندوق وجهی فرهنگی ابراز خرسندی نمود و از تلاش ها و توجه رئیس جمهور غنی در این زمینه اظهار قدردانی کرد.

رئیس عمومی یونسکو گفت که افتتاح صندوق وجهی فرهنگی فرصت تازه ای را برای تقویت همکاری های یونسکو با افغانستان بوجود خواهد آورد.
وی علاوه کرد که یونسکو یکبار دیگر تعهد همکاری خود را با مردم و دولت افغانستان در بخش های مختلف اعلام می دارد.

خانم بوکوا گفت که میراث های فرهنگی میتواند روابط میان ملت ها را تقویت نموده و پیوندهای فرهنگی را بیشتر مضبوط سازد. وی گفت که ما قدم های استراتژیک برمیداریم تا آثار تاریخی حفظ شود، صنعت خلاقیت ایجاد گردیده و زمینۀ کار نیز فراهم شود.

وی افزود که در افغانستان ظرفیت های بزرگ وجود دارد و ضرورت است که بخاطر کارگیری آن، نهادهای ملی تقویت گردند و افراد مسلکی آموزش داده شوند.

همچنان رئیس جمهوری اسلامی افغانستان قبل از این مراسم با خانم بوکوا و هیئت همرایش دیدار کرد.
در این دیدار در خصوص تقویت همکاری های دو جانبه، مخصوصاً در زمینۀ حفظ آثار فرهنگی و تاریخی بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
https://avapress.com/vdchm-nz623ni6d.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما