تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۸ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۰۹
کد مطلب : 124643
جهان و دالرهایی که بمب می شود!
مؤسسه بین‌المللی تحقیقات صلح استکهلم در گزارشی گفته است که مجموع هزینه‌های نظامی کشورهای مختلف جهان در سال ۲۰۱۵ به ۱۷۰۰ میلیارد دالر رسید و ارزش واقعی آن نسبت به سال ۲۰۱۴ از رشدی معادل ۱ درصد برخوردار بود.

براساس این گزارش، عامل اصلی این رشد، ادامه روند افزایش بودجه نظامی کشورهای آسیا، اقیانوسیه و اروپای مرکزی و شرقی و برخی کشورهای خاورمیانه بوده؛ در حالیکه روند کاهش بودجه نظامی کشورهای غربی نیز کندتر شده است.

سال گذشته، امریکا همچنان دارای بزرگترین بودجه نظامی جهان بود هرچند حجم آن در مقایسه با سال قبل ۲.۴ درصد کاهش یافته و به ۵۹۶ میلیارد دالر تنزل کرده بود.

بودجه نظامی چین با رشدی معادل ۷.۴ درصد به ۲۱۵ میلیارد دالر رسید. پس از چین، بالاترین هزینه نظامی متعلق به عربستان سعودی بود که با رشدی معادل ۵.۷ درصد به ۸۷.۲ میلیارد دالر بالغ شد. بودجه نظامی روسیه ۶۶.۴ میلیارد دالر بود که نسبت به سال قبل از آن، ۷.۵ درصد رشد داشت.

کارشناسان می گویند که آمارهای ارائه شده در این گزارش آشکارا نشان می دهد که جهان ما با شتاب کم سابقه ای از معیارهای لازم برای صلح و امنیت جهانی فاصله می گیرد.

به باور آگاهان، هزینه کردن میلیاردها دالر برای خرید بمب های مرگبار، یک خطر جدی برای صلح و امنیت بین المللی است و نشان می دهد که قدرت های بزرگ اقتصادی و نظامی، دست به دست هم داده اند تا بیش از هر زمان دیگری در گذشته، جهان ما را به نقطه ای خطرناک تر برای زندگی انبوهی از انسان ها تبدیل کنند.

اوضاع آشفته و بی ثبات خاور میانه، رشد روزافزون گروه های تروریستی، مشارکت قدرت های بزرگ در جنگ های بزرگ منطقه ای، سرمایه گذاری های سنگین روی ابزارهای نظامی برای رسیدن به مقاصد سیاسی و راهبردی، رویکرد به میلیتاریزم به عنوان نخستین رهیافت دستیابی به توسعه و تحکیم هژمون خود بر ملت های دیگر و سکوت استراتژيک مجامع بین المللی و حقوق بشری در قبال جنایت های آشکاری که توسط قدرت های بزرگ اقتصادی و نظامی دنیای ما بر علیه انسان های مظلوم و بی گناه و غیر نظامیان بی دفاع از افغانستان تا یمن و سوریه و عراق و لیبی و فلسطین و... صورت می گیرد، همه به معنای آن است که بشر به نحو ناامیدکننده و شتابناکی، اقدام به خودکشی دسته جمعی خود کرده است.

این در حالی است که در این میان، روند رو به رشد بودجه های نظامی و هزینه های هنگفت و سرسام آوری که در زمینه تولید و خرید و انباشت اسلحه به کار می رود، هرگز به معنای توسعه توان بازدارندگی کشورها در قبال تهدیدهای بالقوه نیست.

اینکه شماری از قدرت های بزرگ، تروریزم را خطری آنی و جدی برای صلح و امنیت ملی و بین المللی می دانند و به بهانه آن، توسعه توان و هژمونی نظامی خود را توجیه می کنند، هرگز چیزی نیست که بتوان آن را باور کرد؛ زیرا تروریزم نه از آسمان نازل شده و نه از زیر زمین روییده است؛ بلکه معلول مستقیم سیاست های پیدا و پنهان همین قدرت ها و در خدمت تحقق اهداف و منافع راهبردی آنها در منطقه و جهان می باشد.

بنابراین، افزایش بی رویه هزینه های نظامی کشورها یک خطر بزرگ و جدی برای صلح و امنیت بین المللی است و رشد و توسعه آن، در نهایت جهان ما را به انبار باروت و میدان ماین تبدیل خواهد کرد که همه روزه جان صدها انسان بی گناه را خواهد گرفت.

اگرچه در حال حاضر، هیچ مکانیزم و کارابزار مؤثر و کارآمدی برای جلوگیری از این وضعیت، وجود ندارد؛ اما شماری از سازمان های بین المللی با حمایت گسترده گروه ها و ملت های طرفدار صلح و آشتی جهانی، می توانند بر قدرت های بزرگ تولید و صادرکننده سلاح در جهان، فشار وارد کنند که از قرار دادن بی رویه سلاح های مرگبار در اختیار رژیم های غیر مسؤول و جنایتکاری که از این سلاح ها به منظور ویرانی شهرها و کشورهای دیگر، کشتار غیر نظامیان و تجاوز و توسعه طلبی و تولید تروریزم استفاده می کنند، خودداری ورزند.

عربستان سعودی از نمونه های بارز این رژيم هاست؛ کشوری که با هزینه کردن میلیاردها دالر، خریدار اصلی سلاح های امریکایی و انگلیسی و فرانسوی و اسراییلی برای کشتن مردم بی گناه یمن، تقویت تروریزم در سوریه و عراق و انتشار و اشاعه ایدئولوژي منحط و نفرت انگیز تکفیر و تفرقه است.
https://avapress.com/vdchkknzx23ni-d.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما