تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۴ عقرب ۱۳۹۱ ساعت ۲۰:۰۵
کد مطلب : 51624
سازمان ملل مانع دخالت کشورهای دیگر در امور داخلی افغانستان شود
ده ها تن از اعضای شبکه فعالان جوان تغییر و اصلاح، امروز در اعتراض به جنگ جاری در کشورمان در مقابل دفتر سازمان ملل متحد در کابل تجمع کردند.

به گزارش خبرگزاری آوا، این جوانان با قرائت قطعنامهء از سازمان ملل متحد خواستند تا جهت تامین صلح در افغانستان به گونهء جدی تلاش نماید.

در این قطعنامه آمده است که ثبات و امنيت از بزرگترين خواست هاي هر ملت به شمار مي رود، ملت افغانستان، صلح مي خواهد و از ادامه ي جنگ كه به تباهي كشور منجر شده است ، بيزار هستند.
در ادامه آمده است، چرا سازمان ملل متحد، به عنوان يك نهاد بين المللي بالاي كشورهايي كه در امور داخلي افغانستان دخالت مي كنند و منافع خود را در ادامه ي ناامني هاي كشور مي دانند، فشار وارد نمي كنند تا ثبات دايمي در اين كشور تامين شود.
به گفته شبكه فعالان جوان، نيروهاي بين المللي، براساس فيصله ي شوراي امنيت سازمان ملل متحد، به هدف نابودي تروريزم و مواد مخدر، در سال 2001 رسما دخالت هاي نظامي خود را در افغانستان آغاز كردند، اما با گذشت يازده سال حضور اين قوت ها نظامي به عنوان بزرگترين ماموريت در تاريخ ناتو، چرا ناامني ها و جنگ در كشور ، در حال افزايش است.
چرا تاكنون نيروهاي بين المللي، دولت افغانستان و سازمان ملل متحد به عنوان ناظر بين المللي در جريان يازده سال از تروريزم تعريف مشخصي به مردم كشور ارايه نكرده اند.
لازم به ذكر است، در جريان دو سال گذشته، افغانستان با كشورهاي امريكا، بريتانيا، فرانسه، آلمان، ايتاليا، استراليا و برخي ديگر از كشورهاي خارجي ، پيمان هاي استراتژيك را به امضا رسانيده است، كه يكي از اهداف اين پيمان ها به ويژه پيمان استراتژيك ميان افغانستان و امريكا دفاع از استقلال و تماميت ارضي كشور مي باشد.
اين در حالي است كه از دو سال به اين سو، راكت پراكني هاي نظاميان پاكستاني در ولايت هاي كنر، نورستان تا كنون ادامه دارد و صدها باشنده ي اين ولايت ها كشته و بي خانمان شده اند .
در اين قطعنامه آمده است كه چرا متحدان غربي افغانستان، نيروهاي امنيتي و هوايي كشور را تجهيز نمي كنند، آيا متحدان غربي از تجهيز نيروهاي امنيتي كشور ما هراس دارند، در طول يازده سال كه ارتش افغانستان را تجهيز نكرده اند در جريان دو سال آينده اين امر ممكن نخواهد بود.
در ادامه گفته شده كه ملت افغانستان از ادامه ي جنگ هاي تحميلي و نيابتي خسته شده است و ديگر تحمل از دست دادن فرزندان شان را ندارند و در صورتيكه راهكارهاي مناسب از سوي نهادهاي مسئول روي دست گرفته نشود، ملت خود تصميم خواهد گرفت.
در ادامه نيز اضافه شد كه در طول يازده سال گذشته، علاوه بر اين كه صلح، ثبات و امنيت در كشور تامين نگرديده است ، فساد اداري و مالي در ادارات كشور به اوج خود رسيده، كمك هاي مالي جامعه جهاني و سرمايه هاي كشور همه دست خوش حلقات خاص داخلي و خارجي گرديده است .

دراين قطعنامه آمده است كه حاكميت روابط بر ضوابط باعث شده است كه مردم كماكان نسبت به نظام سياسي كنوني بي باور و به فاصله ميان دولت افزوده شود و اگر چنين نيست پاسخ روشن ارايه شود.

دراخير تاكيد شده كه در صورت كه دولت افغانستان، سازمان ملل متحد و ايالات متحده امريكا به عنوان بزرگ ترين متحد نظام كنوني پاسخ روشن ارايه نكنند اين شبكه الي آشكار نمودن قضاياي مجهول يازده ساله به حركت هاي مدني خود ادامه خواهد داد.

شبكه فعالان جوان براي اصلاح و تغيير، متشكل از 35 سازمان و نهادهاي مدني فعال است كه به منظور تحقق اهداف چون، حكومتداري خوب، تطبيق قانون، اصل شايسته سالاري، مبارزه با فساد گسترده اي اداري و غيره در كشور ايجاد شده است .





منبع : خبرگزاری آوا- کابل
https://avapress.com/vdchk-nm.23nzidftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما