تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۷ عقرب ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۴۶
کد مطلب : 133922
مهاجر الی الحسین؛ ˈموکبˈهای مهاجرین افغانستانی در راهپیمایی اربعین

راهپیمایی عظیم حسینی به مناسبت سالگرد چهلمین روز شهادت مظلومانه امام حسین علیه السلام و اولاد و اصحاب پاکباز آن حضرت در سال ۶۱ هجری، به سمت کربلای معلی جریان دارد.

به گزارش خبرگزاری آوا ، بر بنیاد گزارش ها، روزانه صدها هزار نفر از سه خروجی مرزی ایران ، وارد خاک عراق می شوند و با در نظرداشت میلیون ها زائری که از سایر نقاط جهان، راهی عراق هستند، پیش بینی می شود، امسال بیش از ۲۰ میلیون نفر در این آیین الهی که بزرگترین و بی مانندترین اجتماع انسانی محسوب می شود، شرکت کنند.

در این میان، همانند سال های گذشته، شمار انبوهی از مهاجران افغانستانی مقیم ایران به اضافه هزاران زائر افغانستانی دیگر که از داخل افغانستان در قالب کاروان های زیارتی وارد ایران شده و راهی شهرهای مقدس نجف، کربلا، بغداد و سامرا هستند نیز حضور دارند.

اما این تنها جلوه حضور شکوهمند و عاشقانه زائران افغانستانی سیدالشهداء (ع) نیست؛ بلکه امسال یک تفاوت مهم دیگر نیز در حاشیه این حضور، قابل دید است که به این حرکت زائرانه عظیم و بی مانند، اهمیت ویژه ای بخشیده است و آن برپایی موکب های ویژه مهاجران افغانستانی در مسیرهای اصلی راه پیمایی بزرگ اربعین حسینی در ورودی مرزی شلمچه ایران و عراق و نیز در شهرهای دو کشور است.

 موکب «امام حسین علیه السلام» که توسط مردم افغانستان راه اندازی و اداره می شود در عمود ۲۷۰ در مسیر شهر مقدس کربلا برپا شده و مشغول ارائه خدمات به زائران اربعین می باشد.

همچنین موکب های دیگری از عزاداران افغانستانی در نقاط مختلف مسیر راهپیمایی اربعین برپا شده است.

در خبری دیگر، معاون فرهنگی اداره کل اتباع وزارت داخله ابران از برپایی موکب‌ اتباع افغانستانی در مرز شلمچه خبر داد و گفت: این موکب‌ برای نخستین بار و به همت مهاجرین افغانستانی برپا خواهد شد و به خدمت‌رسانی تمام زائران اربعین حسینی می‌پردازد.

حجت ‌الاسلام والمسلمین محمدعلی صالحی در نشست هم‌اندیشی با مهاجرین افغانستانی اظهار کرد: موکب‌داری و خدمتگزاری به زائران اربعین حسینی بسیار ارزشمند است و کسانی که به زوار خدمت می‌کنند پاداش زیارت را دریافت خواهند کرد.

حجت‌الاسلام صالحی به موکب‌های اتباع مختلف در مسیر زائرین اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: موکب‌هایی که برپا می‌شود مورد استفاده همه زائران قرار می‌گیرد و اتباع افغانستانی نیز به سبب تردد از مسیر شلمچه می‌توانند از موکب اتباع افغانستانی استفاده کنند.

وی افزود: ما برای چهار موکب اتباع در مسیر زائران شلمچه مجوز اسکان دریافت کرده‌ایم که این موکب ها توسط تبعه‌های افغانستان اداره خواهد شد.

با این حساب، این بار مهاجران افغانستانی با این حرکت زیبا و شکوهمند نشان داده اند که تنها زیارت کافی نیست؛ بلکه خدمت رسانی به دیگر زائران نیز مسؤولیت دینی بزرگی است که بر دوش شیعیان مکتب اباعبدالله علیه السلام قرار دارد و سهم گرفتن در این بخش چه بسا ارج و اجری فراتر از حود راهپیمایی و زیارت خواهد داشت.

همچنین حضور مهاجران افغانستانی در این اقدام عاشقانه و حسینی، نمایانگر حاکمیت روحیه زیبای همگرایی الهی- انسانی بر فضای مراسم بزرگ و شکوهمند اربعین حسینی است؛ مراسمی که در آن، همه اقشار، طیف ها، تبارها و ملیت ها صرف نظر از اعتقادات دینی، مناصب و موقعیت های اجتماعی، طبقات اقتصادی و رنگ و نژاد و قبیله، شرکت دارند تا از هر طریق ممکن و با استفاده از هر امکان و بهانه ای، عشق خود به اباعبدالله و خاندان پاک و مطهر پیامبر گرامی اسلام صلوات الله علیهم اجمعین و همدردی و ایثار خویش نسبت به مصائب و آلام تحمیل شده بر اسرای عزیز کربلا را نشان دهند.

به نظر می رسد در این میان، مردم مسلمان افغانستان که هنوز هم عاشقانه و ایثارگرانه در مسیر عشق و ایمان و اعتقاد به مکتب پاک پیامبر(ص) و سلاله عزیز آنحضرت امام حسین علیه السلام، خون می دهند و قربانی می شوند، شایسته ترین بیان و بروز ارادت و ایمان خود به این خاندان با استفاده از هر امکانی که در اختیار دارند، می باشند.

به همین دلیل، برپایی مواکب پذیرایی از زوار توسط اتباع افغانستان در دو کشور ایران و عراق و همچنین در دروازه مرزی شلمچه، حرکتی زیبا، پسندیده و پرشکوه است و بخشی از عشق و ارادت شیعیان و سایر مسلمانان افغانستان به مکتب همیشه جاوید عاشورا را نشان می دهد.

در خبرها همچنین از قول معاون فرهنگی اداره اتباع وزارت داخله ایران آمده است که در طول مسیر ولایات قم، سمنان و خراسان رضوی ایران نیز موکب‌های اتباع افغانستانی برقرار خواهد شد که به زائران اتباع افغانستانی خدمت‌رسانی خواهند کرد.

گزارش شده است که در همین زمینه، نخستین موکب مهاجرین افغانستانی در ولایت قم ایران راه‌اندازی شده است.

بربنیاد گزارش ها، در آیین افتتاح این موکب، حجةالاسلام مدنی؛ معاون سیاسی ولایت قم، مهدی رمضان پناهی؛ مدیر کل اداره اتباع و مهاجرین خارجی این ولایت، آیت الله عالمی؛ نماینده مقام معظم رهبری در حوزه های علمیه افغانستان و مقامات نظامی و انتظامی قم حضور داشته اند.

آیت‌الله عالمی؛ نماینده رهبری در حوزه‌های علمیه افغانستان یکی از سخنرانان اين برنامه بود که ضمن قدردانی از مسؤولين برگزارکننده‌ این موکب اظهار داشت: در دین اسلام مرزبندی، هیچ معنايی ندارد.

آیت‌الله عالمی همچنین با اشاره با اینکه در اسلام به افرادی که از دین خارج شده‌اند، تعبیر «خارجی» اطلاق می‌شود، خاطرنشان کرد: برپایی چنین موکب‌ها و تجمعاتی باعث همدلی و همراهی دو ملت می‌شود.

آگاهان امور دینی نیز تأکید می کنند : برگزاری موکب های پذیرایی از زائران حسینی از سوی اتباع افغانستانی به ویژه در داخل خاک ایران، زمینه ساز همدلی، همسویی و همگرایی دینی بیشتر میان مسلمین و مؤمنین خواهد بود و به کمرنگ شدن فاصله ها، نقاط تفرقه انگیز، حساسیت زا و نفاق افکن منجر خواهد شد؛ همان چیزی که بی تردید اگر به دست آید، مطلوب خداوند و مبتنی بر آموزه های راستین مکتب اهل بیت و سیره عملی امام حسین علیه السلام خواهد بود.

انتظار می رود که این امر، به متولیان امر نیز کمک کند تا راهپیمایی بزرگ و پرعظمت اربعین حسینی را به فرصتی برای هم اندیشی،‌ وحدت، انسجام و همبستگی امت اسلامی برای مقابله با خطرات و تهدیدهای بزرگی که عملا بر علیه دنیای اسلام، امت مسلمان و آیین آسمانی پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله، فعال هستند، تبدیل کنند و به این ترتیب، با سهم دادن به همه اقشار، طیف ها و ملیت ها برای حضوری مؤثر و مثبت در این حرکت بی مانند، پیوند مستحکم و مبارکی را میان همه شیعیان و مسلمانان به وجود آورند و به نظر می رسد نشانه های مثبتی از این نیت نیک در میان مقام های ایرانی که سهم مهمی در مدیریت برنامه جهانی اربعین حسینی دارند، مشاهده می شود.

در همین راستا معاون فرهنگی اداره اتباع وزارت داخله ایران،‌ از حضور اتباع افغانستانی در راهپیمایی زیارت اربعین حسینی استقبال کرد و افزود: امسال برای نخستین بار موانع حضور اتباع افغانستانی برای زیارت برداشته شده و توانستیم موافقت دولت عراق را برای ادای زیارت عاشقان افغانستانی و پاکستانی دریافت کنیم که هماهنگی‌های انجام شده میان دو کشور ایران و عراق قابل تقدیر است.

وی تصریح کرد: تمام تلاش خود را برای به حداقل رساندن قیمت سفر اتباع افغانستانی به عتبات عالیات انجام داده‌‌ایم و امسال بحث مبالغ دریافتی بابت برگه موافقه از میان برداشته شده و زائران تبعه افغانستات باید مبلغ ویزا و بیمه را به‌طور کامل پرداخت کنند.

با این حساب، از تمهیدات و زحمات فراوان و صادقانه مقام های جمهوری اسلامی ایران و نیز همکاری بی شائبه و انسانی و اسلامی دولت عراق به منظور تسهیل زمینه های حضور خیل عظیم زوار افغانستانی در راه پیمایی اربعین امسال، باید عمیقا سپاسگزاری و تأکید کرد که بی تردید، این امر، یکبار دیگر نشان می دهد و اثبات می کند که اربعین همایشی فراتر از همه تعلقات و وابستگی های بشری و یک حرکت و اجتماع الهی و فراانسانی است که همه انسان ها فارغ از هر رنگ و نژاد و تیره و طایفه و تباری که دارند می توانند به عشق امام حسین علیه السلام و با ایمان راسخ به قدرت و عظمت پروردگار هستی، در این نمایش عظیم، نقش آفرینی کرده و سهم بگیرند.

https://avapress.com/vdchixnzi23nxwd.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

واقعا عالی